Speltips: GS Warriors @ ATL Hawks

Golden State Warriors (15-9) @ Atlanta Hawks (5-18)

Golden State Warriors

Warriors gick på pumpen mot Pistons senast och nu ska man möta ligans sämre lag i Hawks. Warriors kommer komma ut med eldkastarna i högsta beredskap, Curry är tillbaka och även om han inte hade den bästa kvällen senast så hade han ändå 27 poäng i sin comeback, han kommer ha en primematchup mot rookien Trae Young som är allt annat än en bra defensiv spelare. Golden State har sett lite skakiga ut sen Clippers-matchen för 3 veckor sen då Draymond Green och Kevin Durant gick loss på varandra i omklädningsrummet. Mycket beror också på Stephan Currys frånvaro också då han är lagets MVP, inget emot KD men Curry gör mycket för att öppna upp ytor för andra samtidigt som han gör det för sig själv med. Warriors kommer utnyttja Hawks allmänt dåliga försvarspel till fullo inatt och jag är säker på att alla tre stjärnor kommer ha en bra match. Klay, Curry och KD kan alla go off i detta möta då försvaret är extra dåligt. Jag kommer bli förvånad om Warriors kommer ha det svårt att göra poäng mot Hawks speciellt efter en förlust då man gärna kommer ut och bara manglar detta ATL. Senaste matchen Hawks spelade var mot Thunder som faktiskt har ett rätt mediokert anfallsspel och Thunder gjorde 124 poäng. Warriors kommer göra mer poäng än så med Curry tillbaka i startfemman.

Försvaret hos Warriors har inte varit lika bra sen Draymonds skadade tå, nu är en till bigman Damian Jones skadad och det reducerar center/power forward positionen till Jordan Bell och Kevon Looney. Kevin Durant kan flyttas till PF men helst inte då han inte vill spela där och man kan utnyttja honom i post och eventuellt få honom i foulproblem. Mycket av försvaret hänger på Greens flexibla spelstil och hans röst i defensiven kommer alltid att vara viktig. Nu har GSW inte haft honom där för support och det har gjort att Warriors inte kunnat vara lika bra i försvaret som man varit.

Utan Stephan Curry har anfallsspelet haft det tufft också då Klay Thompson inte varit lika vass som förut under säsongsinledningen och mycket går igenom Kevin Durant såklart och då blir spelet förutsägbart. Man gillar att spela från ett play som heter Pinch Post, där KD står i post antingen i high eller low och låter honom styra spelet därifrån medans en spelare som Klay får screen vid tre och en annan spelare, Igoudala t ex gör en cut till korgen och då har han tre möjligheter att göra poäng. Detta är dock förutsägbart efter ett tag men detta är deras bästa play som är lite av en go to som Warriors har. Med Curry blir detta play ännu dödligare då det såklart finns flera alternativ och han tar med sig folk ut till tre så kan han som cut till korgen få en större yta att operera i. Warriors utan Curry tappar mycket rörelse i sitt spel och spacing, KD kan bära laget men en spelare som Curry kommer alltid alltid att vara en hot var han än är på planen.

Matchupen i natt är fin för GSW då som sagt Hawks inte har ett bra försvar alls och framförallt inte ute vid trepoängslinjen, man släpper in 37.9% från tre och ligger på 29:e plats i den kategorin. Trae Young kommer få det hett om öronen då han inte kan försvara någon alls, hans on court stats är sämst i laget på -9.9 medans laget spelar bättre med honom på bänken, Curry kommer förhoppningsvis kunna lära rookien ett och annat i kväll. Det blev en halvjämn historia i Oakland förra gången dessa mötte varandra och nu är Hawks hemma och där kommer man vilja visa publiken en show och jag tror faktiskt denna match kommer bli ganska highscoring och jämn.

Atlanta Hawks

Hawks försvarspel som sagt är sämst i NBA, även om anfallet inte är bättre dock så tycker jag att man kan go off anfallsmässigt i denna matchup då man möter ett halvt skakat Warriors försvarsmässigt. Hawks skjuter väldigt mycket treor, 2:a plats bakom Rockets och om dessa sitter kan man hänga med ganska bra denna match, Hawks är ett bättre lag hemma än borta då man vill visa upp en show för hemmapubliken som svikit detta lag gång på gång när det gäller att fylla arenan, det var därför man tog Trae Young i draften i år istället för Luka Doncic. Young blev otroligt populär sitt år på college med sin Curryliknande spelstil och kommer alltid att vara mer känd än någon Europa ungdom för averege Joe. Men tillbaka till vad Hawks kan göra inatt, man spelar ett fartfyllt spel och jag tror att man kommer vara väldigt fokuserad på att inte låta detta bli en blowout då Warriors kanske kommer in med en attityd att detta redan är vunnet. Dock ska man inte känna så då Hawks kan spela anfallsspel på en hög nivå när man är igång. Nu har man fått tillbaka John Collins som kommer vara farlig i den offensiva returtagningen. Andra spelare som kan skapa problem för GSW är Taurean Prince och Kent Bazemore som visat sig nyttiga även i år och deras trepoängsskytte har varit viktigt då t ex Trae Young inte varit så effektiv som man velat att han ska vara. Dock finns också en spelare som Alex Len och Dwayne Deadmon som kan skapa problem inside för Warriors som är svaga där inne även i år.

Hawks är en kraftig underdog men man ska alltid vara försiktig med hemmaunderdogs, dessa spelar bättre på hemmaplan då man vill visa att man kan spela framför sin egen publik, sen kommer det alltid vara tufft för bortalaget att komma in i en annans arena och det är nästan 20 000 männsikor som skriker emot dig, även om du är proffs. Även om Hawks är 3-6 som hemmaunderdog i år förlorar man sina matcher med 3,9 poäng och detta tror jag kommer fortsätta i denna matchup, man kommer hänga med i skyttet och inside kommer man kunna utnyttja mycket mot detta Warriors.

Speltips

Warriors kommer komma ut med eldkastare i händerna efter förlusten mot Pistons senast men Hawks hemma kommer visa sig från sin bästa sida då the champs kommer på besök för första och sista gången denna säsong. Hawks hemma är stabila och man är 13-10-0 när det gäller över/under kategorin overall, 6-3 som hemmaunderdog och jag tror att det kommer bli lite Hawaiispel över det hela inatt. Warriors har fått tillbaka Curry och han har en prime matchup mot Young, Warriors är 13-11-0 i över/under kategorin medans man som bortalag är 7-4 och som bortafavorit är man 6-2. Jag tycker övern i denna matchup är lockande.

  • Över 236 poäng
  • 1.90
  • bet365
  • 01:30





Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt