Speltips: UTH Jazz @ CHA Hornets - Grind it out pt 2!

Utah Jazz (10-12) @ Charlotte Hornets (11-10)

Utah Jazz

Jazz kommer till Charlotte, North Carolina efter ett besök hos Brooklyn Nets där man vann efter en fin prestation i 4:e Q från deras stjärna Donvan Mitchell, han slutade på 29 poäng. Innan dess hade Jazz det jobbigt och det är det man har haft i början av säsongen i år, likt förra året. Jazz har haft det otroligt svårt att skjuta från trepoängslinjen i år och vi alla vet hur viktig den är nuförtiden, Mitchell är ingen trepoängsskytte i stora drag han är mer en spelar som tar sig fram till korgen för layups/dunkar eller så blir han foulad. Jazz offensiv i det stora hela har inte mått bra, men framförallt finns inte dem defensiva nummer man hade förra året då man var ett elitlag på att försvara sig, nu är man "bara" ett bra defensivt lag. Detta funkar inte för Jazz då man spelar i ett defensivt system och förlitar sig mer eller mindre på en spelare som haft lite olika skador tidigt på säsongen och på det inte skjutit lika bra som Jazz vill att han ska göra. Utah har bra rollspelare runt omkring Mitchell men oftast räcker inte det till hela vägen och när dessa inte levererar blir det som mot Dallas där man bara gjorde 68 poäng.

Bortaspelet har varit helt okej när det gäller Jazz men inget sprakande man är 8-6 på bortaplan i år men i november har man ett förlorande record på 6-9, Jazz som underdog är 1-4 och när man spelar mot lag med ett vinnande record är man bara 5-9. Som jag ser det är dessa två lag väldigt jämna när det kommer till lagdelarna, båda lagen ser ganska lika ut som lag. Bänkarna kommer vara en vital del som alltid och här har Hornets edge. Jazz producerar 20:e bäst i ligan på 35 poäng. Detta kommer spela en stor roll i denna matchup med Charlotte som har en bänk som är topp 5 i ligan.

Utahs defensiv har inte varit lika bra som den var förra året, även med Gobert, man spelar fortfarande sitt långsamma spel och har 98 possessions per match. Man har dock haft svårt att justera sig till det ökande tempot som varit i ligan overall sen starten. Memphis är ett lysande exempel på att man fortfarande kan spela i ett lågt tempo men ändå vinna, man måste bara ha det bästa försvaret i ligan. Det har inte Jazz och på det har man det svårt offensivt, då ser det ut som det gör.

Jag lägger ingen vikt på att man slog Nets för två dagar sen utan detta är en helt ny matchup. Jazz har inte vunnit hos Charlotte sen 2013 och Hornets har varit ett jobbigt lag att möta för Jazz då man måste kämpa sig upp över 90 poäng nästan varje möte. Ett möte slutade på 119 poäng och detta var i dubbel OT. Jag ser samma hända i natt, man kommer ha det svårt att få till ett spel i halfcourt mot ett Hornets som faktiskt spelar bra försvar framförallt i paint, där Jazz gärna vill vara.

Kyle Korver har blivit tradead till Jazz igårkväll för Alec Burks och två andra runds val

Charlotte Hornets

Hornets kommer från en stabila vinster mot Bucks och Hawks här senast och även om man haft en liten trend att förlora när man haft två raka vinster tror jag inte man gör det inatt. Hornets och Jazz är två lag som är ganska lika varandra som sagt när det gäller strukturen. Man har en stjärna och rollspelare och dessa rollspelare har varit riktigt bra när deras stjärna inte kommit upp standard. Jeremy Lamb, Malik Monk, Marvin Williams och Cody Zeller är bara några namn som gjort det bra när Walker och Hornets behövt dem att kliva fram. Detta kommer vara otroligt viktigt i denna matchup då Jazz är ett gäng som älskar att spela som en tungviktsboxare, långsamt men med en dödlig högerkrok (Donovan Mitchell). Hornets får gärna öka tempot i matchen och jag tror att Kemba kommer ha en bounce back match efter några mindre bra uppträdanden senaste tiden. Kemba har en ganska bra matchup mot Ricky Rubio. Det positiva i allt detta för Hornets är att man alltid ska ta Rudy Goberts man som screener för han kommer 8-10 gånger att droppa ner i paint för att hålla Walker borta men då Kemba verkligen har gjort perfektion av att komma fram i pick and roll kommer han ha en feast framför sig med att skjuta treor och midrange jumpers över Gobert som både han och Tony Parker är så otroligt skickliga på.

Hornets lyckades hålla ett Milwaukee Bucks som är ligans bästa offensiva lag för tillfället till 106 poäng, nu möter man ett Jazz som har det svårt i offensiven medans Hornets lagförsvar har varit väldigt bra senaste tiden, det kommer bli tufft från båda håll men Kemba Walker kommer kliva fram som en superhjälte och få Jazz till Blues inatt.

Hornets som hemmalag är ett vassa, man mår bra i Charlotte. 8-3 som hemmalag, ATS i november är man 8-5, även fast man haft det jobbigt mot lag som inte är i samma konference ser jag hemmafördelen och Jazz skytte som stora faktorer inatt.

Speltips

Hornets mot Jazz, Jazz mot Hornets. Det kommer bli en slugfest och grind it out, bänkarnas betydelse samt stjärnornas matchups kommer vara nycklarna till framgång.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt