Speltips: HOU Rockets @ SA Spurs - 3 poäng v 2 poäng

Houston Rockets (9-11) @ San Antonio Spurs (10-11)

Houston Rockets

Fyra raka förluster för detta Rockets och allt är bänkens fel, allt är Carmelo Anthonys fel, allt är paint defense fel. Rockets som var var ett lag med 60+ vinster förra året med ett lagbygge som skulle ta ner Golden State Warriors på marken. Det blev nästan så, denna säsong har varit allt annat än bra. Man har haft det otorligt svårt att få samma produktion framåt som man hade förra året. Skotten sitter inte och James Harden få bära detta lag framåt, själv. Chris Paul är till åren och pga Rockets spelsystem har man tagit bort en av Pauls största styrkor, midrange. Även om han får ta dessa skott för D'Antoni så är det något man tittar snett på i Houston och det en stor del till varför man gjorde sig av med Carmelo Anthony, han har gjort sitt levebröd i midrange och hade det svårt justera sig till systemet, vilket vi redan i New York såg när D'Antoni coacha där. I viket fall som helst har offensiven inte varit up to par på hela säsongen. T ex mot Wizards hade man Harden att go off för 54 poäng och ändå förlorade man, varför. Jo, pga att både offensivt och defensivt har man haft det väldigt svårt, bänken är inte alls produktiv som man var förra året och man ligger sist i poäng från bänken! Man gör bara 25 poäng därifrån och det är inte något man kan klara sig på i grundserien i NBA, om man inte har support för sina stjärnor från rollspelare kommer man slita ut sig i förtid och slutspelet kommer inte se bra ut. Rockets har haft det svårt från sin främsta källa för poäng trepoängaren, man skjuter 42 treor per match men man sätter 33.8% och med det placerar man sig på en 24:e plats i den kategorin. Man går inte frikastlinjen lika mycket som man gjorde förut och när man har det tufft med skyttet är det alltid positivt att få några frikast med sig för att komma igång. Man är topp 15 i ligan på att ta sig till frikastlinjen med 24.1 gånger per match, förra året var man topp 3 på 25.1 gånger per match. Visst minus 1 från detta år till förra kanske inte verkar mycket men det gör det faktiskt. Rockets spelsätt funkar inte för dem för tillfället, är det varians? Är det pga att Harden måste axla för mycket redan nu utan nog med hjälp? Det finns många frågor och jag tror att man kommer fortsätta ha det tufft inatt när man möter troligen den mest organiserade organisationen i ligan.

Chris Paul sägs vara out inför denna match med en ljumskada och det har han varit i två matcher nu. Fokus kommer vara på Harden som vanligt i så fall men vem ska hjälpa honom? Eric Gordon har varit upp och ner denna säsong och även om Spurs ser svaga ut i statistiken mot guards släpper man inte till mycket från tre, där Gordon är bäst ifrån. Det Rockets måste göra för att vinna denna match är att utnyttja Clint Capela så mycket som möjligt, Spurs är svaga i paint då man inte riktigt har någon rimprotector är och allmänt oatletiska i bigman rollen. Capela snittar 17 poäng och 11 returer i år och det är ett stort kliv framåt från förra året poängmässigt. Han har varit Hardens högra hand och han måste få sina lägen mot Aldrigde och Co för att Houston ska kunna utmana Spurs.

San Antonio Spurs

Spurs vill glömma bort och skaka av sig förlusten mot TImberwolves så snabbt det bara går. Därför är Rockets en fin matchup för Spurs att vända det. Spurs är laget som skjuter mest midrange i hela ligan efter Pelicans, man har två stjärnor som lever i midrange och paint i LaMarcus Aldrigde och DeMar DeRozan, dessa två har en prime matchup i mina ögon inatt mot James Harden och Clint Capela. Spurs kommer vilja gå igenom post för att etablera ett spel där Aldrigde har bollen i highpost och låta LaMarcus styra spelet därifrån. Det kommer finnas många alternativ för honom att göra vad han vill, han kan posta upp mot Capela som inte har fokus på det defensiva arbetet alla gånger, han kan hitta treor i hörnet eller göra en handoff till DeRozan för en midrange jumper. Spurs offensiv är byggt på ett lagspel och dessa två är de viktigaste Spurs har i nuläget, även om man har många fina rollspelare i Patty Mills, Davis Bertens, Marco Belinelli och Rudy Gay lutar man sig mycket på att duon ska skapa lägen. Båda lag spelar väldigt långsamt, båda är botten 5 i pace och kommer slösa på klockan så mycket som möjligt, Spurs är mästare på sitt system och Rockets defensiv kommer få det svårt att spela en halfcourt match och vinna.

Spurs som sagt kommer från en blek insats borta mot Minnesota och man kommer vara till 100% fokuserad på att gå ut och redeem vad som hände och man är ett helt annat lag hemma som borta. 6-3 på hemmaplan, 6-4 när man spelar mot lag med ett förlorande record medans man har 3-2 mot motstånd från sin egen division. Spurs vann senast mot Rockets och man kommer komma ut med mindset att detta är en slutspelsmatch då det är väldigt stor prestige att möta Rockets, dessa två lag har varit uppe i varandra sen 90-talet och det är ett Texas-derby som alltid ger underhållning.

Spurs kommer få det tufft i paint och mot Harden, men Rockets kommer få det tufft i paint och mot DeRozan, dessa två lag är nästan samma lagbygge men med två olika coachstilar, den ena vill skjuta sönder motståndet medans den andra vill spela sönder sitt motstånd. Jag tycker Spurs har edge inatt mot ett Rockets som inte verkar vara sig själv riktigt, sen kommer man spela i Spurs tempo och där är inte Rockets alls lika bra. Mycket kommer bero på supporting cast men jag tror faktiskt att stjärnorna kommer fightas riktigt hårt mot varandra i nattens möte i San Antonio.

Speltips

SAS kommer komma ut med killer instict redan första start för att etablera tempo och visa att ingen kan komma till San Antonio och tro att det kommer bli en lätt match. Blowouts svider alltid lite extra och när ett lag som Spurs åker på det skärper man till sig, annars kommer man få känna på hårtorken från Popovich och det vill man inte. Man har en stor fördel i paint framåt, Aldrigde är en All-Star som vet vad han gör och med DeRozan som sidekick kommer Spurs ha det gott i natt.

Rockets kommer få sitt från Harden men resten av laget då? Jag tror att skyttet fortfarande kommer hålla tilbaka Rockets inatt, Capela ska utnyttja sin ateltiska förmåga i returtagningen och under korgen för enkla poäng.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.