Speltips: MIL Bucks @ CHA Hornets - Fear the Deer

NBA

Milwaukee Bucks (14-5) @ Charlotte Hornets (9-10)

Milwaukee Bucks

Bucks, detta lag har helt förändrat sin spelstil med instågandet av Mike Budenholtzer, vi visste att det skulle hända men möjligtvis inte så här mycket. Förra säsongen och andra säsonger var Bucks offensiv ett stort problem utöver försvarspelet. Offensiven hade väldigt dålig spacing och man stod still väldigt mycket, Giannis kunde lätt stoppas med att backa tillbaka in i paint och låta honom skjuta hur mycket han ville. Nu är tiderna förändrade och Bucks lever upp till förväntningar då man inte gjort det tidigare. Man är ett lag som har större talang än att vara ett lag knappt över .500 och man visar det såhär långt. Vad man har gjort är att man fått in mer spacing i Brook Lopez på centerpositionen som fram till denna säsong knappt sköt trepoängare då hans bread and butter alltid varit i lowpost där hans fotarbete generat poäng. Nu skjuter han som en riktig sniper från tre som att han alltid haft förmågan men inte blivit tillfrågad att använda den. Lopez skjuter han 38% från tre vilket är högst respektabelt medan han tillför 11.4 poäng per match. En annan spelare som verkligen har klivit fram ännu mer än tidigare är Khris Middelton, denna spelare har varit Giannis högra hand och är Bucks clutchman + andra fiol när det gäller poängskörden. Han har varit en stor del i Bucks framgång såhär långt och hans trepoängsskytte har varit helt fantastiskt. Han ligger på 43% från tre och sköter det mesta bakom trepoängslinjen.

Budenholtzer har gjort så att trepoängaren är en stor del i Bucks anfallsspel och det gör att Giannis Antetokounmpo kan få mer utrymme för sin ateltiska förmåga och ingen i världen, ja världen, kommer kunna stoppa honom en mot en när han kommer med fart. Även om Giannis har börjat skjuta treor själv så är han fortfarande långt ifrån en bra sådan, bara 11% av treorna går in 0.3 3PM av 2.5 3PA är inte något man skräms av, dock är det såklart inte det han används för mest. Han är en försvarsmagnet och när försvaret kollapsar för att stoppa honom vid korgen kan han lätt kicka ut bollen till tre och där väntar folk som skjuter bollen allt från 43% till 34% bakom linjen. Detta Bucks har omfamnat den moderna basketen där man skiter i att skjuta midrange (bara Giannis) utan man skjuter bollen vid korgen eller trepoängslinjen. Detta är en stor del till Milwaukees framgång medans man har en spelare med talang för denna sport som bara kommer en gång per generation i Giannis.

Bucks i natt möter ett Hornets som spelade en tuff match mot Hawks igår och Bucks har vilat en dag. Båda lagen har ändrat spelstil helt från förra säsongen och spelar ungefär på samma sätt och det kommer bli en trepoängsfest utan dess like i natt. Lagen skjuter 75.4 treor sammanlagt medans man sätter dessa med hög kvalitet på 36.1 respektive 35.9%. Bucks är ett lag som lever i paint och ute vid trean som sagt så är man inte jättebra på att försvar sig mot dessa skott, man är mediokra på att försvara från tre och är rent ut sagt dålig på att försvara paint. Man släpper in 45 poäng per match i paint och där finns en klar svaghet. Hornets har en av ligans bästa point guards just nu i Kemba Walker som kan göra poäng allt från 0-2 meter till trepoängslinjen, han har prime matchup mot detta Bucks. Men Bucks själva har en bra matchup mot Hornets som har svårt att stå emot trepoängare själva, man är mediokra dem med i denna kategori och hur ska man stoppa Giannis framfart?

Charlotte Hornets

Som sagt så spelade Hornets en tuff match mot Hawks nattens som var, man förlorade med en ynka poäng i slutskedet av matchen och man kommer vilja komma ut stenhårt på hemmaplan mot detta Bucks. Kemba Walker har klivit fram som aldrig förr för detta Hornets och bara om han hade haft lite bättre spelare runt omkring sig hade detta Hornets utan problem varit runt 6-8 seed i East. Nu har man dock inte det men det finns ändå ett par spelare som förtjänar om inte en guldstjärna så en silverstjärna för deras rollspel. Jeremey Lamb är en av dessa, han är en kapabel trepoängsskytt som ger spacing ute i hörnet och skjuter från tre 36%. Sen har Hornets en bänk som kanske inte ger intrycket av att man bör spela bra men man har kvaliteter offensivt som många andra bänkar inte har, t ex Bucks. Bänken i Hornets är bland topp 5 i att ordna poäng och även om Tony Parker står som "?" har jag förtroende för Malik Monk, Dwayne Bacon och Miles Bridges att göra positiva saker framåt för detta Hornets när majoriteten av startfemman vilar.

Även om Hornets är b2b i denna matchup tror jag att man kommer kunna hålla uppe tempot med Bucks, Bucks offensiv är på en annan nivå men man vinner inte matcher pga det utan defensiven är en stor del i det hela, titta bara på Memphis. Därför tror jag att Hornets kommer kunna hålla sig ganska nära Bucks i stora delar av matchen då Bucks försvar inte alls är lika bra som deras offensiv. Hornets har Kemba och han ska man aldrig räkna ut, speciellt inte under denna period då han är helt i fokus på att spela sin bästa basket någonsin för att kunna få så mycket pengar som möjligt i sommarens FA.

Charlotte och Milwaukee har liknande svagheter och man ska kunna utnyttja Bucks i paint nästan hela matchen, det kommer bli svårare att sätta trepoängarna eftersom Bucks har väldigt långa försvare man måste skjuta över, dock är Bucks inte ett lag som koncetrerar sig på försvar alltför mycket och man kommer kunna ha lägen där man kanske kan dra iväg på en run för att göra Bucks oroliga.

Speltips

Även om Hornets är b2b inatt så tycker jag att övern i denna matchup ser fin ut. Bucks reformation av sitt anfallsspel + Hornets nya anfallsspel med stort fokus på treor från båda sidor ser jag att detta kan sluta med 235 + totalt. Hornets lär vara lite trött efter kampen mot Hawks och försvaret kommer inte vara lika fokuserat medans Bucks försvar är inte bra overall helt enkelt. Båda lagen har fin offensiv med modernt tänk och man har styrkor hos motståndarnas svagheter.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.