Speltips: UTH Jazz @ LA Lakers - Grind it out!

Los ANgeles lakers 23/11

Utah Jazz (8-10) @ Los Angeles Lakers (10-7)

Los Angeles Lakers

Lakers kommer hem med 2 vinster och 1 förlust efter sin roadtrip på östkusten, man åkte på en överraskande förlust mot Orlando Magic men mot Miami Heat och Cleveland Cavaliers gick man segrande ur kampen. När det gäller Lakers är man fortfarande lite osäker på hur alla ska spela sin roll bredvid James men det glimtar till hos många av spelarna. Det är inte en specifik spelare som alltid ger support till James utan det kan variera från match till match vem som känner sig het. Allt som oftast kan det dock ge ut en osäker energi till gruppen, man står och kollar på vad någon annan gör och om man själv ska ta över matchen när andra inte kommer igång som väntat. Det är dock fortfarande tidigt på säsongen men om detta fortsätter mot slutet av januari början av februari så är det ett oros moment. Tänk om James skadar sig eller något liknande, då kommer det gå ännu större osäkerhet i laget om vem som ska ta kommandot. Vem är den självklare att kliva fram och ta över om James inte spelar en längre tid och man går till slutspel? Inatt är en typiskt sådan match, man spelar mot Jazz som vi alla vet har en mäktig defensiv när Rudy Gobert är inne. Jazz kommer förmodlingen inte kunna stoppa Leborn James - vem kan det? - men man kan stoppa hans supporting cast. Lonzo Ball, Brandon Ingram och Co har det svårt att levrera över 20 poäng per match konstant och det är det man behöver för att överleva i väst, speciellt när man möter ett så defensivt inriktat lag som Utah Jazz. Jazz kommer vilja dra ner på tempot i sitt anfallspel så mycker det bara går, kommer Lakers ha tålamodet för det? Lakers är ett lag som springer mycket, framförallt när James inte spelar och ungdomarna är ute på planen. Hur kommer dem reagera på Jazz tålmodiga offensiv och stenhårda försvar?

Även fast man kan tro att det har lossnat för Lakers nu så tycker inte jag det, ja, man vann mot Heat och Cavs men James gjorde 51 respektive 32 poäng på dessa matcher, nästbästa poängplockare var Kentavious Caldwell-Pope och Lonzo Ball, dessa hade 19 och 15 poäng. Lakers kommer få det tufft mot Jazz organiserade defensiven medans man själv inte riktigt har den defensiva spets man bör ha med väldigt bra spelare som kan försvara men inte vill lägga energi på det riktigt. För några veckor sedan kunde man ta in Tyson Chandler från Phoenix Suns och han är bara försvar och returtagning vilket hjälper oerhört mycket.

Jag har svårt att se att Lakers kommer köra över detta Jazz med fart och fläckt, matchtempot kommer vara långsamt och väldigt grit and grind i mina ögon. Possessions kommer vara långa från Jazz som vanligt medans Lakers inte riktigt kan justera sig och höja tempot i matchen.

Utah Jazz

Jazz kommer från en dyster eastcoast roadtrip då man förlorade 2/3 matcher och när man väl kommer hem igen så åker man på en tröttsam förlust mot uppstickaren Sacramento Kings. Detta Jazz som överraskade alla under fjolåret spådes ha en lysande säsong framför sig men hittills har det gått väldigt knackigt. Donvan Mitchell är en volume shooter alltså att han tar många skott för att göra poäng. Det är detta som har sinkat Jazz en aning från att fylla ut och spela som man gjorde förra året. Mitchell är scoutad nu och allt fokus är på honom under Jazz anfall och han har inte justerat sig efter detta, han måste bli effektivare för att Jazz ska kunna gå på winstreak igen. Han skjuter strax under 19 skott per match , sätter 8 av dessa. 42% från golvet totalt, 30% från 3 och detta ska vara din allra bästa offensiva spelare? Det är tyvärr för dåligt, han var en stor överraskning förra året och ingen trodde varken han eller Jazz men som jag skrev tidigare så är alla redo för honom då scoutreport är en sida bara Donovan Mitchell. Mitchell kommer lära sig att spela med att ha allt fokus på honom från försvaret men det kommer ta tid, jag hoppas att han kommer bli effektivare än vad han har varit hittills i framtiden för Jazz för man behöver Mitchells produktion framåt.

Även om Lakers inte har den bästa defensiven i ligan har Jazz inte den bästa offensiven i ligan heller. Man har det väldigt svårt att finna kontinuietet i anfallsspelet då man helt enkelt inte har tilräckligt med bra spelare framåt. Man har spelare som är bra rollspelare men när Mitchell inte leverar så är det svårt för resten av laget att ta tag i situtationen. Ricky Rubio är en spelare som kan gå för 20+ då och då men det är sällan. Gobert hade haft en prime matchup om Lakers inte haft Chandler som kan fightas i paint och trötta ut Gobert, Mitchell kommer få det tufft mot KCP och faktiskt Lonzo Ball, Ball har visat stundtals att han eventuellt kan bli en lockdown defender med sin längd och snabba rörelser i sidled. Jazz kommer spela sitt spel oavsett hur det ser ut, om Lakers vill höja tempot kommer Jazz fortsätta nöta på på sin spelplan och försöka få igång Mitchell så snart som möjligt.

Speltips

Med tanke på hur svårt Jazz har det framåt på senare tid och man spelar inte sin bästa basket just nu medans man har det svårt allmänt på bortaplan så tycker jag att ett underspel lockar rejält inatt. Även om Jazz har ett positivt över/under record så har man hamnat i en dålig fas just nu offensivt. Lakers är väldigt upp och ner och rollspelarna kommer få det tufft mot ett kompakt Jazzförsvar. Lakers kommer luras in att spela i Jazz tempo och båda lagen kommer få det tufft att göra poäng. Det blir en grind it out match inatt kl 04:30 i Staples Center.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt