Speltips: Världscupen i Ruka - Två spel till sprinten!

Världscupspremiär i finska Ruka och den inleds med en sprint i klassisk stil. Tänkte först och främst se över en h2h där två ryskor ställs emot varandra i damernas tävling.

Yulia Belorukova vs Natalia Nepryaeva

Två klassisk starka ryskor som bolagen ställt emot varandra här med jämna odds och kan tänka mig att det blir jämt även i spåret under lördagsförmiddagen. Men tycker mig kunna se att det ska vara en av dessa två tjejer som ska ha en liten fördel jämfört med den andra när det kommer till sprint i klassisk stil.

Det var dessa två tjejer som skötte de två första sträckorna, de i klassisk stil, under damernas stafett under OS i Pyeongchang i vintras. Natalia Nepryaveva tog hand om förstasträckan för de Ryska (OAR under OS) stafettlaget. Hon växlade där över till Yulia Belorukova. Det ryska damlaget tog i denna stafett tillslut brons bakom Norge och Sverige. Nu ställs de emot varandra i en klassisk sprint, precis som de gjorde fyra dagar innan de bärgade bronset.

Sprinten i klassisk stil i Pyeongchang kommer väl de flesta ihåg tack vare Stina Nilssons jätteinsats där hon körde hem ett OS-guld i överlägsen stil före norskan Maiken Caspersen Falla. Men ska man se till den här duellen jag valt att analysera så är de båda ryskorna minst sagt deltagande. Speciellt den jag valt att backa den här helgen, nämligen Yulia Belorukova. Hon pressade verkligen Maiken Caspersen Falla om silvermedaljen och det är inte många inom damernas sprintvärld kan nå upp till den kalibern att ens vara nära i en sådan spurt. Nära, det var Yulia Belorukova men hon fick efter en hård kamp nöja sig med bronsmedaljen. Natalia Nepryaeva var med i finalen, och slutade på en fjärdeplats, men inte alls i närheten och det slutade med nästan sex sekunders marginal mellan de två ryskorna.

De har mötts fyra gånger i klassisk sprint de två senaste säsongerna. Förutom OS så har de mötts två gånger i Ruka och en gång i Lillehammer. Belorukova har placerat sig högre än Nepryaeva i två av dessa tre och alltså tre gånger av fyra totalt sett när man inkluderar sprinten i OS. Båda tidigare möten i Ruka har Yulia Belurokuva varit bättre placerad. Förra säsongen ända till en tredjeplats medan Nepryaeva åkte ut i semifinal. Likaså säsongen innan dess, 2016, då Belorukova var i final och Nepryaeva åkte där ut i kvartsfinal.

Med tanke på vilket facit Yulia Belorukova har gentemot sin landsmaninna här. Klassisk sprint i allmänhet och Rukas klassiska sprint i synnerhet, där har Belorukova visat sig starkare och jag tycker att hon ska kunna besegra Natalia Nepryaeva här. Första spelet faller således på:

Yulia Belorukova (vs Natalia Nepryaeva) - 1.80 - bet365 - 2/10 Units

Nu över till herrarnas sprint där vi kommer att se följande två åkare i en duell:

Sondre Turvoll Fossli vs Eirik Brandsdal

Förra säsongen inledde Sondre Turvoll Fossli starkare i och med att han besegrade Eirik Brandsdal i de två inledande sprintarna i klassisk stil. Den här i Ruka, och även den i Lillehammer, som denna säsong går av stapeln nästa fredag, men i år i fristil.

Efter nyår visade dock Eirik Brandsdal gammal god form och var så pass bra att han blev uttagen att köra den klassiska sprinten i OS i Pyeongchang. Där fick inte Turvoll Fossli chansen, då Norska landslaget plockade ut Johannes Høsflot Klæbo, Pål Golberg och Emil Iversen. Något som lade grund för Brandsdals plats i OS-laget i sprint var femteplatsen i Slovenska Planica månaden innan OS.

Misslyckat OS för Brandsdals del men visade trots det form efter mästerskapet, med att köra hem en andraplats i Drammen-sprinten där Klæbo var omöjlig att besegra, även på förhand. Turvoll Fossli åkte där ut i semifinal.

I den norska premiären bjöds det på sprint, men i fristil. Poängteras därifrån ska göras att Brandsdal tog sig till final och slutade femma, medan Turvoll Fossli åkte ut redan i kvalet. Även fast Turvoll Fossli har sina styrkor i den klassiska stilen snarare än i fristilen, så borde han givetvis avancerat från kvalet. Styrkebesked från Brandsdal och tvärtom för Turvoll Fossli, och kan tänka mig att det är Eirik Brandsdal som drar det längre strået av dessa två även under lördagsförmiddagens sprint.

Eirik Brandsdal (vs Sondre Turvoll Fossli) - 1.74 - Bethard - 2/10 Units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.