Speltips: Fortsätter Claytons finfina form?

Players Championship Finals

Äntligen tillbaka på bloggen igen! Förra veckan när det var action i dartvärlden så tog jag mitt pick och pack och lämnade Sverige för London och ATP-slutspelet i tennis. Tyvärr så valde mitt pick och pack att försvinna på flygplatsen och jag fick spendera en vecka utan bagage. Det är dock en annan historia. Nu är det dags för pilkastning igen! Eftermiddagen bjöd på 3 av 6 spel in och miniminus, det ska vi ändra på ikväll.

Denna turnering består av de 64 spelare som samlat ihop mest rankingpoäng under årets 22 Pro Tour tävlingarna. Tävlingen seedas även därefter vilket gör att Van Gerwen för en gångs skull inte går förstaseedsad. Det gör Ian White som gnetar på rejält och spelat för allt vad kroppen håller. Van Gerwen har tagit ett par tävlingar off men är trots det tredjeseedad.

Van Gerwen är som i många andra tävlingar regerande mästare. Han är dock inte i så skrämmande slag så jag tror han kan få det svårt att försvara denna titel.

Nu är det dags att gå igenom ett gäng med matcher där jag tycker mig hittat kloka spel ikväll.

Speltips:

21:00 Jonny Clayton-Mark Webster

Jonny Clayton var hela vägen framme i final i denna turnering. Sedan dess har han hållit uppe sin standard och kastat strålande dart. Formen håller i sig då han slog Van Gerwen under gruppspelet i Grand Slam Of Darts förra veckan. Han fick se sig besegrad i kvartsfinalen med 16-12 av den samme, men han kastar otroligt bra just nu Clayton.

Tror inte Clayton får några problem att vinna över Webster ikväll. Clayton medelnivå just nu ligger ungefär på samma nivå som Websters högstanivå. Webster har inte producerat något på sistonde och under förra veckans Grand Slam blev han överkörd gång på gång. Han hotade Keegan Brown, men det var enbart då Brown inte kunde hitta en dubbel. Clayton ska inte ha några problem med en kall Webster och jag spelar såväl Clayton -1,5 legs (1,66) som Clayton flest 180s (1,90)

22:00 James Wilson-Dimitri van den Bergh

Nu är bolagen ute på djupt vatten. Bara för att Van Den Bergh börjat kasta riktigt bra Dart senaste veckorna så kan han inte gå 180favorit mot den tillsammans med Chisnall bäste maximumkastaren på touren. Att Van Den Bergh går favorit i matchen har jag inga problem med då han har en i min värld högre högstanivå än James Wilson, och han har även hittat formen nu vilket rättfärdigar att han ska vara favorit.

Att han går favorit i antalet 180s är dock inte rätt. James Wilson kastar i snitt flest på touren tillsammans med Chisnall. Van Den Bergh får inte ligga lågt i trippel 20 kudden för hans pilar står upp, hamnar i vägen, och han måste byta ned till trippel 19. James Wilson fortsätter mosa på trippel 20 oavsett var i kudden första pilen sitter. Tycker Wilson ska ned mot 1,90 här och därför spelas såklart, James Wilson flest 180s till (2,30)

22:30 Danny Noppert-Rowby John Rodriguez

Att den unge Österrikaren ska komma ut och kasta bra pilar med sitt första framträdande på tv i år ser bolagen som en trolig utgång, det gör inte jag. Rowby-John spelade final i junior-vm för ett par år sedan. Efter det har inte mycket skett, idag får han äntligen synas på tv igen och det är en viktig match för honom, så nerverna lär vara med på scenen idag.

Danny Noppert som tog steget över från BDO till PDC har börjat bosätta sig och går längre och längre i stora turneringar. Mycket tack vare att han kan gå bärsärk på trippel 20 vissa matcher. När han första pil sitter inom trippel 20 så doftar det 180 hela vägen till Sverige. Hans första pil ställer sig upp, vilket gör att han kan glida in resterande två pilar.

Tycker Noppert ska gå favorit inom flest 180s här då han först och främst kastar fler 180s, och även för att detta är Rowby-John första framträdande på tv i år och det är aldrig enkelt. Danny Noppert att kasta flest 180s är taget till 2,10!

I twitterfeeden kan det dyka upp fler spel, så håll koll!

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.