Speltips: LA Clippers @ WAS Wizards - - Wizards är ett sjukande skepp

Los Angeles Clippers (11-5) @ Washington Wizards (5-11)

Los Angeles Clippers

Patrick Beverley, Shai Gilgeous-Alexander, Danilo Gallinari, Tobias Harris, Marcin Gortat

Ett lag utan en stjärna

LA Clippers är ett lag i form just nu och har 5 raka vinster men vi ska inte dra för stora slutsatser över det, man är i form men man är också i slutet av sin roadtrip på östkusten och ibland slappnar NBA-lag av när det vankas hemgång. Laget man möter är dock Washington Wizards som inte alls mår bra som organisation eller på planen, jag är övertygad om att Clippers kommer kunna hålla uppe en sista match innan planet lyfter för LA och hemmamatch mot Grizzlies om 3 dagar.

LA är ett lag utan en riktig stjärna, den närmaste man kommer är Tobias Harris men det finns andra som gör ett hästjobb för att vinna matcher. Montrezl Harrell är en sån spelare. Han har varit helt fantastisk såhär långt inpå säsongen och hans jobb under korgen är något man nu lutar sig mot. Boban Marjanovic är en annan som varit otroligt effektiv för Clippers på lite minuter, hans stora kropp och längd är väldigt svår att hantera för många under korgen, dessa två kommer vara en av nycklarna för att vinna denna matchup mot ett lag som är väldigt ihåligt i paint även fast man har Dwight Howard. Howard har fortfarande skavanker i ryggen och förra matchen var han tvungen att utgå redan i första halvan. Clippers har övertaget i matchup både från startfemman till bänken, man är ett lag som verkligen gjort om sig anfallsmässigt medan man håller upp försvaret på ett ganska bra sätt. Tobias Harris och Danilo Gallinari får sköta anfallet tillsammans med Lou Williams som alla tre är go getters när det gäller att få i bollen i korgen medans man har Beverley som lockdown defender på motståndets bästa guard. Rookien Shai Gilgeours-Alexander har varit en postitiv injektion både framåt och bakåt, hans långa wingspan stör motståndet rejält i försvaret och han kan vara en bra support offensivt med poäng mellan 9-18.

Bänken kommer vara en till nyckel till vinst här i natt i DC, man har den bästa bänken i ligan och jag hoppas på att det ska fortsätta även inatt. Bänken gör 51 poäng i snitt per match och Lou Will leder dem med högt huvudet för att återigen vinna 6th man of the year med marginal. Hans och Harrells bidragande är ovärdeliga och jag är övertygad om att dessa två kommer utnyttja sin matchup till fullo.

Man ska aldrig underskatta en riktigt bra coach och Doc Rivers är bland de bästa i ligan, även om han inte har en superstjärna att luta sig mot har han tagit detta kollektiv och gett dem verktygen att spela deras allra bästa. Han har fattat att han har spelare som är väldigt atletiska och utnyttjar detta med att höja tempot i matchen periodvis. Med spelare som Marjanovic har han fått någon att utnyttja i postup spelet också och när han är inne går man mycket via highpost eller bara en enkel pick and roll för att få Marjanovic djupt under korgen för enkla poäng. Rivers har insett vilka styrkor och svagheter hans lag har och det är bland det viktigaste en coach kan göra. Det ser här och nu, Clippers har tappat allt som Clippers var tidigare, Chris Paul, Blake Griffin och Deandre Jordan och ändå vinner man matcher. Underskattade.

Washington Wizards

John Wall, Bradley Beal, Otto Porter, Markieff Morris, Dwight Howard

WOW

Okej, vart ska man börja med detta Wizards? Man är ett dysfunktionellt lag ut i fingerspetsarna man har det otroligt svårt och nu har rapporter även kommit ut att man är villiga att blow it all up och tradea både Beal och Wall, inte bara en av dem utan båda. Otto Porter är också någon man gärna ställer över också, hans massiva kontrakt är inte något som hjälper varken nu eller i framtiden. Hur kom det säg att det blev såhär med Wizards. Jo, när man gick så otroligt bra säsongen 2015/2016 och var bara en match ifrån ECF så trodde man att man hittat sin framtid i Bradley Beal, John Wall och Otto Porter, deras big three. Det var inga konstigheter alls, Wall var i toppform och posta en double-double i snitt medans Beal såg ut som en vandrande "bucket" och Otto Porter kunde försvara SF positonen medans han sköt fint från tre. År 2018 ser ganska annorlunda ut. Wall som jag skrivit om tidigare är en person som gör vad han vill, han är ingen bra lagkamrat i omklädningsrummet, det har alltid varit rykten om att han och Bradley inte drar jämnt. Gortat blev tradead i sommar pga att han inte orkade ha Wall som lagkamrat längre. John signa ett väldigt stort kontrakt bara härom året värt $84 mlj över 5 år, han har helt enkelt slutat att bry sig om hur det går på planen. Han har fått sitt feta kontrakt och går hellre ut på Rosebar, en av DC's lyxigaste krogar, istället för att jobba röven av sig och gå med gått exempel, skiter han i allt nu. När han kom till USA minicamp i somras såg han väldigt överviktig ut och han har inte än kommit i form vad det ser ut som. Han hade en instagramvideo där han går ut och anklagar folk som påpekar att han bör vara in the gym 24/7 istället för att gå på krogen, han kommer med argumentet att han också måste få leva sitt liv...WOW!!

Jag kan förstå att både han och Beal är missnöjda med hur Wizards organisation har skött sig. Man har länge velat ha en tredje stjärna i Washington men man signa Otto Porter med gigantiska pengar och nu är man strypta på FA marknaden fram till 2020-2021 om man inte lyckas avlasta Porter kontrakt, Mahimis kontrakt eller ja, Walls kontrakt. Men vem i sitt rätta sinnes lag vill ta på sig dessa kontrakt?

Wizards är ett mörker just nu och jag kan inte se detta ändras på länge. Inte nu eller den närmaste framtiden. Vad jag har sett denna säsong kommer detta att fortsätta för Wiz sålänge alla tre är kvar. Man har helt enkelt lagt alla ägg i en korg och tyvärr har det inte varit lyckat.

Matchup

Om vi tittar närmare på allt annat än det runtomkring så tycker jag att Clippers har en bättre matchup, Wizards är svaga inside och i returtagnigen, det är där Clippers kan beast and feast medans man har många olika spelare man kan gå till för poäng. Wizards har inte skjutit bollen speciellt bra från trepoängslinjen denna säsong och det beror mycket på att John Wall inte kan skjuta, han är en spelare som driver mot korgen för layups och springer i kontringsspelet. Han skjuter knappt 20% från tre och det kommer inte gå, inte när ligan ser ut som den gör i dagsläget.

Wizards har det svårt att försvara rent genrellt men framförallt under korgen och från trepoängslinjen, där många lag fokuserar sitt anfallsspel på och Clippers är inget undantag. Även om Clippers inte ser farliga ut i sin offensiva returtagning har man två monster under korgen som och en spelar som en riktig pitbull och kommer att jobba och kämpa för varje boll. Det positiva som jag tycker Wizards gör bra är att kunna ta sig till starffkastlinjen, det är alltid bra att ta sig till 'the charity stripe' för gratispoäng.

Speltips

Mitt tips är Clippers -1 @1,95 hos Pinnacle. Clippers vill avsluta denna roadtrip med seger och jag tycker detta är en prime matchup för ett lag i form mot ett lag som är skiten. Man har matchupen nu är det att gå ut och visa att man jagar en playoffplats i den tuffaste av konferencer.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt