Speltips: DEN Nuggets @ NO Pelicans - - NOP b2b

Nuggets 17/11

Denver Nuggets (10-5) @ New Orleans Pelicans (8-7)

Denver Nuggets

Jamal Murray, Gary Harris, Juancho Hernangomez, Paul Millsap, Nikola Jokic

Losing Streak

Nuggets startade säsongen som man ville med flera raka segrar och spelet såg polerat ut, speciellt i defensiven. Coach Mike Malone ledde ett lag som var i topp i offense i flera års tid medans försvarspelet lämnade mycket att önska. Guardpositionerna var det som en öppen gata mot och Jokic inside var knappt bättre själv. Denna säsong har allt detta ändrat på sig, Gary Harris har tagit på sig rollen alltsom oftast med att guarda motståndets bästa guard och har verkligen tagit sitt ansvar på fullaste allvar och kommer ut med energi i den defensiva delen. Nikola Jokic är en annan som verkligen klivit fram i det defensiva arbetet, om vi tittar på Drtg (Defensive rating) så är Jokic på 1:a plats i laget i den kategorin. Coach Malone har prentat in att försvarspelet ska vara bland det viktigaste i år och spelarna har lyssnat.

Innan matchen mot Hawks senast på hemmaplan, där man vann med 45 poäng, var det inte Lyckliga gatan. 4 raka förluster, tre av dessa på hemmaplan, två kom ner till slutsekunderna och man kunde inte freda sin korg hela vägen, tyvärr. Returtagningen var medioker eller rent ut sagt dålig under denna streak och man förlorade många returer till motståndaren under korgen för enklas putbacks. Nuggets jagade att vända på trenden när Hawks kom på besök och det gjorde man med besked, allt klickade offensivt och man gjorde hela 138 poäng, visst det var mot Hawks och de var på roadtrip men självförtroende boosten ska man inte ta för givet då hela laget, från bänken till startspelarna gjorde poäng och anfallet + defensiven såg bra ut.

Matchup

Nuggets spelar mot Pelicans borta som kommer från en b2b mot Knicks som man vann och Davis exploderade för 43 poäng. Oddsen bör vara omvända i mitt tycke då Nuggets är det bättre laget om man tittar på position för position utom AD och där kan man prata för och nackdelar för båda centrarna i dagar. Denver kommer med en självfortroende boost som sagt efter vinsten mot Hawks och man är redo för att ordna en till lång winstreak i New Orleans. Laget är var mediokert på bortaplan förra säsongen då man bara tog 15 vinster av 41 bortamatcher. Men det var då och man hade inte försvaret man har idag. Nu är man 3-2 på bortaplan, dålig samplesize, men jag vill poängtera försvarspelet ännu en gång. Man släpper bara in 103 poäng vilket sätter dem på en topp 5 placering, man är topp 15 i points in the paint allowed, ingen ögonbryns höjare direkt dock tycker jag att Millsap/Jokic som duo under korgen är en bra matchup för AD, båda två är flexibla i pick and roll och i postup situtationer. Medans Pelicans gör mycket poäng släpper de in poäng, deras matcher är Hawaii-basket om båda lagen tillåter ett högt tempo. Nuggets tillåter inget högt tempo. Man har en pace på 97.5 possessions per match medans Pelicans är topp 5 i pace på 104, Denver kommer inte tillåta annat än halfcourt spel majoriteten av matchen och om man vill spela i ett högre tempo kan man också göra det med Jamal Murray/Gary Harris med bollen i deras händer istället för i Jokic.

I mina ögon så har Nuggets övertaget i denna matchup, man har en mycket bättre och djupare bänk än vad Pelicans har. Två mot en i paint och Millsap kan gå ut till trepoängslinjen för att störa Nikola Mirotic. Guardpositionen är det också två mot en då Murray/Harris möter Jrue Holiday och han kan inte guarda båda två samtidigt. Hernangomez kan bli en joker med ofensiva returer/putbacks. Han hade 25 poäng senast och som hela laget har han fåt en boost efter det.

New Orleans Pelicans

Jrue Holiday, Ian Clark, E´Tuan Moore, Nikola Mirotic, Anthony Davis

B2B

Är b2bs verkligen något som har en så stor vikt i dagens NBA då spelarna är så otroligt tränade? Det beror på lag tycker jag, Nets och Heat som exempel är två lag som är väldigt bra i b2b situationer och de täcker spread oftast. Andra lag som Wizards och Bulls tar inte b2bs så bra. Ja, New Orleans förra säsongen var topp i denna kategori på 11-5 i ATS när det gäller att spela b2bs då hade man dock både Cousins och Davis och Davis behövde inte spela eller ha bollen så ofta som Pelicans behöver honom nu. Pelicans är 0-2 så här tidigt in på säsongen när det gäller b2b. AD var skadad under dessa matcher och på bänken finns ingen som kan kliva fram, man har Cheick Diallo som backup och han är inte den man söker. Pelicans har varit skadebenägna i år, inte bara Davis. Mirotic, Randle och Payton har varit in och ut ur startfemman och utan kontiunitet på spelarfronten blir det svårt att kunna spela på en bra nivå i det långa loppet.

AD spelade i 40 minuter igår och han kommer säkert spela 35+ minuter i natt igen men det känns som detta kommer medföra förslitningar som Pelicans inte har råd med. Vill man spela Davis i en b2b där han riskerar skador så här tidigt? Det är inte jag som bestämmer men det känns inte värt det när det är 68 matcher kvar + slutspel.

Matchup

Pelicans är ett lag som spelar i paint och i midrange, AD styr spelet i highpost likt Jokic men inte med sin playmaking utan hans scoring. Man gör överlagset mest poäng i paint på 60 per match och det är här man kan utnyttja Nuggets. Även om Pelicans är ett sämre lag på papperet och bänken så är deras hemmaform mycket bra (6-1) och Jrue Holiday, Nikola Mirotic, Julius Randle och AD stabila att luta sig tillbaka på. Dock kommer bänkspelet och returtagningen att spela stor roll inatt, om Pels kan hålla Nuggets bänk till en rimlig nivå medans AD inte är på planen kommer detta bli jämnt. Men det kommer bli tufft då de inte visat någonting hittills, därför spelar Davis 40 minuter mot ett lag som Knicks...

Nuggets har fördelen i mina ögon när det gäller truppen men Pelicans kan visa sig från sin bästa sida och spela så snabbt det bara går, AD är snabbast på planen av alla big men och han är känd för att kämpa ner i paint före alla andra för enkla poäng i kontringsspelet, detta bör Pelicans utnyttja då man är bland de bättre lagen på att göra på i kontringsspelet.

Speltips

För mig känns det som att linan bör vara vänd, men eftersom Pelicans haft en bra hemmaform förstår jag att man landat på -1.5 på Pels. Mitt speltips är dock: Denver Nuggets ML @ 2,05 hos bet365. Man vill starta upp en winstreak igen och man ses som topp 4 bästa lagen i väst inför och under säsongen, det är dessa matcher som man måste visa att man klarar av att vinna med margnal.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.