Speltips: SAC Kings @ MEM Grizzlies - - En ovan favorit

Sacramento Kings (8-6) @ Memphis Grizzlies (8-5)

Sacramento Kings

DeAaron Fox, Buddy Heild, Iman Shumpert, Nemanja Bejlica, Willie Cauley-Stein

Fox

Båda lagen har startat säsongen mycket positivt och inte minst point guard DeAaron Fox för sitt SacTown. Han kommer ha en tuff matchup i Mike Conley som sen han kom till NBA har varit en spelare med All-NBA Defense potential, jag är dock övertygad om att Fox kommer visa att denna säsong är det är ungdomarnas år och Fox har visat att han kan lyfta + bära sitt lag till framgång, förhoppningsvis håller det under säsongen framöver och att det inte är en tillfällighet. Fox har hållit farten upp för sitt Kings och man spelar snabbast av alla lag i ligan på 105.3 possessions per game. I natt möter man ett lag i Grizzlies som spelar ett väldigt långsamt spel då man gillar att gå igenom post med Marc Gasol för att etablera ett spel där Gasol kan vara en playmaker. Fox kommer behöva hålla tempot uppe för att inte luras in i Memphis spel för det är tempot och trepoängskyttet för Kings som gjort att man gått så otroligt bra. Effektiviteten är inte alltid där men när man spelar så snabbt som man gör får man såklart fler längen att justera upp variansen.

Matchup

Lagen är motpoler av varandra när det gäller tempo men man har liknande svagheter i returtagningen och turnovers där man båda är slarviga. Det är mer förståligt när det gäller Kings då man spelar så otroligt snabbt men det är fortfarande något man bör hålla nere om man ska vinna i natt, som alltid. Jag tycker Kings matchup bra mot Grizzlies, framförallt Cauley-Stein mot Gasol då Cauley-Stein är en mobil spelare som kan jobba bra i sidled och störa Gasol i highpost. Det som är positivt för Kings är att Grizzlies inte är ett bra lag när det gäller offensiva returer, man tar bara 7.7 returer i snitt och ligger sist i ligan i den kategorin, annars hade jag varit mer orolig då Kings inte verkar kunna boxout ordentligt under korgen.

Det gäller att Kings bänk kommer ut och gör sitt jobb framåt, man ligger 7:a i bänkligan när det gäller poäng framåt medans Grizzlies bänk är snäppet under på en 9:e plats. Kings har fått tillbaka en stark pjäs framåt i Bogan Bogdanovic och han kan leda denna bänk framåt rejält. Hans förmåga att skjuta i midrage är bland de bästa i ligan och han tar sig till frikastlinjen på en respektabel nivå. Sacramento har en fin bänk och några spelare som kan fatta eld när som helst i korta stunder i Justin Jackson, Bogdanovic och Frank Mason. Marvin Bagley lll, rookien från Duke, har visat stundtals att han kan fightas i post men han har inte fått särskillt jämna minuter tyvärr. Han kan vara en joker för Kings från bänken tillsammans med Bogdan då han är flexibel i sitt poänggörande.

Kings tempo kommer vara nyckeln och om man kan ta vara på trepoängsskyttet, Memphis är ett stabilt lag i att försvara paint men är motsatsen från tre. Sac har bra trepoängskyttar och om man får igång skyttet tidigt kan man dra iväg.

Memphis Grizzlies

Mike Conley, Garett Temple, Kyle Anderson, Jaren Jackson Jr, Marc Gasol

Favorit i en ovan sits

Memphis brukar alltsom oftast slå från underläge men i dagens matchup är man favoriter, man är 5-1 hemma och är alltid farliga i FedEx Forum. Man vann senast mot Milwaukee Bucks borta i en stark insats från samtliga och man även om man inte kan stoppa Giannis Antetokounmpo (vem kan det) så kunde man stoppa bänken som bara gjorde 28 poäng. Det är här Memphis kan fortsätta visa att man bestämmer mot Kings, man har duktiga bänkspelare i Marshon Brooks, Shelvin Mack och Wayne Seldan. Dessa gör jobbet i det tysta ofta men de är viktiga pusselbitar för att laget ska funka.

Grizzlies vann som sagt senast mot Bucks, men att vara en så stor favorit som man är nu brukar man sällan vara. Senast man var favorit var mot ett 76ers som just gjort klart med trade för Butler och man saknade två av sina starters i Saric och Covington efter en b2b, ändå vann man knappt i OT, detta på hemmaplan där man defintivt är som starkast. Oftas efter en överranskade underdog vinst brukar NBA- lag känna sig ganska nöjda och vara sega och inte spela sitt spel till 100%, en liten vinnarbaksmälla. Även om spelarna är proffs är man som vi alla andra männskliga och kan falla in i en alltför avslappnad still. Detta tror jag kan bli en faktor för Memphis i natt. Denna säsong är man 1-2 efter en överranskade vinst och även om man skulle vinna så tror jag faktiskt att det kommer kännas långt in.

Speltips

För mig är Kings en alltför stor underdog i en match mot ett lag med liknande svagheter och en krampaktigt anfallsspel alltsom oftast. Kings har spelare som vill och kan springa upp och ner i 48 minuter och jag tror att man kan hålla denna match inom en possession. Mitt tips till er är Sacramento Kings +6.5 @ 1,95 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt