Speltips: PHI 76ers @ ORL Magic - - Jimmy Butlers debut

76ers

Philadelphia 76ers (9-6) @ Orlando Magic (6-8)

Philadelphia 76ers

Ben Simmons, Markelle Fultz, Jimmy Butler, Wilson Chandler, Joel Embiid

Nya möjligheter

Jimmy Butler saga har fått sitt slut i Minnesota och han åker iväg till East Philly för att ta med sig ett ungt spännande lag till NBA-finalen, förhoppningsvis, denna säsong. Hur passar Butler in i detta gäng och vad tillför han? Jo, en kreativ spelare som kan skapa något ur ingenting och en vingspelare i hög klass defensvit. 76ers har saknat någon som Butler denna säsong, i och för sig förra säsongen också men då hade man fler alternativ ifrån bänken att välja mellan som kunde avlasta JJ Redick t ex. Nu har man tappat Dario Saric och Robert Covington som båda har varit stabila rollspelare i ett par år men båda har gått ner sig en aning speciellt Saric då denna säsonginledning har varit tuff för honom. Butlers intåg skapar möjligheter för 76ers att kunna spela ett farligare anfallsspel när det gäller halfcourt set, där har man haft det jobbigt med spacing eftersom Simmons och Markelle Fultz aldrig skjuter treor. Simmons lever i paint och att vara playmaker, han dominerar ändå. För att göra honom ännu farligare hade det varit positivt om han kunde skjuta ifrån frikastlinjen i alla fall. Joel Embiid kommer bli double-teamed mindre när Butler är på banan för att han skjuter både från tre och midrange på en respektabel nivå. Denna trade tycker jag har öppnat upp många nya möjligheter för detta 76ers som såg väldigt sönderlästa ut i anfallsspelet, lag drog sig tilbaka i paint och väntade på att Simmons skulle gå på korg, med Fultz likaså. Joel Embiid har varit fenomenal och jag hoppas han kan hålla sig skadefri för han tar mycket plats både offensivt och defensivt för 76ers.

Matchup

I natt spelar man i Orlando mot Magic och jag tycker man har övertaget overall i denna matchup. Guardpositionen är 76ers och om Butler visar framfötterna direkt kommer detta leda till att Magic lägger fokus på honom och då lämnar man Embiid att göra vad han vill inside. Även om statistiken inte visar att Magic är svaga inside så är man det i allra högsta grad. Vucevic och Bamba kommer inte kunna stoppa Embiid i paint och man bör sätta Simmons/Embiid duon i pick and rolls ofta då Vucevic inte är en spelare som hänger med i sidled eller försvarar pick and roll på en hög nivå. Det 76ers ska koncentrera sig på mest dock är att hålla defensiven så stark som möjlig, Magic är ett lag som skjuter väldigt dåligt, man är i botten av lag i TS% kategorin och likadant i eFG%. Detta bör kunna göras på ett bra sätt då den kollektiva defensiven höjs pga Butlers energi och Embiids snabbhet och rotation i hjälpdefensiven.

JJ Redick kommer också få chanser i massor mot ett Magic som släpper till 42% från trepoängslinjen mot SG.

Turnovers är ett utropstecken när det gäller detta 76ers, Simmons kan vara slarvig många gånger och kasta bort bollen. När Embiid blir double-teamed blir han stressad och kastar bort bollen han med.

Orlando Magic

DJ Augustin, Evan Fouriner, Wes Iwundu, Aaron Gordon, Nikola Vucevic

Upp och Ner

Orlando är väldigt upp och ner tidigare och denna säsong. Man skjuter på en låg nivå och anfallsspelet ser väldigt stillastående ut majoriteten av matcherna. Men vissa matcher är man eld och allt ser helt magiskt ut pun intended. Det man måste jobba på är att komma till frikastlinjen då man är sist av alla (17.5 per match) på att ta sig till the charity stripe för gratispoäng och göra det lättar för sig själv i längden. Man är ett mediokert lag i största allmänhet och även om Aaron Gordon eller Nikola Vucevic går loss i paint kommer det bli svårt att stoppa 76ers offensiv från att utnyttja dem uppenbara problem man har i att försvara sig, speciellt mot trepoängskyttar.

Det positiva med detta Magic är att man håller i bollen ganska bra, man drar inte på sig turnovers i onödan. Det ska man definitivt fortsätta med.

Matchup

Magic kommer få det svårt att hålla reda på alla offensiva pjäser Philly har att erbjuda i Butler, Embiid, Simmons och Redick. Jag tror att det kommer bli en svår nöt att knäcka både offensivt och defensivt i denna matchup för Magic då man inte riktigt har kvaliten att gå head 2 head med dem bästa lagen i ligan. Offensiven som sagt har haft det svårt att få till någon jämnhet. Man måste utnyttja Embiids ensamhet i paint och lura ut honom till trepoängslinjen för det finns ingen annan i paint som kan blocka och störa skott som han gör.

Speltips

Mitt tips är 76ers -5.5 @ 1.90 hos bet365 inför denna matchup. Magic är ett inviduellt lag som litar på att Fournier, Gordon eller möjligtvis Vucevic ska göra något på egen hand. 76ers har det bättre laget i grunden och om man kan intigrera Jimmy i laget på ett snabbt sätt kommer detta lag bli farligare framöver än vad man visat hittills.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt