Speltips: CHA Hornets @ DET Pistons - - Walker bäst på planen

Charlotte Hornets (6-6) @ Detroit Pistons (6-5)

Charlotte Hornets

Kemba Walker, Jermey Lamb (GTD), Nicolas Batum, Marvin Williams, Cody Zeller

Matchup

Hornets och framförallt Kemba Walker startade säsongen springandes som Usain Bolt och plockade upp några riktigt fina vinster. Kemba har varit stjärnan i Hornets enda sen han kom in i ligan, han har haft rent utsagt dåliga lagkamrater ofta eller mediokra. Han har fortfarande mediokra medspelare men nye coachen James Borregos system har gjort att Hornets spelar ett rakare spel och man vet vad man vill. Man har dragits med i trepoängsskyttet som hela ligan gått efter enda sedan Warriors visade att man kunde vinna utan en big man att luta sig mot. Hornets är 5:a i 3PA/match denna säsong, om man jämför det med förra året då man var på en 21:a plats i 3PA förstår man att Hornets tänkt om. Walker är på en andra plats när det gäller 3PM på 49 stycken i inledningen av säsongen. Detta har såklart varit en bra formel för Hornets hittills men man ska vara försiktiga med att luta sig allt för mycket på att skyttet ska sitta, speciellt från tre.

Man möter dock Pistons ikväll och detta lag tycker jag Hornets har en bra matchup mot. Walker kommer ha den bästa matchupen spelare mot spelare då Reggie Jackson är dålig i försvarspelet. Bänken kommer vara en stor nyckel till framgång för Hornets också, man har den nästbästa bänken i ligan poängmässigt medans Pistons både offensivt och defensivt är botten 5 när det gäller produktion från sin egen bänk. Hornets har väldigt vassa scorers i Monk, Bacon, Parker och grovjobbare i Bridges och Hernangomez under korgen både framåt och bakåt. Paint defense är det allra viktigaste mot Pistons då Andre Drummond och Blake Griffin är de fasta punkterna i offensiven. Här har Hornets Cody Zeller, Willy Hernangomez, Micheal Kidd-Gilchrist och Bismack Biyombo som alla är antigen flexibla försvarspelare eller stora kroppar som kan göra det svårt för Pistons i paint. Man gör inte särskillt många poäng i paint vilket är förståligt då första alternativet alltid kommer vara trepoängare men man fredar sin zon under korgen på ett bra sätt och befinner sig 11:a i points in the paint against då man bara släpper in 41 poäng, vilket är värt att notera med tänkte på vilket motstånd man ställer sig emot.

Hornets kommer som sagt att försöka utnyttja Walkers matchup mest av alla. Jag tycker dock att rollspelarna alltid stöttar upp på ett bra sätt. Lamb, Batum och Williams ser kanske inte märkvärdiga ut på papperet men det jobb de gör bara att space the floor för Walker att kunna penetrera och kicka ut gör att man alltid kommer vara ett farligt lag. Jag tycker att coach Borrego har skredarsytt sitt system runt Walker på ett riktigt fint sätt och jag kan detta fortsätta en lång tid framöver.

Detroit Pistons

Reggie Jackson, Reggie Bullock, Glen Robinson lll, Blake Griffin, Andre Drummond

Matchup

Pistons är ett lag som fokuserar på sina två jättar i frontcourt, Griffins speluppfattning och assistmakeri kommer alltid att vara farligt, speciellt när han få spela med en som Drummond som dammsuger upp alltid under korgen vare sig missar eller passningar. Dessa två har haft ett bra samarbete sen Griffin kom till Detroit och det kommer troligen att fortsätta framöver så länge ingen av dessa blir skadade. Pistons är ett mittenlag som inte är bra på något särskillt utom returtagning, man skjuter horribelt och är sist i statisiken eFG% på 48.8%, det är här Pistons sätter sig själva i problem alltför ofta. Man får verkligen kämpa sig till segrar mot lag man borde vinna med 6-10 poäng med men eftersom det inte finns någon riktig skytt på elitnivå i laget, möjligtvis Luke Kennard - som är skadad förövrigt - finns det inte mycket att komma med. Ja, rollspelare som Stanley Johnson kan go off nångång med 15-20 poäng men alltför ofta är man uddlösa medans försvarspelet också kan vara upp och ner. Som skrivet tidigare är Pistons ett ganska mediokert lag på papperet, på TVn och i statistiken. Mot Charlotte ikväll kan man utnyttja - som alltid - paint med Drummond och Griffin och få dessa två i missmatch situationer eller pick and roll mellan dessa två. Deras offensiv är inte något som drar blickar och jag tror faktiskt man kommer få det svårt att göra poäng mot Charlotte och samtidigt ha det svårt defensivt med att hålla Kemba under kontroll.

Man är dock ett ganska bra lag på att inte låta motståndet skjuta från tre, vilket kommer komma till nytta ikväll. Man ligger topp 5 i 3PA allowed per match på 9.4 och deras scheme försvarsmässigt är att jaga bort spelare från tre så att man måste skjuta nära korgen där Drummond står och väntar.

Speltips

Jag kommer inte bli förvånand om detta blir en slugfest, en riktigt grit and grind match där alla huslepoints räknas och alla 50/50 bollar kommer vara viktiga. Jag tror Hornets kommer ha edgen i denna matchup då Walker är planens bästa spelare med rollspelare som är jämnare än vad Pistons har. Detta är en coinflip enligt bolagen, jag tycker att Hornets med deras nya system kommer att dra det längsta strået.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt