Speltips: Grand Slam Of Darts!

Grand Slam Of Darts

Efter en vecka utan att en pil kastas så är det dags igen! Inte vilken turnering som helst ska ta vid heller, utan det är dags för Grand Slam Of Darts! En av väldigt få turneringar som pågår längre än bara en helg. Denna turnering pågår under åtta dagar vilket ger oss fina spelmöjligheter. Detta är även den enda turneringen på hela året som spelas i gruppspelsformat. Det går för en gång skull att ha en dålig dag för en spelare och trots det lyckas gå hela vägen.

En intressant detalj med denna turnering är att inte bara spelare från PDC är med, utan även från BDO. Huh? BDO var den första och enda touren som fanns från början. I och med att sporten växte och intäkterna blev större så tyckte inte spelarna att förbundet skötte allt på ett tillräckligt bra sätt. Så dom bröt sig ur och skapade ett nytt förbund, och så är det än idag.

Kvaliten är långt ifrån lika bra hos BDO, men det finns ett par vassa spelare som man ska se upp för. Glen Durant är en av dom och han kommer vi garanterat spela på under veckan för bolagen är bra på att underskatta honom.

Michael van Gerwen är regerande mästare här, precis som i de flesta turneringarna. Turneringen spelas i Wolverhampton som den gjort sedan den startades. Dock så sker det ett arenabyte för första gången i år. Något Gary Anderson inte gillade. Wolverhampton Civic Hall är hans uttalade favoritarena, och att den togs bort var inte uppskattat.

Nog med kuriosa för nu, dags att kasta oss in i den stora buffe av odds som finns tillgängliga!

Max Hopp-Josh Payne

Två ungtuppar har lottats i samma grupp och det är en av många spännande matcher att se fram emot under lördagen. Det är dagens första match och jag tror den kommer kickstarta dagen rätt rejält.

Max Hopp har jag gått igenom några gånger redan i denna blogg, det unga tyska underbarnet som fått ett helt land att bli darttokiga. Han har en skrämmande hög högstanivå för sin ålder och den mentala biten styrks dag efter dag och jag tror han är två år bort från att hota i ett världsmästerskap på allvar.

Förra veckan fick Max ett sent besked om att han skulle spela World Series Finals då Dawson Murschell fick lämna återbud efter att ha svimmat av på flygplatsen. Max tog vara på sin gratisplats genom att göra sin sämsta prestation för året. Han var inte mentalt på plats och blev demolerad av Dave Chisnall.

Motståndaren Josh Payne är en i den yngre generationen som sades skulle ta över för ett par år sedan. Han vann en en tävling på Pro Touren tidigt 2016 vilket gjorde att han blev kvalificerad för World Matchplay och snacket uppdagades om honom. Sedan gjorde han ett ruttet 2017 och snacket om honom svalnade av. Han kom till final i ungdoms-vm men det var det.

I år har det börjat ljusna någorlunda för Payne och han har lyckats vinna en till titel på Pro Touren. Han slog där världstvåan Peter Wright i finalen. Så att Payne har en hög nivå av spelet i sig, det vet vi. Frågan är om han kan plocka fram det idag. Han har inte medverkat mycket på tv senaste året så nerverna kan mycket väl ställa till det här för Josh.

Spelet jag fastnat för i denna match är över 2,5 180s i matchen till 1,61 hos bet365. En lina som inte borde finnas i min värld. Över 3,5 till 1,61 hade jag kött rakt av, men 2,5? Nej! Detta är två spelare med stor kvalite inom sig och det räcker med att en av dom har en bra dag så löser den spelaren linan själv. Jag tror att Payne kan ställa till problem för Hopp i denna matchup och att det blir en match som går hela vägen ut. Om inte Payne blir skitnödig när han ska kasta på dubblar, vilket mycket väl kan hända. Får vi alla legs i denna match så ska inte spelet kunna missa. Nej, detta spel känns mycket bra.

Keegan Brown-Mark Webster

Oavsett hur denna match slutar så har oddssättarna ätit en svamp med dålig karaktär här. Oddsen har satts helt even och det är ett tecken på att oddssättare inte riktigt vet vad han ska göra. Hittar han inte en favorit här så hittar han aldrig i favorit.

Att vara stadig i dart är a och o. Keegan Brown har varit allt annat än det sedan han vann ungdoms-vm 2014. När jag kollade igenom kvalresultaten till denna turnering och såg hans namn förstod jag ingenting. Men fair play till honom som vann sina fyra kvalmatcher. Det ska dock sägas att den bäste spelaren han stötte på var Steve Lennon. Detta i ett kval som hade spelare som Dave Chisnall, Daryl Gurney och Adrian Lewis i sig.

Att Brown lyckades flaxa sig till denna veckas turnering betyder dock bara att en katastrofprestation är runt hörnet. För ungefär så har det sett ut senaste åren. Han kan inte spela bra och stabilt match efter match. Han har en semifinal på Pro Touren i år, men det duger inte för någon som vann ungdoms-vm för fyra år sedan. Keegan kan komma ut imorgon och vara riktigt bra, men det är mer troligt att han sprider pilarna till höger och vänster och träffar ett gäng ettor och femmor.

Mark Webster är stabiliteten själv. Han kanske inte har lika hög högstanivå som Keegan, men han gör dock aldrig skrämmande insatser. Han är säkerheten själv på dubbel 20 och han gör sällan stora misstag. Han har inget år bakom sig som man kan skryta om Webster, men det beror mer på att kvalitén på touren börjar bli så hög så att ett stabilt spel räcker inte längre, utan man måste kunna kasta höga averages.

Webster senaste framträdande på tv var under VM för 11 månader sedan. Att det skulle spela in tror jag dock inte, han är en rutinerad herre Webster. Han har varit i kvartsfinal i denna turnering tre gånger. Han har även vunnit BDO:s världsmästerskap och kommit till semifinal i PDC:s. Så den stora scenen skrämmer inte Webster.

Kommer Webster ut och kastar sina fortsatt stabila pilar imorgon vinner han. Att Keegan ska komma upp med en prestation som slår Webster stabila spel just nu ser jag inte som möjligt. Allt är upp till att Webster kommer ut och är sitt vanliga jag. 2,06 hos Pinnacle är taget!

Fler spel finns i spelboken, så bara att kika in där! Nu kickar vi igång denna åtta dagars långa dartvecka!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.