Speltips: 180 regn i Tyskland!

European Championship är I full gång och alla förstaomgångar är spelade. Men vad är det här för turnering då? De 32 spelare som tjänat in mest poäng under de 13 European Tour tävlingarna som spelats under året är kvalificerade. Detta gör att inte hela eliten är på plats. Gary Anderson börjar bli till åren och spelar inte på Europa Touren längre till exempel.

Michael Van Gerwen är dock på plats och han är på jakt efter sin femte raka titel i Dortmund, Tyskland. Han sattes under press i sin första omgång men tog fram sitt a-game och vann rätt enkelt med 6-2 till slut. Första omgångens stora skräll stod Cristo Reyes för när han slog ut Mensur Suljovic. Mensur som många hade som en av spelarena som verkligen skulle kunna hota Van Gerwen i helgen.

Ikväll spelas hälften av matcherna i andra omgången och här finns det ett par matcher där det bara är att ta fram popcornen och bänka sig.

Joe Cullen

Han blandar och ger en del Joe, men han har ett väldigt stort spel inom sig. Detta spel fick vi se glimtar av under gårdagen då han slog en pånyttfödd Jelle Klaasen med 6-2. Han hade ett average runt 95 och kastade fyra 180s. Joe är en spelare som gynnas av att spela mot en snabb spelare då hans rytm blir så mycket bättre. Jelle är en av dom som kastar snabbast, och ikväll ska han återigen möta en snabb spelar i Michael Smith.

Tidigare under året så gjorde sin bästa tv-sända turnering någonsin. Han körde över Gerwyn Price och Daryl Gurney innan det tog stopp i en av årets bästa matcher mot Gary Anderson, 17-19. En match Joe skulle ha vunnit, han var den bättre spelaren men Garys erfarenhet avgjorde. Jag känner dock en doft av att Joes potential börjar komma mer och mer och en stor titel för honom är nog inte allt för långt borta.

Michael Smith

En av dom, om inte den spelaren på touren med mest talang. Så länge inte Van Gerwen spelar tills han stupar så kommer Smith ta en världsmästartitel, det är jag helt säker på. Han förbättrar sitt spel konstant och de två senaste åren framförallt har han gått framåt. Han har alltid haft ett tungt artilleri med mängder av 180s och 140s, men en svaghet på dubblarna och även mentalt.

Nu har Smith Gary Anderson som mentor och visst har det hjälpt. I matcher för ett par år sedan där Smith ledde med 5-3 och missade dubblar för segern så kunde han bryta ihop helt och ge bort matchen till 5-6. Det är borta nu och han sliter betydligt mycket mer än tidigare. En mognad som kommer ge han mer och mer segrar.

Hans dubblar är fortfarande hans svaghet och där kan han fortfarande darra rejält. Skillnaden är dock avsevärd mot tidigare år och han första tv-sända titel är inte långt bort.

Speltips

Detta är omgången match av ett par anledningar i mina ögon. Det är en jämn match-up till att börja med. Sedan är det två spelare med stort artilleri, båda kan kasta mängder med 180s vilket dom visade i sin första omgång.

Viktigast av allt dock för att jag ska njuta av en dartmatch är att dom kastar kvickt. Det gör verkligen dessa två. Att dom kastar kvickt gynnar båda spelarna som blir bättre spelare när en match spelas i ett högt tempo. Båda dessa kan få svårigheter när motståndarna kastar långsamt då dom inte får någon rytm.

Båda spelarna kommer kasta med en bra rytm ikväll och båda är i bra form vilket ska leda till en riktigt, riktigt bra match. Michael Smith är liten favorit här enligt bolagen, och det ska han vara. Han är trots allt den något bättre och den något stabilare spelaren av dom båda.

Jag har fastnat för ett spel på 180 marknaden jag verkligen gillar. Ö 9,5 är linan satt till och den tycker jag är väldigt snäll i denna match-up. Båda spelarna gynnas av att möta varandra och båda är i fin form. Joe kastade fyra 180s igår på åtta legs. Smith kastade tre på nio legs. Ikväll spelas det först till tio och jag förväntar mig minst 16 legs. Kastar dom som dom gjorde igår får vi då 13 180s. Jag tror dock dom kommer ta tillvara på varandras rytm och kasta ännu bättre än igår. Så över 9,5 180s hugger vi hos bet365 till oddset 1,90!

Tid: 20:15

Match: Joe Cullen-Michael Smith

Speltips: Över 9,5 180s

Odds: 1,90

Bookie: Bet365

@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt