Speltips: BOS Red Sox - LA Dodgers

Gooood dag kamrater!

Så, här står vi nu och det är precis som jag skrev på twitter - It all comes down to this. Två lag kvar, resten av lagen har tagit semester offseason har börjat för dessa. Men det är två lag kvar, två lag som ska spela i World Series i en serie som kommer att spelas bäst av sju matcher. Vi har - ligans i särklass bästa offensiva lag Red Sox på den ena sidan som har hemmafördel och på den andra sidan har vi ett av lagen från LA, nämligen Dodgers. Dodgers som för övrigt gör ett back-to-back framträdande i World Series efter att man förra året förlorat mot Astros som Red Sox nu fullständigt slaktade i en semifinal. Två ytterst bra lag där bägge lagen har sitt egna speciella vapen. Red Sox har som nu alla nog känner till ett monsteriöst offensiv samtidigt som Dodgers har en extremt bra pitching både start-mässigt men också bullpen-mässigt som nu under slutspelet varit helt outstanding. Red Sox med klart mer vila än Dodgers som var tvungna att spela alla sju matcher i serien mot Brewers medans Red Sox vann sin serie med 4-1 och var klara efter 5 matcher.

Nu ska jag vara helt ärlig och säga att visst - jag är fruktansvärt spänd över hur denna serien kommer att se ut och hur lagen kommer spela ut detta men vi kommer nog inte att få se en så bra WS-serie som vi fick se förra året mellan Dodgers - Astros, en serie där jag rankar alla matcher förutom en på en skala 1-10 ger 10 utav 10 basebollar. Oavsett, så har vi två ritkigt bra lag här och oavsett så kommer detta också bli en riktigt bra serie med väldigt mycket känslor. Red Sox vill ta sin första WS sedan 2013 och Dodgers? Dodgers har inte vunnit en WS-titel sedan 1988, detta trots att man i 6 raka år mer eller mindre har dominerat sin division och vunnit varje år. OTROLIGT bra World Series att vänta.

LA Dodgers läge idag -

Så det var lite oklart innan man bekräftade att Kershaw skulle starta. Han hade inte fått den vilan en pitcher egentligen ska ha och han gick dessutom in i sista inningen i Game 7 mot Brewers och kastade. Så det pratades lite om Kershaw skulle starta eller om man skulle sätta in Rich Hill i första mötet men nu blev det Dodgers och jag ska inte säga att jag blev glad, men jag känner mig på något konstigt sätt något tryggare med att Hill inte startar första matchen. Kershaw har gort en bra slutspels-insats men han hade en match mot Brewers där han blev plockad direkt efter 3 innings när han hade släppt 6 hits 5 runs. Innan slutspelet så hade han inte någon super-form heller där han framförallt över sina 45 innings i princip släppte en hit per inning. Jag har pratat om honom innan och just detta, att mot Red Sox och på Fenway då funkar det inte att ha en tveksam form utan du måste vara 100%ig. Jag tror inte Clay får en dålig start, men jag tror klart att Red Sox kan komma åt honom speciellt om han tappar minsta lilla av sitt fokus.

BOS Red Sox läge idag -

Man har valt att starta Chris Sale. Inte så oväntat va? Nej, för det är Red Sox ess och en av säsongens bästa pitchers. Lägg därtill att Sale inte har behövt ta ut sig så mycket och han har fått den mängden vila han ska ha haft speciellt med tanke på att han skulle startat Game 5 i Houston egentligen men man satte in Price istället som gjorde sin livs match för att Sale hade en infektion i navlen på grund av en piercing. Han hade i sin sista tid under den ordinarie säsong en extrem form, där han gick en bra mängd innings och släppte extremt lite med både hits och runs. Fortsatte på samma spår nu i slutspelet och då har han ändå stått emot både Yankees och Astros. Pitchar nu på hemmaplan dessutom och sitter inne på en ytterst god form, kommer han inte upp i en hög pitchcount snabbt så går Sale denna matchen i minst sju innings och ger Red Sox goda möjligheter till att vinna Game 1.

Mitt speltips och odds -

Inte så svårt att gissa vilka jag rekar i denna första matchen va? Nej. Det är mycket som talar för att Red Sox tar denna första matchen och trots att Dodgers har haft ett jäkla bullpen så borde det ändå vara tillräckligt att vinna matchen om man kan störa Kershaw lite. Det är just det här med att Kershaw inte har varit i storform och inte varit den pitchern han kan vara denna säsongen. Han har sina toppar men han har haft sina dalar och det är just den här instabiliteten jag tänker på framför allt. Som jag skrev så har Red Sox varit fantastiska offensivt och många gnällde på att det kommer dö ut i slutspelet. Det har man definitivt visat att man mot bättre lag också levererar framåt samtidigt som pitchingen har varit solid och därför är man här idag och inte Yankees eller Astros. Red Sox plockar första matchen i detta World Series.

BOS Red Sox ML @1.714, Pinnacle, 5/8 units, 02:10,

/Stefan Tirnanic @MSrekare






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.