Speltips: Lord Gulbis on a mission

Gulbis 20/10

Veckans sjätte dag är här och det är nog mer än mig som längtat. Landslagsuppehållet är över och storligorna börjar ta vid igen. För en själv som sympatiserar med Newcastle så är det mer än panik än längtan som befinner sig i min kropp 16,00 idag. Hur som haver är fotbollsutbudet abnormt under dagen och jag önskar er alla lycka till som går in och rotar där idag.

Jag tänker under eftermiddagen innan de klassiska 16,00 matcherna i England drar igång, rikta mina blickar mot Kungliga Tennishallen. Vi har nått semifinalspel och det har varit gott om dramatik på vägen. Jag själv har inte kunnat befinna mig på plats denna veckan och det ångrar jag bittert.

Något arrangörerna kan tänka igenom lite bättre till nästa gång är att inte sätta, den spelare med störst potential i mina ögon, Denis Shapovalov på en nattmatch när alla gått hem. En spelare jag förmodar att alla barn på plats ville se. Han åkte ut ur den och många gick miste om att se honom.

Semifinaler imorgon som sagt och vi hoppar in i den andra!

Ernest Gulbis

Som han spelat i veckan den gode lettländaren. Den tidigare topp 10 rankade Gulbis var på plats och spelade sin första match redan förra söndagen då han klev in i kvalet. Gulbis klarade kvalet galant och på den vägen har det varit. Han har framförallt servat väldig bra och hade framtill kvartsfinalen igår mot Jack Sock inte blivit bruten vid något tillfälle.

Mot Jack Sock blev Gulbis bruten vid två tillfällen i en match han vände och vann med 2-1 i set. Inte bara hans serv har imponerat på mig, utan även hans grundspel generellt. Det brukar kunna svaja rejält från och till. Bollen kan sitta i såväl första maskan av nätet som på rad 15 i publikhavet. Otroligt stadig denna veckan Gulbis, och hans backhand skapar han vinnare efter vinnare med.

Den mentala aspekten är en väldigt viktig del i Gulbis spel. Alla som varit med ett tag vet att den här killen kan balla ur när något går emot. I veckan har han dock hållit sig förhållandevis lugn. Han tuggade lite med någon i publiken mot Micke Ymer och han ogillar starkt ljuder som kommer från restaurangen ett tiotal meter bort. Fortsätter han hålla skallen i styr och servar så bra som han gjort har han stor chans att vinna denna turnering.

John Isner

Den nyblivna pappan John Isner gör sitt första framträdande sedan Us Open i början av September. Det syns också på Isner att det är hans första matcher på ett tag, han imponerar inte på mig än så länge i turneringen.

Isner mäter 208cm och väger runt 110 pannor. Som sig bör med dom siffrorna har han en helt okej serv. Tourens bästa om du frågar mig. Han har även en racket till forehand han kan skjuta iväg någon gång då och då. Han är inte världens bästa spelare Isner när det kommer till spel om bollen, men han är trots allt rankad tia i världen och då krävs lite mer än en serv.

Isner har denna vecka inte sett 100% ut och jag tror han ser denna vecka lite som en uppvärmning inför kommande två veckor. Nästa vecka ska han till Wien innan han veckan därpå åker till Paris. Två tävlingar större än Stockholm som genererar mer poäng, och i tanken ser han redan ut att vara där Isner. Serven är det som hållit kvar honom i denna turnering, och en bra lottning. Han rör sig väldigt dåligt och ser inte överdrivet motiverad ut.

Strax efter midnatt så vann Isner sin nästan tre timmar långa kvartsfinal. Han såg sliten ut i tredje och serven bet inte fullt lika bra. Efter matchen lär han göra lite intervjuer, äta, få massage och sedan varva ned innan han ska somna. Det blir en sen natt för Isner alltså. Kan han ladda om inför morgondagen mån tro?

Speltips

Båda spelarna har servat bra hittills i turneringen och jag förmodar att denna match blir tight och fylld med ett eller annat tiebreak. Ska någon hitta breaks tror jag Gulbis hittar dom mot en Isner som inte ser helt 100% ut och möjligtvis har tankarna på nästa vecka.

Om Isner nu höjer sig lite så blir matchen tight och kommer avgöras med små marginaler. När det är små marginaler inblandade så är det väldigt snällt att man erbjuds ett odds uppemot 2,50 gånger pengarna på ena spelaren. Framförallt när han varit den av dom som sett bäst ut denna vecka. Ett väldigt snällt odds som vi tar vara på innan vi bänkar oss ned och ser Gulbis slå sig till final.

Tid: 15:00

Match: John Isner-Ernests Gulbis

Speltips: Ernests Gulbis

Odds: 2,44

Bookie: Pinnacle

@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.