Speltips: Speltips Tennis: Ratiwatana/Rungkat - Heliovaara/Laaksonen

Tennis 8/10

Hej,

Var några dagar sedan som vi drog till med något här. Tyvärr har jag inte riktigt haft tiden att sätta mig in i matcherna som varit under veckan och det är klart onödigt att bara dra ut något spel för spelens skull om ni förstår. Hoppas på lite mer tid under veckan som kommer men än så länge är det söndag och idag ges det lite mer än vanligt trots allt så varför inte försöka oss på ett speltips då?

Ratiwatana/Rungkat - Heliovaara/Laaksonen (2) @ 2.00

Turnering: Challenger Fairfield

Spelbolag: bet365

Värdering: 5/10U

Spelstopp: 21:00

Vi avslutar veckan med att försöka oss på finalen i den amerikanska Challengern som spelas denna vecka i Fairfield, Kalifornien. En final som enligt mig ger oss två väldigt olika sidor av hur dubbeltennis spelas och där jag tror den ena sidan passar den andra väldigt dåligt.

Starka mot dubbelspelare

Det paret vi spelar emot denna vecka blir de rena dubbelspelarna från Asien, Ratiwatana och Rungkat. Detta är den tredje turneringen som man spelar ihop i år och man har här den tredje veckan på USA-swingen som avslutas för dom med en chans på titeln.

Blandat och gett en del under dessa veckor. Inledde den första turneringen med att åka ut mot bröderna Johnson i Tiburon, förra veckan var man lite bättre och tog sig till final, men väl i finalen blev man helt utspelade av det chockerande finalparet, Giron/King. Så jag har svårt att se att man är nöjda med sina veckor trots två finaler här. Denna vecka har sett lite bättre ut, relativt bekvämt motstånd man haft, där det varit tydliga dubbelspelare man mött och då har man det lite enklare. Däremot var man återigen på väg ut mot bröderna Johnson denna vecka men fick sin revansch i supertiebreak.

Man spelar det typiska dubbelspelet med att försöka vara aggressiva vid nät. Mot dubbelspelarna fungerar det utmärkt då de är svaga i returspelet och inte kan styra det spelet på samma sätt som singelspelarna. Man får mer tid att nyttja sina styrkor mer än bli avslöjade av sina svagheter och därav går man långt i dubbeln så länge spelet är mot dubbelspelare i sig. Annars tycker jag inte riktigt att någon av dom fått till det i år riktigt och man har båda tappat en del på rankingen tack vare det.

Alltid vassa tillsammans

Lite därför tror jag att dagens motstånd passar dom riktigt dåligt, Ratiwatana och Rungkat. Idag är det två väldigt starka singelspelare som verkligen trivs tillsammans och båda har kvaliteten för att spela väldigt tufft i returspelet mot dom.

Heliovaara och Laaksonen har varit riktigt bra tillsammans i år. Har blivit några dubbelturneringar där man krönte sig med titeln i Båstads Challenger i sommar och här under USA-swingen har man en semifinal i Stockton och nu en ny finalmatch med chans på ytterligare en titel.

Även om man inte spelat ihop så mycket så är det två spelare som känner varandra väldigt bra. Vi kan hitta en turnering så långt som nio år tillbaka i tiden där man spelade ihop hemma i Finland i en Challenger. Laaksonen flaggar schweiziskt nu för tiden men är väldigt finsk så man behöver inte luras av flaggorna vid namnen.

Heliovaara har varit urstark i både singel och dubbel i år och börjar nå sin gamla ranking innan skadorna kom in på runt 150 i världen. Laaksonen har väl varit precis som han alltid är, väldigt blandad, men det viktiga är hur man spelat tillsammans och där finns bara positivt att ta med.

Som jag nämnt tror jag Heliovaara och Laaksonen passar Ratiwatana/Rungkat väldigt dåligt. De kommer kunna variera spelet väldigt mycket vilket kommer få dubbelspelarna ur rytm och inte få sin taktik att gå igenom. Där har man en grym chans i så fall. Nackdelen i speltipset här ligger i att dom båda kan vara lite ojämna då och då men jag tror att man höjer sig och är riktigt motiverade för dagens final. Som underdogs tycker jag att vi har en riktigt bra chans när vi backar våra nordiska kompanjoner idag.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt