Speltips: Bolt - Harris - Till USA en sista vända!

Adam Perleroth,

Alex Bolt 12/10

Återigen blev det vinst igår på analysen, när Thompson kom från ett set ner till att fullkomligt slakta Janvier under matchens andra halva. Resultatet skrevs till 6-7 6-3 6-0 och det var alltså vår tredje vinst av tre möjliga i bloggen den här veckan. Förhoppningsvis kan vi avsluta arbetsveckan på samma fina vis, när vi för en sista gång beger oss tillbaka till Farfield challenger i USA igen.

Bolt

Jag citerar min egen text om Bolt från häromdagen:

Alex Bolt har en spännande historia. Han dök upp som väldigt ung på touren och tog sina första kliv väldigt tidigt. Fort kändes det som att Bolt skulle bli en stabil ATP-spelare, men så tog precis allting stopp för två år sedan. Kort därefter avslutade han sin tenniskarriär för att börja med staket-bygge i Australien istället. Jag skojar faktiskt inte. Han hade tappat motivationen, resultaten kom ej och det hela blev för dyrt.

Ett drygt halvår senare gjorde Bolt ändå en ny satsning på tennisen, och har sedan dess spelat helt okej. Eller, han blänker till med okej resultat då och då, snarare. Faktum är att Bolt inte tagit sig förbi R16 i en challenger sedan Mars månad. Nu har han förvisso deltagit i en del ATP-event sedan dess, men ändå. EJ förbi R16 på över ett halvår.

Det faktum att han presterar bra i större events och på challengern inte lyckas hitta resultaten, tror jag mycket väl kan ledas tillbaka till dennes motivationsproblem för ett par år sedan. På Challengern vinner du inte stora pengar, äran är reltivt liten och det är helt enkelt ett slitsamt jobb för lite tillbaka.

Bolt vann sedermera en holmgång mot Altimarino och står således på 2 segrar för veckan, bägge i tre set och bägge krävdes maxfokus för att knipa, hela vägen igenom. Bolt gör faktiskt sin bästa vecka på länge här och jag tror han kan hålla även kvällens match jämn, även om Australiensaren är underdog.

Harris

Lloyd Harris från Sydafrika är hela årets stora utropstecken på Challenger touren. Han krossade ITF touren under fjolåret och har fortsatt i samma fina stil i år, trots att han klivit upp både en och ibland 2 tourer. Harris spelstil är oerhört komplett. Han servar bra, slår tungt från bägge sidor och när han dessutom är fylld av så oändligt med självförtroende som just nu, så är han svårslagen.

Harris har 11 segrar på sina senaste 12 matcher, så formen är sannerligen god. Däremot så har han inte alls sett lika bra ut den här veckan, som tidigare. Detta är dock fullt normalt, när han vann en titel förra veckan. Mot Donald Young i förstarundan mirakelvann Harris från en hel handfull matchbollar och 5-2 ner (Dubbelbreak) i tredje set. Han skulle åkt ut, men Young stod för en prakt-choke. I sin andra match låg han återigen under med break i tredje set, innan ännu en ruskigt stark vändning tog sin plats mot Tommy Paul.

Harris är fantastiskt just nu, det går ej ta ifrån honom. Men, det har sannerligen varit ett mirakel hur han tagit sig till den här rundan, den här veckan.

Odds och speltips

Lloyd Harris är definitivt den bättre spelaren här, vilket också oddsen vittnar om. Jag upplever dock att oddsen och ö/u-linan här helt enkom sats för att Harris varit bländande under hela året, och inte alls utefter hur trött och sliten han sett ut denna veckan. Harris är normalt sett väldigt dominant på denna touren, men under bägge sina inledande matcher i Farfield har han tvingats förbruka alla sin nio liv, för att ta sig vidare.

Bolt är en spelare som om han har en bra dag, är mycket svår att bryta ner. Han servar bra och är dessutom vänsterhänt, vilket kan ställa till det lite extra för många motståndare. Bolt har en "slider" att ta till från AD-rutan när han servar, som är extremt effektiv mot högerfattade tvåhandsbackhands, vilket Harris är.

En Harris som matchats stenhårt senaste två veckorna och som tvingats till helt galna matcher redan den här veckan, bör få mer problem med Bolt än spelbolagen valt att tro. Bolt är en tungt spelande Australiensare, som vanligtvis servar stabilt och stenhårt. Om Bolt bara spelar lika bra här som han gjort tidigare under veckan, så ska det definitivt bli problematiskt för en sliten Harris.

Jag spelar följande:

  • Speltips: Bolt - Harris OVER 21.5 games @ 1.90
  • Spelbolag: bwin
  • Turnering: Challenger Farfield
Alla rekar
Over 21.5
2018-10-13 04:00
Bolt - Harris
5.00 u
-5.00 u
Ett inlägg av
Adam Perleroth Adam Perleroth
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord