Speltips: Speltips tennis: Thompson - Janvier - Nya spel från USA!

Adam Perleroth,

Jordan Thompson 11/10

Hade jag hållit mig endast till spelen jag skrivit om här, så hade den här veckan sett fin ut. Dessvärre har det mesta som jag lagt i spelboken gått åt skogen, vilket gör att vi stirrar en minusvecka i vitögat just nu. Analyserna i bloggen har dock varit spot on, vilket ger mig goda förhoppningar när vi nu återigen återvänder till Farfield challenger i USA.

Thompson

Två dagar på raken har vi gått emot Australiensare, men inatt vänder vi på steken och springer ihop med en från " down under " istället. Jordan Thompson är troligen den bästa och mest stabila Australien har på den här touren, vilket också speglas i dennes resultat de senaste veckorna. Han har 1 final, en semifinal och ett botten-napp på tre veckor. Därefter inledde han turneringen här i Farfield med en enkel seger mot den brittiska talangen Jay Clarke.

Thompson tuggar på, har siktet inställt på Australian Open och tycks väldigt målmedveten. Som spelare är Thompson en baslinje-spelare, som är väldigt svår att slå igenom. Han har bra variation i slagen och trots att han inte är speciellt stor, eller långväxt, så servar han förvånansvärt bra. Thompsons tveklöst bästa underlag är hard court, och jag tror vi får se ytterligare en sylvass vecka, här i Farfield, av Thompson.

Janvier

Janvier har haft ett ganska tungt år, men blixtrade till från ingenstans i Stockton förra veckan, där han tod sig till semifinal via ett par helt makalöst märkliga vinster. I två av dennes tre vinster, var han LIVE uppe på ett odds på över 50 gånger pengarna. Ändå lyckades han ta sig till semifinal. Starkt, såklart, men det var också en hel skopa med tur involverat i de där segrarna.

Janvier fortsatte sedan den här veckan med att slå Rybakov 7-6 6-3. Rybakov var en av turneringens svagaste spelare och ändå var Janvier rejält illa ute i första set, som han verkligen borde förlorat. Det är förvisso en risk att gå emot en spelare som tycks springa bättre än gud för tillfället, men samtidigt måste flytet ta slut någon gång också. Det är givetvis också större risk att det sker, ju bättre motståndaren blir. Thompson är den bästa spelaren han mött dessa två veckor och jag tror det kommer bli tydligt.

Speltips och odds

För mig är det tydligt att Janvier sprungit in resultat bra mycket bättre än hur han egentligen spelat. Fransmannen har en bra forehand, men därefter är det inte så mycket mer som är jätteimponerande. Mot Thompson kommer han inte få någonting gratis, om Thompson spelar bra, och i längden är jag tämligen övertygad om att Janvier kommer gå på pumpen. När han till sist förlorade förra veckan, så blev det en jättetorsk mot Polmans, som i spelstilen är väldigt snarlik den Thompson bjuder på.

Det enda som oroar är att Thompson har lite av en tilt-hjärna. Börjar det gå emot så kan han bli riktigt förbannad och slarva bort games. Inget tydde dock på den typen av tendenser i R1, och jag tror Thompsons målmedvetenhet just nu kommer ta honom till en relativt komfortabel seger mot Janvier inatt.

Thompson är en bättre spelare och Janvier har haft magiskt flyt i flera matcher de senate två veckorna. Spelar Thompson bra, så ska det bli en komfortabel seger.

  • Speltips: Thompson -3.0 games @ 1.88
  • Spelbolag: Pinnacle Sports
  • Turnering: Challenger Farfield
Ett inlägg av
Adam Perleroth Adam Perleroth
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord