Speltips: HOU Astros - CLE Indians.

God lördagskväll till er kamrater!

Om senaste spelen -

Vi hade tre spel ute igår, ett i spel i varje match som spelades förutom Dodgers som jag skippade. Brewers gjorde återigen en otroligt stabil match där man i denna matchen till skillnad från Game 1 var stabila från start till slut i en match man vann med 4-0 och lirade fullt kontrollerat. Sen hade vi Astros som också likt Brewers gjorde en väldigt stabil match mot Indians i sin första match när man ställde upp med sitt absoluta ess - Justin Verlander och det är lite så här, vinner Astros inte med Verlander på kullen så vinner man inte så mycket annat heller. Trots att Indians ställde upp med Kluber som i sin tur är deras ess så kunde Astros till slut vinna med siffrorna 7-2, ett något större resultat än vad jag trodde. Kluber såg inte överhuvudtaget ut som sig själv i den matchen och som släppte 4 homeruns(!) i en enda start, lite smått sjukt.

Brewers och Astros hittade hem alltså och sist ut var Red Sox. Ett Red Sox som inledde sin serie mot Yankees igår i en på förhand otroligt laddad serie mellan två eviga rivaler och som skulle mötas i ett slutspel för första gången på 14 år. Jag hade kunnat skriva ett A4 om matchen, men jag tar det i kort form istället - Red Sox inledde matchen och de fem första iningsen i absolut världsklass där man totalt demolerade Yankees och J.A Happ som inte hade något överhuvudtaget att säga till om. Sale för Red Sox var fenomenal och gick 5.1 stabila innings med 8 strikeouts i ryggen. Sen kom bullpen in för Red Sox som uppenbarligen hade en dålig dag och då menar jag inte en pitcher, utan alla pitchers som hoppade in efter Sale. Man tappade sin 5-0 ledning till 5-4 och inför sista inningen när offensiven hade dött helt för Red Sox och Yankees kommit ikapp så blev det givetvis mycket mer nervöst än vad man trodde när man kollade inning 5. Man kastade in sin closer - Kimbrel, som skötte sig exemplariskt och som till stor del räddade Red Sox ifrån att tappa denna matchen. Han stängde dörrarna för Yankees och Red Sox plockade Game 1. Viktigt.

Ikväll åker vi mot Houston igen, där Game 2 ska spelas. Återigen, så ser vi två bra pitchers på kullen och trots att Indians inte hade så mycket offensivt igår - så kan jag inte alls förstå oddset man har valt att sätta på bortalaget för kvällen. Indians med Carrasco på kullen i en match där jag ger Indians 49% chans att vinna.

HOU Astros läge idag -

Så - man ställer i kväll upp med den förre Pirates-pitchern Gerrit Cole. Cole som har gjort ett otroligt bra bounceback-year med tanke på hans siffror förra året som inte var i närheten av vad han har idag hos Astros. Han går för en 2.88 ERA över 32 starter och har med sig 276 stabila strikeouts. Han är inte dålig som sagt Cole men är det något man ska anmärka på så får det i så fall vara hans form de senaste två månaderna som inte alls har varit lika bra som de första fyra månaderna detta året i högstaligan och nu säger jag inte att han har tappat det pitching-mässigt generellt men han har tappat en del i form samt när det kommer till att släppa runs, bad timing inför slutspelet. Astros som jag skrev var betydligt bättre offensivt igår men jag vill också säga att det var mycket för att Kluber som annars är en top 5 pitcher i ligan var direkt ur balans samtidigt som Verlander stod på kullen för Astros och då gör man inte så mycket offensivt kan jag lova. Astros offensiv, inga direkta nyheter på en fronten - har ett flertal spelare som alla är i högform likt många andra lags storstärnor.

CLE Indians läge idag -

Jaha då, klart läget i sig inte är jätteroligt när man nu ligger under med 1-0 i matchen men jag hade blivit förvånad om någon hade sagt att man trodde annat speciellt med Verlander då på kullen. Ja, Kluber pitchade för Indians...men återigen, helt ur balans. Denna kvällen skrev jag att vi återigen får se två bra pitchers i denna serien där Indians ställer upp med Carrasco som går för en stabil 3.38 ERA över 30 starter och där han har med sig 231 strikeouts. Carrasco tvärtemot Cole sitter på en e x t r e m t bra form där han över sina senaste 15 matcher går för en grymt bra 2.49 ERA. Kliver i detta mötet in med absolut storform och ska definitivt kunna göra ett betydligt bättre jobb denna kvällen än vad kollegan Kluber gjorde i Game 1. Indians har också ett ruggit bra offensiv och faktum är, mot mångas förvåning säkerligen, är att man på papper och statistiskt sett är bättre än vad Astros är på både runs per match och hits per match i snitt. Man har Lindor, Brantley och Ramirez som slår i ruskiga siffror samtidigt som efter dessa herrar så följer Encarnacion som rakt av är en homerun-maskin.

Mitt speltips och odds -

Det hade ju kanske kunnat tyckas vara konstig på förhand och utan text att förstå varför jag förespråkar Indians till kvällen match två. Jag tycker att jag har fått ner orden relativt bra på varför jag just tycker att Indians har en god chans till att vinna detta andra mötet och åka tillbaka till Cleveland med en split borta i Houston. Sure att man hade 3 hits igår och absolut noll offensiv men jag måste återigen nämna det - Verlander stod på kullen som är tvärsäker på sin grej medans man till denna fighten möter en inte dålig - men en klart sämre pitcher än JV och som som tydligt har dalat i form sedan hans ''stortid'' denna säsongen. Carrasco som tvärtemot Cole är i stenbra form kanske inte direkt håller Astros på en 0a när det kommer till runs med jag är övertygad om att han håller Astros på en betydligt lägre siffra än vad man landade på igår och med Indians offensiv som bör kunna göra någon form av skada på Cole så ska det räcka för att vinna matchen.

CLE Indians ML @2.450, Pinnacle, 5/8 units, 22:37

/Stefan Tirnanic @MSrekare






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.