Speltips: BOS Red Sox - NY Yankees

Baseball 18/8

En god fredagskväll till er kamrater!

Om senaste spelet -

Ja, vad ska man egentligen skriva om det och det säger jag enbart för att jag tyckte att matchen i sin helthet var ganska så skev, tråkigt, spännande och frustrerande på samma gång. För att så här var det - från inning ett till inning åtta så var det Brewers all they way. Rockies hade 1 hit på hela den spannen och hotade egentligen inte en enda gång. Brewers hade en ledning som man fick tidigt igenom Yelich(vem annars) som drog iväg en 2-man homerun och efter det kontrollerade man matchen extremt bra även om ledningen inte blev större än just 2-0. Brewers bullpen briljerade som vanligt och visade återigen upp en otroligt bra nivå när man kastade så framtill åttonde inning så var det nästan tråkigt för det hände inte särksillt mycket offensivt riktigt. Sen kom den nionde inningen där Brewers plockar in Jeffress som ska avsluta matchen, men vad tror ni han gör? Han börjar walka folk och släppa hits samtidigt som man defensivt gjorde missag som eventuellt ledde till 2-1. 2-1 blev till slut 2-2 och då hade man ändå bara en out i Rockies och folk i scoringposition. Det var som upplagt för en kollektiv kollaps från Brewers sida men till min enorma förvåning klarade man av att få med sig outsen som krävdes och tog det till extra innings. I den trettonde inningen kliver Moustakas in med 2 outs för Brewers, en kille i scoring position och drar iväg en hit på en 0-2 count, Brewers vinner matchen med 3-2 och vårt spel som såg extremt bra ut i hela matchen men som plötsligt såg ut som en förlust i nionde inningen - blev trots allt en vinst i den trettonde inningen. Ja, ni hör ju - så mycket känslor på så kort tid. 1 år av mitt liv saxades nog i den matchen.

Hörrni, vi har ett nytt spel som ska skrivas. Vi har redan två stycken ute där en började vid 20:00 och den andra vid 22:00 men denna texten kommer att handla om gigant-mötet nere i Boston. Red Sox tar emot Yankees på hemmaplan där 2 matcher ska spelas innan man åker till New York för Game 3 och Red Sox som är ett utav de mest vilade lagen i detta slutspelet startar stenhårt när man skickar ut Chris Sale som startande pitcher denna natten. En oerhört laddad serie mellan dessa två rivalerna som inte har mött varandra i slutspel sedan 2004(!) så vi kan räkna med att det kommer bli ordentliga fyrverkerier i denna serien. Boston är redo, jag är redo.

NY Yankees läge idag -

Ja, jag pratade om deras läge ganska nyligen när man för två dagar sedan mötte Athletics i deras Wild Card-match och det tåls att sägas igen - det är inget dåligt läge Yankees har just nu. För som sagt, Yankees har som känt ett väldigt bra lag och det går verkligen inte att prata ner samtidigt som man då nu kan plussa på att man har fått tillbaka sin storstjärna Judge och sin shortstop Gregorius. Man har flertalet antal spelare som slår i fantastiska siffror men framförallt har man ett lag där jag nog personligen skulle säga innehåller mest powerhitters och som kan slå iväg en drös homeruns. Problemet med det här att man svingar mycket och tungt när man slår, resulterar i att Yankees har en hög procent när det kommer till att strikea ut. Nu möter man Sale som jag definitivt vill säga är den absolut värsta typen av pitcher Yankees kan möta som ett tungt lag tillsammans. Sale kastar strikes och hårt, Yankees svignar rakt igenom dessa kast. Man startar J.A Happ, som för visso är en bra pitcher och bättre i Yankees än vad han var borta i Toronto men faktum är att Happ har mött Red Sox två gånger på Fenway Park i år och över hans nio kastade innings där - så har han släppt 9 hits och 9 runs. Ingen bra statistik överhuvudtaget och definitivt inget roligt för Yankees-pitchern att ha med i bakhuvudet när han återigen ska stå på Fenway mot Red Sox i ett extremt laddat möte och en kokande publik. Kan bli ett ganska så tungt fiasko för Happ denna kvällen - går han mer än 5 innings så blir jag ytterst förvånad.

BOS Red Sox läge idag -

Ja Red Sox har inte så mycket sämre läge ska man säga. Faktum är att man har ett bättre läge dessa matcherna för man har ett fullt och friskt lag som likt Yankees slår i exceptionella siffror men som kanske inte har lika mycket homerun-kraft som Yankees har. Däremot springer man extremt bra mellan baserna och räds definitivt inte från att stjäla baser när man egentligen inte ens är i ett läge där man behöver stjäla baser. Det är en stor anledning till att man ligger etta i ligan när det kommer till offensiven och runs in per match, det och att alla som är i boxen kan slå ut hits samt slå hem folk som är ute på baserna. Med andra ord - tar man sig ut på baserna så lämnar man inte ofta kvar dessa där ute utan får i de flesta fall in dessa som i sin tur har resulterat i detta fantastiska offensiv. Man väljer att starta Chris Sale som jag skrev tidigare och givetvis så finns det ingen bättre man hade kunnat starta än detta absoluta monster till pitcher. Sale går för en sjuk 2.11 ERA över 158 innings och över dessa innings så har han fått med sig 2 3 7 strikeouts(!). Ni förstår vilket problem Yankees ska försöka lösa i natt va? Sitter på en 1.52 ERA över hans 15 senaste starter och kliver i detta mötet in med världens högsta självförtroende, med all rätt.

Mitt speltips och odds på matchen -

Som ni förstår så kommer detta spelet vara på hemmalaget och det är inte så konstigt heller riktigt va? Yankees som svingar mycket kommer ha gigantiska problem med att få träffar på Sale som man har mött två gånger detta året. I dessa två mötena har man på 13 innings endast fått in en run samtidigt som Sale över 13 innings har fått med sig 19 strikeouts. Vem tror ni fördelen på förhand går till i natt? Jag är helt övertygad om att Sale går 7 innings och utan tvekan kan få med sig minst 10 strikeouts. Red Sox som detta året satte nytt rekord då man vann 108 stycken matcher i grundserien, mest i deras historia och 5e-6e mest i hela ligans historia kliver in med fullt friskt lag som har fått vila och som återigen - slår i bländande siffror ska möta en Happ som visserligen är bra, men som har en ruskigt dålig statistik och erfarenet av att möta Red Sox på bortaplan. Ett kokande Fenway Park på det där ljudet mer eller mindre konstant kommer att vara öronbedövande kommer inte att underlätta för bortalaget. Första mötet mellan de eviga rivalerna, första mötet i slutspel på 14 år och det inleds på Fenway Park med Chris Sale i spetsen. Det här är Red Sox match, det här är Red Sox serie.

BOS Red Sox @1.581, Pinnacle, 7/8 units, 01:37

/Stefan Tirnanic @MSrekare






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.