Speltips: CHI Cubs - COL Rockies

Gooood kväll och gott slutspel kamrater!

Om senaste spelet

Vi hade som många av er känner till ett game 163 igår, eller ja - faktum är att vi hade två stycken men vi körde bara spel i en av dessa matcherna. I vår match gjorde två lag upp om vem som skulle vinna serien och garanterat få spela minst tre matcher i slutspelet medans den som förlorade gårdagens match var tvungen till att lira ytterliggare en allt-eller-inget match i form av ett WildCard. Jag kan nog inte säga så mycket mer än att Brewers som vann gårdagens match förtjänade det till absolut 100% då man under matchen fick iväg 13 hits och där Cubs bara fick iväg 3 ynka hits. Chacin för Brewers pitchade i absolut världsklass samtidigt som Brewers gjorde tillräckligt med skada på Quintana för att ta matchen i deras egna händer och därefter kontrollera den som man själva ville. Brewers vann med 3 -1 i ett möte som hade en helt outstanding och elektrisk stämning, man gick alltså med det vidare till slutspel direkt samtidigt som Cubs nu måste spela i ett WildCard denna natten mot Rockies som förlorade den andra matchen mot Dodgers som spelades senare under kvällen igår. Tufft för Cubs som nu helt plötsligt kan missa slutspel och vilket enormt fiasko det hade varit!

Vi åker mot Chicago där Wild Card 1 ska spelas, det är CHI Cubs som tar emot COL Rockies. Allt eller inget gäller.

CHI Cubs läge idag -

Såhär - man startade Quintana igår, en bra men i mina ögon ojämn pitcher. Ett vanligt lag hade vid detta laget fått lite panik om man inte kan starta någon bättre än igår men faktum är att Cubs being Cubs kan ju faktiskt det. Man går logiskt in stenhårt här och plockar in Lester i denna enormt viktiga match. Lester som under ordinarie säsong slutade på en 3.32 ERA över 32 starter, som gjorde en riktigt bra säsong detta året och som fick med sin 18 vinster under säsongen. En vänsterhänt pitcher som kastar en riktigt jobbig fastball och som får med sig en hel del groundballs. Har dock, över sina 15 senaste starter en tydlig neråtgående form där han har släppt alldeles för mycket hits samt runs och min fråga är precis likadan som igår, kommer Lester TROTS hans erfarenhet orka pressen denna natten speciellt om han gör tidiga misstag? Som ett Cubs-fan hade jag inte blivit lugnare med tanke på att offensiven igår såg direkt bedrövlig ut och visst bjöd Brewers på bra pitching igår men att Cubs bara får med sig 3 hits i en så viktig match - det är under all kritik. Nja, inte världens självförtroende hos grabbarna i laget skulle jag vilja påstå.

COL Rockies läge idag -

Vi kan ju börja så här - med pitchern. Rockies ställer likt Cubs upp med ytterliggare en bra pitcher till chans 2, Kyle Freeland. Jag känner respekt när jag bara skriver namnet och att Freeland har gjort en även bättre säsong än vad Lester har gjort är inget nytt. Han går denna säsongen för en imponerande 2.85 ERA över 33 starter och över hans 33 starter här, då har han 24, TJUGOFYRA Quality Starts som innebär att han har gått minst 6 innings och bara har släppt 3 eller färre runs som mest. Lester är jag nästan helt säker på har 16-18 över hans 32 starter. Över Freelands senaste 15 matcher, så har han en kopiöst bra form och går för en mycket stabil 2.45 ERA. Inget fel på denna pitcherns självförtroende som sedan 27e Juli maximalt har släppt 3 runs i hans matcher. Outstanding. Rockies likt Cubs igår, hade ett otroligt kasst offensiv men kikar man totalt sett över säsongen så är man snäppet vassare än Cubs med sina 4.79 runs per match. Deras absoluta storstjärna - Nolan Arenado, möter Lester ikväll som är leftie och Arenado har denna säsongen vunnit fyra kategorier i ligan när det kommer till att möta vänsterhänta. Definitivt ett plus och något att ha i åtanke, när Rockies har folk på baserna och det är Nolans tur att slå.

Mitt speltips och odds på matchen

Det här kommer att bli en otroligt jämn och tuff match mellan två lag som är relativt lika på många olika punkter i ligan, bägge lagen ställer upp med sin bästa pitcher och för bägge lagen är förutsättningarna samma - vinn och gå vidare eller förlora och säsongen är över. Vad som för mig är avgörande i denna matchen är främst att Freeland sitter på en sån fantastiskt bra form som han gör och att Lester har lite sämre form sett över den sista tiden, det är just det som kan vara Cubs fall när Rockies med sina tunga lirare börja svinga oavbrutet på pitcharna man ser. Visst, Cubs spelar hemma och får en fördel igenom det men det gjorde man igår också och vad hände? Freeland är på top, Lester är inte, Cubs har bra lirare men Rockies har minst lika bra där Story, Blackmon och Arenado alla är extremt tunga powerhitters och som konstant kan träffa bollen så att den lämnar arenan i form av homeruns. Med det i huvudet, plockar jag Rockies att vinna till 2.219.

COL Rockies ML @2.219, Pinnacle, 5/8 units, 02:10

Stefan Tirnanic @MSrekare






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.