Speltips: Dart tillbaka på 1x2!

Dart 2/10

Enda sedan jag senast satte min fot på Sveriges bästa sajt för speltips har jag sett extremt lite av en viss idrott i mitt twitterflöde. En idrott som förgyller min tillvara. En idrott som i fler och fler länder blir accepterad, som just en idrott. Sverige är inte ett av dom länderna än, men vi är på god väg här och jag ska göra mitt yttersta för att agera katalysator för att skynda på processen med skriftens hjälp.

Idrotten i fråga är Dart. Två gånger har jag varit på plats i London och sett världsmästerskapen, och jag har blivit tagen på sängen båda gångerna. Turneringen kallas ofta för ”The biggest party in London” och det är svårt att inte hålla med. Femtusen förfriskade människor kläms in i charmig arena och skapar en stämning som du inte hittar någon annanstans. Idrotten kommer närmare och närmare Sverige. I år arrangerade Danmark sin första European Tour tävling, och jag tror att det är inte långt kvar innan Sverige får arrangera en tävling på elitnivå, och då kommer jag vara på plats. Min förhoppning är att jag förtrollar dig som läser mina inlägg den närmsta tiden så pass mycket att även du befinner dig där då.

World Grand Prix

I pågående stund spelas den mest speciella tävlingen på hela året. Den går att stapeln i Dublin och är den enda turneringen som spelas med formatet att spelar måste börja träffa en dubbel. En vanlig turnering gå till så att du ska fortast möjligt ta dig ned från 501 för att sedan checka ut på en dubbel. Denna tävling måste du starta med en dubbel för att sedan kunna jobba dig nedåt. Det ger en extra dimension som gör det här till en av mina favorittävlingar!

Idag är speldag nummer tre och det är dags för andra omgången att dra igång. Den stora överraskningen i omgång ett var att regerande världsmästaren Rob Cross blev utslagen av veteranen Steve Beaton. Annars är storstjärnorna kvar i form av Michael van Gerwen, Gary Anderson och Peter Wright.

Daryl Gurney

Den regerande World Grand Prix mästaren är tillbaka i staden. Daryl Gurney som överraskande lyckades lyfta pokalen och stoppa ned hundratusen pund i fickan förra året ska göra ett försök och försvara titeln. Det blir dock inte lätt. Nivån på tävlingen är högre än någonsin och Daryl är inte i samma form som förra året. Han har inte haft något superår direkt nordirländaren. Han har två semifinaler som bäst på Europatouren medan han inte gjort något större avtryck i någon av dom majors som spelats.

Daryls första omgång i söndags imponerande dock på mig. Han ställdes mot en av dom mest underskattade spelarna på touren, John Henderson. (Googla ”John Henderson Darts” och försök förstå att han kan kalla sig idrottsman när han sitter på födelsedagar etc) John Henderson som slog ut ingen mindre än Michael Van Gerwen är en farlig spelare i denna turnering då han konstant kommer iväg med dubbel 20 med någon av sina tre första pilar. Daryl neutraliserade Henderson styrka genom att själv ha 44,44% i att komma iväg med sin startdubbel. När det väl sedan kommer till racet ned till 0 så är Daryl en spelare i absoluta toppen så då hade inte John mycket att säga till om.

Ron Meulenkamp

Den 29 åriga nederländaren som är rankad på plats 46 blev den sista spelaren som kom in i turneringen. Han ska därav vara, och är en i mitt tycke, den sämsta spelaren i turneringen. I år har Ron, eller ”The Bomb” som han av en märklig anledning kallas, lyckats knipa en kvartsfinal på Europatouren. Annars har han bara gnetat på utan att lämna särskilt stora avtryck efter sig. Visa spelare kan man se att potentialen finns inom, och att en titel en vacker dag kan komma. Ron är inte en av dom och jag blir förvånad om han kliver in på top 32. Han kastar alldeles för ojämt för att jag ska tro på honom framöver. I den första omgången slog Ron ut Joe Cullen. Eller ja, Joe Cullen slog ut sig själv. Cullen hade 38% på sina ingångsdubblar, det tog alltså nästan i snitt tre pilar varje gång innan han fick börja räkna ned mot noll. Sedan var han som förväntat den starkare av dom två i racet ned till noll. Dock fällde han krokben för sig själv igen när han hade en checkoutprocent på 21%. På den här nivån blir man helt enkelt straffad då. Ron fick lite av en drömscenario för en dartspelare då han fick kasta utan press i flera av legen efter Cullen oförmåga att träffa dubblar.

Speltips

Jag har min bild rätt klar över hur den här matchen kommer utspela sig. Kommer Daryl iväg med sina startdubblar med en procent av 40+% är Ron chanslös här. Gör han då det? Jag är faktiskt tveksam. Daryl har inte varit lika het som förra året och kanske blev han något mätt efter att ha vunnit sin första major. Det är inte lika lätt för Daryl att vinna i år och det kan mycket väl visa sig här där han har pressen på sig att vinna som storfavorit.

Oavsett utgång på dubblar i denna match är jag säker på att Daryl kommer ”outscore” Ron och vara den som dominerar i spelet mellan dubblarna. När ett par spelare kastar sin första pil på trippel 20 kudden så förväntar man sig att den fylls upp, Daryl är en av dom. Ron är inte en utav dom. Vissa av hans pilar kan komma in med en obskyr vinkel vilket gör att han måste byta target att sikta på till nästa pil. Det bör komma in lite nerver för Ron också, då detta är den största match han spelar i år. Detta lär leda till att dom obskyra vinklarna blir fler.

Detta blir en spännande match att följa. Håller Daryl för pressen eller kommer han svikta på dubbarna? Oavsett så känner jag mig bekväm med att spela att Daryl kastar flest 180s i matchen till 1,90 hos bet365. Den ska i min värld ned emot 1,70 och 1,90 är mer än taget. Spelas med en flat som insats.

Tid: 22,00

Match: Ron Meulenkamp-Daryl Gurney

Speltips: Daryl Gurney flest 180s

Odds: 1,90

Bookie: Bet365

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.