Speltips: CHI Cubs - MIL Brewers.

Gooooood dag alla kamrater!

Så, vi är äntligen tillbaka igen nu när det ordinarie säsongen är slut. Anledningen mer eller mindre till att jag senaste 2 veckorna slutade skriva inlägg och skicka ut speltips var delvis för att jag hade dåligt med tid och då vill jag inte bara kasta ut spel hur som helst när jag inte analyserat 100%igt men också för att det var just slutspurten på säsongen. Jag menar 95% av lagen hade inget att spela för och då vet du inte hur mycket varje lag kommer att experimentera i matcherna. Vissa lag kunde starta med sin bästa pitcher för att plocka honom efter 5 innings trots att pitchern gjort en bra match och därefter enbart kasta in rookies eller debutanter som gör helt katastrofala insatser. Ett exempel var när jag tyckte att jag hittade ett riktigt bra spel som jag la privat och alla förutsättningar var där, det laget jag spelade på ledde med 6-0 efter halva matchen och man har full kontroll men plötsligt byter man ut en massa spelare samt slänger in en drös rookies och så tappar man denna 6-0 ledningen för att pitchers framförallt inte hade någon kontroll som helst. Sådana matcher har jag sett en hel del av och då är det mer eller mindre omöjligt att få någon som helst klar bild av hur en match kommer att gå.

Slutspel

Hur som helst, nu står vi här vid slutspelet. Eller jag, slutspel och slutspel. Idag var tänkt att vara en vilodag innan just slutspelet drar igång imorgon men vad hände? Jo, Rockies och Dodgers hamnade på exakt samma record där bägge lagen hamnade på 96-67. Så nu får man spela en avgörande match denna kvällen om vem som går vidare till slutspel direkt och vem som kommer få spela WildCard-matchen och inte nog med det, nej. För man vet inte ens vem som kommer bli motståndare i WildCard matchen då Cubs och Brewers OCKSÅ i NL Central hamnat på samma record - 95-67. Detta innebär alltså att vi har två matcher ikväll som kommer avgöra vem som kommer gå direkt till slutspel och vilka två av dessa som kommer få mötas i ett WildCard. För att sätta lite perspektiv på detta då, så har vi sedan 2010 bara haft en enda gång där vi har haft en avgörande match på detta vis där två lag har hamnat på samma record. Det var 2013 och nu då så har vi TVÅ stycken sådana här matcher, det har sedan MLB drog igång aldrig tidigare hänt i en säsong.

- Mitt speltips till kvällen

CHI Cubs - MIL Brewers

MIL Brewers ML @2.170, Pinnacle, 5/8 units, 19:05

CHI Cubs läge idag -

Jo, så man har valt att starta den man tycker är bäst på kullen i Cubs och det har blivit som så att det är Quintana som startar och jag förstår inte det riktigt, jag har hela denna säsongen sagt att Quintana har varit en väldigt ojämn pitcher som månad efter månad har gått i stora vågor. Där han en månad gör bra starter och sedan följer han upp det nästa månad med att plötsligt inte göra någon som helst bra start. Nu har han visserligen en bra månad med sig i ryggen och visst så pitchar han på hemmaplan vilket ger honom en fördel. Men jag skulle samtidigt direkt vilja fråga om han klarar pressen denna gången när det är en helt annan förutsättning än vad det tidigare har varit? Exakt samma lineup som Quintana möter ikväll hade Brewers när man vann mot Cubs den 14/8 med 7-0. Det, är lite intressant speciellt med tanke på hur extremt bra Brewers har varit sista tiden. Cubs har för övrigt ett bra offensiv med ''MVP ''-Baez som leder laget, inget att klaga på när det kommer till den fronten hos Cubs.

MIL Brewers läge idag -

Alltså man får nog inte så mycket bättre dagsform än vad Brewers har och har haft sista tiden. Anledningen till att denna matchen spelas är för att Brewers höjt sig även ännu mer och spelat absolut världsklass baseball senaste tiden men också över en lång tid tillbaka. Till denna matchen har Brewers valt att starta Chacin, en kille som har gjort 34 starter denna säsongen och som går för en fantastiskt stabil 3.56 ERA. Chachin har även han likt Quintana en otroligt fin månad med sig in i denna matchen där han i September över 5 starter gick 23 innings och släppte bara 16 hits samt 13 runs, lite så här är det att Brewers kunde inte ha valt en mer passande pitcher till kvällens match än vad man har gjort. Med sina sliders som är riktigt vassa är jag i princip helt övertygad om att Chacin kommer vara nyckeln som gör att Brewers vinner denna matchen. Offensiven är lik Cubs och med det sagt så kommer denna matchen stå emellan två pitchers där den första som gör misstaget kommer vara orsaken till att det förlorande laget får spela WildCard och inte gå direkt till slutspel.

Sammanfattning

Så - vi har två riktigt bra lag här som ni själva uppenbarligen förstår inte blir jämnare emellan. I NL pratas det om två stycken MVP och jag håller helt med här där den ena - Javier Baez spelar i CHI Cubs och den andra - Christian Yelich spelar i Brewers som för övrigt kommer ifrån Marlins och har lyft detta Brewers otroligt mycket som lag. Cubs har som sagt givetvis en liten fördel då man spelar på hemmaplan och Wrigley Field komemr vara absolut knökat. Samtidigt så är jag inne på om Quintana kommer att klara av den här pressen, för gör Quintana ett litet misstag i början på matchen så kan det lätt bli så för honom att han tappar kontroll och matchen rinner ur händerna på honom. Brewers också med en otrolig form där man på de senaste tio matcherna har vunnit nio!

Pinnacle ute högst med 2.170 på att bortalaget vinner i detta #GAME163 !

Stefan Tirnanic @MSrekare






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.