Miss på dagens tidiga bloggspel när SJK U20 kom med en klart bättre XI till matchen än vad jag hade förväntat mig och vann med 1-0 borta mot Ilves U20. Inte mycket mera man kan säga om den än att det var en grov miss från min sida. Tar nu istället med några ord fokus på en av matcherna som spelas i Kakkonen idag.

Pepo Lappeenranta – Jippo spelstopp 12.08.2018 kl. 17:30

I dagens enda match i Kakkonen grupp A för serieledande PEPO från Vilmanstrand åttonde placerade Jippo från Joensuu på besök till Kimpinen urheilukeskus.

PEPO är ett lag som har skyndat långsamt och byggt upp sitt lag och organisation på ett vettigt sätt dom senaste åren med en långsiktig målsättning att i något skede ta steget upp till Ykkönen. För tillfället har denna säsong löpt på ett bra sätt för PEPO när man efter 15 spelade matcher har 8 vinster, 6 oavgjorda och 1 förlust med målskillnaden 27-10. Vilket gör att man före dagens match leder serien med 1 poäng före Gnistan som har spelat en match mera. På hemmaplan har man i år varit seriens klart bästa lag när man från 8 hemmamatcher har 6 vinster och 2 oavgjorda med målskillnaden 16-3. Ser vi på vilka nyckelspelare som PEPO har i sitt lag så har man till att börja med en stabil målvakt i Craig Hill, i försvaret har man Alieu Cessay som varit stabil såhär långt in på säsongen och på mittfältet finns bl.a. Jonathan Dunyin & Alex Oikkonen. Offensivt fick man nyligen en grym förstärkning när förra årets skyttekung Hermes Palomino återvände till laget.

Jippo som är i år nykomlingar i serien efter att förra säsongen ha vunnit sin grupp i Kolmonen har från sina 15 spelade matcher 4 vinster, 7 oavgjorda och 4 förluster med målskillnaden 21-20. På bortaplan har man varit en av seriens svagaste lag när man från 7 spelade matcher har 5 oavgjorda och 2 förluster med målskillnaden 7-10. För tillfället är inte formen den bästa hos Jippo när man från sina 6 senaste matcher har 1 vinst, 2 oavgjorda och 3 förluster. Inför säsongen gjorde man några intressanta nyförvärv när man fick in bl.a. Timo Tahvanainen från SJK och målfarlige Irakli Sirbiladze från KPV. Tyvärr för Jippos del så skadade sig Irakli i inledningen av säsongen och man har nu fått klara sig utan honom. Med en skadefri Irakli i truppen är jag övertygad om att man skulle ligga klart högre i tabellen, när det är fråga om en grym anfallare på denna nivå.

Även om Jippo har kryssat största delen av sina bortamatcher och PEPO har också en hel del oavgjorda matcher denna säsong så tycker jag att PEPO på hemmaplan idag skall vara rätt så klara favoriter. Kan man komma upp i samma nivå som man gjorde i föregående hemmamatch mot MP som man vann med 4-0 så skall man ha alla förutsättningar att ta en ny 3 poängare hemma och göra ett litet ryck i toppen av tabellen. Mitt spel i dagens match kommer att vara PEPO -0.75 AH till oddset 1.709 med 3.5/5 u hos Pinnacle.

Ett inlägg av
TWistbacka TWistbacka