Speltips: SEA Storm @ ATL Dream

Seattle Storm (14-9) @ Atlanta Dream (14-9)

Båda dessa lag är stekhet förtillfället, Dream har 6 raka vinster outright och Strom 3 raka matcher, innan dess så hade Storm 5 raka segrar innan förlust kom mot LA Sparks.
Dream som sagt har hitta den offensiva formen perfekt i juli och jag tror att det kommer fortsätta idag, man har fått igång rollspelarna på ett bra sätt, framförallt Jessica Breland och om man får igång en spelare som är mer inriktigad på defensiven i anfallet öppnar man nya ytor för sina stjärnor. Breland kan kliva ut ett par steg till straffkastlinjen och poppa en jumper rätt så regelbundet vilket gör mycket för Dream, att kunna ha fler hot framåt och speciellt en som kan ge ytor för Angel och Tiffany att kom till skott under korgen för layups. Dream har ett riktigt tajt defense med Elizabeth Williams och Jessica Breland som rimprotectors, båda två har varit outstanding i sitt försvarspel under korgen och jag tror man har en bra chans att stoppa Breanna Stewart från att go off i kväll.
Vad Dream måste göra är att attackera Stewart gång på gång så hon blir trött och inte kan producera framåt, hennes försvar är under kritik då hon inte känns lika stark som Williams och Breland under korgen, där kan ATL utnyttja dessa två till att döda matchen med offensiva returer. Atlanta är vassa under korgen när det gäller returtagningen och det är inte bara center och power forward som tar retur utan hela laget. Man är som sagt starka under korgen där Storm inte riktigt är lika tunga, som sagt Stewart är mer en offensiv pjäs och kommer sätta sin koncetration att hjälpa laget i den änden. Hon har en radarpartner i Natasha Howard som sett riktigt bra ut i defensiv, hon är snabb i hjälpdefensiven men hon är en och Dream har två bigs som är stora och starka, det kommer bli svårt för henne att tappas under korgen med. Det viktigaste i denna scoutrapport jag tar med mig av Dream är deras defensiv och returtagning, dessa två ingredenser kommer ta Dream över tröskeln mot Storm.

Storm har spelat en fartfylld och väldigt effektiv basket, generalen Sue Bird har varit väldigt viktig tillsammans med Jewell Lloyd och Breanna Stewart att ta Storm dit man är nu. Defensiv såg flaxig ut under början av säsongen men gick till sig efter ett antal omgångar. Nu senast mot Sun såg man tunga ut i benen och det var Lloyd som höll dem flytande i första halvlek och i andra steppade legendaren Bird fram och slutade på 17 poäng. Stewart var osynlig i 90% av matchen och det är det som jag tror kommer hända idag också. Stewart är en av de bästa offensiva spelarna i ligan, otroligt fint fotarbete och kan mörda en i post om hon har en bra dag, men när hon inte har en bra dag, vilket rätt ofta tycker jag händer så blir hon på dåligt humör och det går ut över hennes spel. Istället för att kanalisera det och fokusera på basketen fokuserar hon på andra saker istället. Om Dream har det i åtanke och deras bigs drar på sig en eller två hårda fouls för att visa vem som bestämmer kommer Stewart klaga och tappa fokus.
Det Storm hade tur med förra matchen var att Sun spelade mer dåligt än dem, Seattle hade 22 TOs och det såg riktigt hemskt ut både under korgen i defensiven och framåt, det var individuella prestationer som rädda Storm. Även om detta lag är bäst i ligan just nu i tabellen så håller jag faktiskt Dreams form ett snäpp högre. Dream är också hemma och man ska alltid ha respekt för en hemmaunderdog.

Spel: Dream ML @2.15 hos bet365






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt