Hej,

Dags att påbörja en ny vecka här på bloggfronten. Vi avslutade veckan bra när Bracciali/Donati kunde vinna Challengern i Perugia, vilket var toppen på en rätt så medioker månad än så länge. Finns mycket tid kvar och framför allt en mängd spel att försöka oss på så än så länge ska vi inte gråta allt för mycket.

Imai/Uchida - Takahashi/Tokuda (2) @ 2.50

Turnering: Challenger Gatineau 

Spelbolag: bet365

Värdering: 5/10U

Spelstopp: 20:30

Heljapanskt möte i Kanada är det som får inleda veckan där vi startar uppe på Challengernivå. En väldigt intressant match mellan två par som kan spela, men kanske inte alltid når upp till sin högsta nivå.

För det svänger rätt mycket i form bland dom här spelarna, inte minst i singeln där tre utav dom utmärker sig mest i alla fall. Det är ingen superform här på någon av dom när man kliver in i veckan, annars skulle det kunna vara en värdemätare sinsemellan men vi kan nästan helt utesluta det och bara gå på deras förmågor.

Där tycker jag att man tittar alldeles för mycket på ranking och dubbelresultat. Det skiljer verkligen inte så här mycket emellan dom båda åt och jag kan sträcka mig till en mer 50/50 match, men dessa nivåer på oddset återspeglar inte alls kvaliteten dom emellan.

För ur rent tennisperspektiv baserat på spelkvalitet håller både Takahashi och Tokuda hög klass. Gått båda som raketer tidigare på futurestouren och när de väl fått chansen högre har man också tagit den. I dubbeln har man också visat prov på bra spel, tillsammans har man ett par turneringar tillsammans där det förra året här i Kanada blev en finalförlust i förra veckans Challenger bland annat. Både Takahashi och Tokuda är spelare som gillar att ha långa dueller och få används sitt baslinjespel och frågan är hur det kommer fungera idag då motståndarna är väldigt lika i spelstilarna.

Jag tror det kan funka bra ändå, både Takahashi och Tokuda är bättre spelare än Imai och det är just där jag tycker man hamnar fel i oddsen. Även om han har väldigt bra ranking i dubbeln så är det inte riktigt korrekt mot hans spelstyrka. Imais poäng är i stort sett alla tagna i futures i Asien och det är långt ifrån samma nivå som att spela i väst och de turneringarna och spelarna som vecka in och ut spelar där. Jag är säker på att han inte hade haft samma ranking om han var ett år på touren där - men det är inte hur verkligheten är ändå. Utan han har bra ranking och det förtjänar han med hans resultat men som sagt nu är det en helt annan nivå.

Uchida är den farligaste av dom men också den mest osäkra. Helt omöjligt att veta vad du får ut av honom vissa dagar. Ibland spelar han som den toppjunior och lovande spelare han en gång var och ibland har han svårt att vinna mot spelare som knappt har rankingpoäng. Så det är mycket till och från med honom och enormt mycket dagsform. Det gör det hela svårt att bedöma honom dag till dag men också att backa honom till de låga oddsen som det nu erbjuds.

Jag tror på en jämn match där jag tycker vi har dom starkare spelarna i samma par. Formen talar inte för någon så vi får se det som en nackdel snarare än en fördel. De spelar väldigt lika så var beredd på att det kan svänga en del i matchen men i spelkvalitet är det inget som talar för 2.50 idag. Jag sträcker mig ned till spelvärt @ 2 så idag tycker jag vi på förhand har ett riktigt bra spel. 

Alla rekar
2
2018-07-16 20:30
Imai/Uchida - Takahashi/Tokuda
5.00 u
-5.00 u
Ett inlägg av
Sebastian "Cirseb" Sebastian "Cirseb"
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord