God kväll,

Återigen en fruktansvärd dag. De flesta av spelarna vi sitter på är totalt odugliga vid exakt fel tillfällen för stunden. Vi satt tex på Ollivier x2 idag och även om han pressade David så blev det förlust. I matchen mot Horejsi blev han totalt mosad och han måste höja sig ordentligt till imorgon då han befinner sig i en otroligt knivig sits för stunden. 

Den enda som visade något idag var väl isåfall Happek som iallafall krigar och vann en match åt oss samtidigt som han pressade MR C även om det aldrig var riktigt, riktigt nära.

------------------------------------------------

Challenger Ochsenhausen

Jan Gorecki vs Sven Happek

Spel: Sven Happek -1.5 @ 2.37

Stake: 5/10u

Bookie: bet365

Spelstopp: 09:50

Happek får förtroendet imorgon igen och förhoppningsvis är detta gubben som ska ta oss tillbaka till grönare tider. En sak är iallafall säker, Happek har matchen i sina händer. Gorecki är rent av dålig men det går vi inte på mer längre in i inlägget.

Det är svårt att argumentera för att Sven är någon vidare bordtennisspelare. Han har det också rätt kämpigt just nu om man kikar resultaten en bit tillbaka och fram till nu. Det jag gillar med Sven är hans krigarmentalitet och det bör komma väl till pass i denna matchen.

Tysken står på 1-4 inför morgondagen och har således bara hedern att spela för. Han slog Runjic tidigare idag i en match som jag tror kommer avspegla sig i denna. Runjic hade oerhört svårt för Svens servar och förstaöppningar. Tysken har en lite smålurig serve som ofta tar ett tag att läsa, speciellt för de sämre spelarna, och där igenom brukar Sven få rätt fina starter i matcherna. Han drar gärna upp förstaattack med rätt mycket skruv och är man lite het på gröten så smiter gärna bollen ut då. 

Jag tror att vi kan få en liknande matchbild i denna matchen. Säg att Happek går upp till 2-0 och allt som händer därefter låter jag vara ganska osagt. Vill tysken stänga matchen så bör han dock kunna göra det mot en motståndare som inte är van att vinna.

Goreckis facit är inte vackert under denna veckan. Endast en seger på tolv matcher. Segern kom mot Runjic i veckans första turnering. Utöver det har han inte vunnit och heller inte tagit det till fem set någon gång. Detta är väl det främst argumentet för att Happek bara ska krångla hem denna matchen.

Ska jag hitta något frågetecken till denna matchen är det att Gorecki också kämpar ganska febrilt trots alla motgångar. Han låter gärna efter vunna bollar och försöker peppa igång sig själv. Vänder vi på det så bör detta sporra Happek som älskar när någon utmanar honom i det mentala spelet.

Jag ser bara fördelar åt Svens håll imorgon och det hade varit underbart att få avsluta veckan i grönt.

@Tabletennisbet

Alla rekar
Happek -1.5
2018-07-13 09:50
Jan Gorecki vs Sven Happek
5.00 u
-5.00 u