Vet inte vad jag ska säga om senaste spelet? Tyckte på förhand jag hittat en spelare som var mycket bättre och tänkte att man skulle få en lugn dag på jobbet att följa livescore och njuta av ett överlägset spel. Det blev inte riktigt så, vid 7-6 2-6 var Stephan Gerritsen i gungning. Och hade han inte mirakelräddat breakbollar i sina tre första servegem i skiljeset hade det nog gått åt helvete. Men det löste sig och vi inkasserade en ny vinst.

Niklas Schell - Dominik Boehler (1) @5,00

Turnering: Tyskland F7

Spelbolag: bet365

Värdering: 5 U

Spelstopp: 15:30

Vill klargöra till en början att på pappret är Dominik Boehler den klart bättre spelaren och bör normalt vinna detta. Men det är en hel del omständigheter som gör att jag tycker att oddset är helt felsatt och det finns en god skrällchans här.

Till att börja med känns det som Dominik Boehler i grunden är en Christian Hirschmüller typ, nämligen en inomhusspecialist. Tycker att han är vassare där och kan hävda sig mot de bättre på ett annat sett då.

Boehler har visserligen en semifinalplats för några veckor sedan, men annars har hans grussäsong i år inte varit någon höjdare. Semifinalen kom han dessutom fram till efter att ha besegrat en orankad spelare och följt upp med att spöa en som ligger runt 1000 i 2:a omgången för att sedan se motståndaren bryta matchen i kvarten. En matjordslottning alltså.

I övrigt har det inte gått så bra då han i ett kval förlorade mot en 1700 rankad Italienare och nu i juli blev han först utklassad av Dimitriy Voronin med 6-4 6-2 och i förra veckan fick han ge upp redan i 1:a set efter underläge med 3-5 mot Yan Sabanin. Tycker det krånglar en hel del för Boehler och då ska han inte vara så stor favorit när det finns så många frågetecken om hans form.

Niklas Schell kvalade in till den här turneringen genom att vinna två matcher utan att tappa set i kvalet. Sedan följde han upp med att besegra succéspelaren för två veckor sedan Tim Ruehl med 7-5 7-6. Ruehl som då hade en superturnering där han tex besegrade Dimitriy Voronin i två raka set matchen efter att Voronin krossat Boehler. 

Schell är en spelare som blixtrar till och visar väldigt hög kapacitet i mellanåt. Han har det senaste året på gruset tex besegrat Clement Geens och förlorat med 6-7 6-7 mot 159 rankade Enrique Lopez-Perez.

För några veckor sen tog Schell set av Leny Mitjana och tidiare i år var har han väldigt när att vinna mot duktiga och underskattade Tom Farquharson, men föll med 7-6 2-6 6-7.

Kapacitet finns alltså att besegra mycket bättre spelare än Boehler hos Schell. Lägg dessutom till hans fina match i 1:a omgången tillsammans med Boehlers tveksamma form. Räcker det till vinst? Det är frågan, men en sak vi vet är att oddset är snett här.

C´mon!

Alla rekar
1
2018-07-12 15:30
Niklas Schell - Dominik Boehler
5.00 u
20.0 u
Ett inlägg av
Pekka Pekka