Gooood dag kamrater!

Vi har sprungit ganska så bra senaste tiden där det definitivt känns som att vi är där vi borde vara. Senast var det Mets som skulle kliva över 6.5 hits och den satt ju, men dock något trögare än vad jag hade trott. Vi fortsätter ikväll och jag tänkte att vi denna gången beger oss mot Colorado där Diamondbacks gästar Rockies i en serie bestående utav fyra matcher. Första matchen, i tisdags plockade Dbacks när man vann med 5-3, Rockies svarade dock stenhårt igår och man vann matchen med sjuka 19-2(!) och då hade man ändå ''bara'' 19 hits med sig. Man drog iväg 5 homeruns visserligen som utgjorde det mesta av run-delen. Nytt möte ikväll alltså där jag tror Rockies fortsätter sitt fina spel sen igår.

____________________________

COL Rockies - ARI Diamondbacks

Speltips: COL Rockies ML @1.95

Bolag: bet365

Värdering: 6/8 units

Spelstopp: 21:10

____________________________

Startande för COL Rockies - 

Kyle Freeland, som går för en 3.18 ERA över 18 starter. Har med sig 110 innings, är noterad för 88 strikeouts och landar på en 1.21 WHIP.

Freeland gjorde förra året som debutant i högstaligan en definititvt bra säsong, fick då givtvis fortsatt förtroende och har denna säsongen visat endast positiva resultat. Det ser man genom att kolla på hans starter, 18 starter hittills och håller sig på en 3.18 ERA vilket gör honom till en topp-pitcher i ligan. Inte Sale eller Scherzer-klass, men en väldigt bra pitcher. Har i sina senaste 5 starter gått 32 innings och över dessa släppt endast 25 hits och 7 runs! Går alltså in här i denna matchen med en extremt fin form, pitchar dessutom på hemmaplan vilket inte gör saken sämre och möter ett Dbacks som inte varit alltför offensiva i första halvan på säsongen. Bra chans för Freeland att göra ytterligare en fin start!

Startande för ARI Diamondbacks - 

Robbie Ray, som går för en 5.23 ERA över 9 starter. Har med sig endast 43 innings, är noterad för 65 strikeouts och landar på en 1.49 WHIP.

Tvärtemot Freeland så gjorde Ray förra året en fantastiskt säsong. Hade en 2.89 ERA över 28 starter och var den startande pitcher Dbacks lutade sig emot. Så klart - så trodde man att det resan skulle fortsätta även denna säsongen, men det har inte blivit riktig som man har förväntat sig gällande Ray och det ser ni själva just på siffrorna. Sen är det inte så att varje start har varit mindre bra, han gick tillexempel 6 innings och släppte 2 hits 0 runs nu i Juni när han kom tillbaka från sin skada. Dock så var det Marlins han hade den starten emot och inte ett lag som Rockies. Har på tal om Rockies mött detta laget en gång, gick då 5 innings och släppte 7 hits 7 runs 3 walks. Gör nog ingen katastrofal start ikväll men den kan allt bli tuff för Ray.

Diamondbacks har ett riktigt bra lag, killar som kan nå bas och en del powerhitters som ska kunna slå ut homeruns. Men, man har inte visat någon riktig styrka när det kommer till hitsen den här första halvan på säsongen. Alltså, man snittar 7.77 hits per match och ska vi jämföra så går det att likna med Orioles som är toksämst (är det ens ett ord?) i ligan och snittar 7.73 hits. Extremt dåligt för Dbacks alltså som måste höja sig efter All-Star uppehållet.

Rockies trummar dock på bra och snittar strax under 9 hits per match och 4.83 runs per match. Så här ser en normal uppställning för Rockies ut - LeMahieu börjar, sen följer Blackmon, Arenado, Gonzales, Story och Parra. Den sämsta av dessa, LeMahhieu - slår i .274 och alla andra över eller runs .300-strecket. Jag kan med ord knappt beskriva hur tufft det är för en pitcher att ta sig igenom dessa, eftersom så fort man får ut en av dessa killar och tänker att ''Pjuh, det gick ju bra'' så kommer nästa kille som är lika bra och faran för hits/runs är återigen framme. Ray har inte haft en så bra säsong hittills, nu kastar han dessutom i Colorado och mot detta laget som igår totalt slaktade Dbacks pitchers så kommer han få en tuffare kväll. 

                   Bet365 ger oss 1.95 på att Rockies plockar match tre, taget!

                                                /Stefan Tirnanic

                                                  @MSrekare

Alla rekar
COL Rockies ML
2018-07-12 21:10
COL Rockies - ARI Diamondbacks
6.00 u
5.70 u
Ett inlägg av
Stefan Tirnanić Stefan Tirnanić