Speltips: PHX Mercury @ DAL Wings

Phoenix Mercury (14-6) @ Dallas Wings (10-8)

Okej, Mercury förlorade sin senaste match mot Dream med 76-70 man kom tillbaka i 4:e Q på ett mycket bra sätt efter att ha legat under med så mycket som 15 poäng under matchens gång, vilket ingjuter förtroende i mitt tycke, mycket god mentalitet i laget. Diana Taurasi visade vägen så som många gånger förr och framförallt är hon vass i tajta matcher och i just 4:e Q hon är clutch helt enkelt.
Inatt möter man Dallas Wings som kommer från 3 raka vinster men vi ska titta på vilka lag detta Wings har möt. Sky, Fever och Liberty, alla lag under .500 och 2 av 3 är i mycket dålig form, 2 av 3 matcher gjorde stjärnorna 30+ poäng, Cambage vs Fever 37p och mot Liberty hade Diggins 32p. Wings är ett fint offensivt lag, som jag skrivit många gånger tidigare så är Liz Cambage och Skyler Diggins deras vassaste vapen. Defensiven är fortfarande rätt skakig även fast man har ett defensivt ankare i Glory Johnson och en bra försvare i Cambage, man spelar ett snabbt spel som inte har någon defensiv struktur alls, man släpper in från paint, från tre, ja, överallt. Det som kommer stoppa Wings i denna matchup är Briann January på Skyler Diggins, January är en lockdown defender och hon kommer följa med Diggins vart hon än går på golvet. Ingen Diggins inget playmaking och ingen offensiv för Wings. Griner kommer att steppa upp mot Cambage pga hennes stjärnstatus och Griner kommer inte vilja visa sig från sin dåliga sida.
Inatt kommer det bli en tuff fight mellan dessa lag men Mercurys defensiv kommer skina mot ett Wings som egentligen bara har två spelare att luta sig mot, en kommer få det riktigt tufft och den andra kommer förhoppningsvis inte ha det så lätt hon heller, så länge Griner är på humör och inte visar sitt dåliga humör som hon gjort mot Dream och Sky.

Mercury är 9-3 på bortaplan, detta lag är en maskin när de vill. DeWanna Bonner, Brittney Griner, Diana Taurasi och Briann January, dessa spelare är bland dem bästa i ligan i ett och samma lag och de är väldigt målinriktiga att komma tillbaka snabbt efter en förlust. Detta är 1:a seed i ligan och de kommer fightas för att hålla sig kvar uppe på toppen och homecourt fördel inför slutspelet.
Wings har haft det mycket svårt mot lag över .500, man har förlorat alla sina matcher mot lag över .500, Lynx 2x, Mercury 2x, Storm och Sparks. Alla matcher förlust, detta är för att defensiven är riktigt dålig. Detta är ett South-derby och jag tror matchen kommer bli tajt dock har Mercury spetskompetensen att kunna vinna mot Wings.

Wings är på -2.5 just nu, detta indikerar att bolagen tror bara på hemmafavör i denna kamp för Wings, inget annat. Det ger mig förtroendet att lita på Phoenix som är ett bättre lag på papperet, defensiven och spelet. Matchen kommer avgöras mellan stjärnorna men också mellan deras supporting cast och det är där Mercury är egde.

Spel: Mercury ML @2.30 hos bet365






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt