Tjena,

En liten blandad kompott idag men det blev ändå plus i kistan. Bloggspelet som ni kunde läsa här tidigare under dagen blev tyvärr inte så lyckat. En väldigt märklig match överlag där inga set var jämna. Szudi hade ändå ledningen med 2-1 efter att ha krossat gubben i två raka set. Detta räckte inte då gummiarmen skulle fram och vifta vid viktiga lägen.

I övrigt så skötte sig Szudi bra då han vann med 3-0 över Musko. Happek ville inte vara sämre utan svepte över Wenger, inte tränaren även om man kunde tro det med tanke på kvaliten, med 3-0.

En väldigt tråkigt Chally överlag och imorgon finns det nästan bara en match att grotta ner sig i. Självklart ska vi också göra det.

-------------------------------------------

Challenger Ochsenhausen

Sven Happek vs Tomas Kopanyi

Spel: Tomas Kopanyi @ 2.25

Stake: 3/10u

Bookie: bet365

Spelstopp: 08:30

Vi inleder den ganska dassiga torsdagen med ett möte mellan två rätt olika spelare. Sven Happek är den outröttlige brunbjörnen som krigar tills matchen är slut. Han bjuder gärna på ett eller två nådaskrik under match och diskuterar gärna domslut med sin motståndare. Där har ni den något förenklade bilden av hur den här tysken funkar i hagen. 

Ska vi gå lite djupare in i hans spelstil så blir det en blandning av hobbyspel med en gnutta finess. Han gillar att stå en bit bak i hagen och veva men favoriten är ändå när han kommer bak ännu längre i hagen och får ballongplocka. Där trivs tysken som bäst även om han nog vinner minst bollar på detta sätt beroende på motstånd.

På andra sidan har vi Kopanyi som väl är motsatsen till Happek vad gäller känslor. Han ser ut att vara koncentrerad men också tycka att bordtennis är ganska tråkigt. Jag tror faktiskt att skenet bedrar på det sistnämnda då han säkert satsar en del på sporten. 

I övrigt är det svårt att få något grepp om slovaken. Ute på "den riktiga touren" gör han faktiskt en del bra matcher även om det allt som oftast blir förlust. Det typiska med Kopanyi är att han får det klart svårare när spelet blir mer "grottigt" och inte lika rent. I Ochsenhausen som är det "grottigaste" av alla ställen får han det därför ganska tufft allt som oftast.

Happek ser inte mycket ut för världen. Han maler dock ner flertalet motståndare och hade spelarna mötts för första gången här hade jag troligtvis suttit på andra sidan. Nu möttes de dock för ett år sedan och då gick faktiskt Kopanyi in och vann. Det är lite av det som bäddar för detta spelet då slovaken faktiskt vet vad som väntar i denna matchen. 

Nu drar jag inte upp Kopanyi som favorit i denna matchen men det luktar mer 50/50 än vad oddsen visar på. 

Happek fick bara göra en match idag, då Majoros lämnade WO, där han knappt hann in i hagen innan den var slut. Han mötte nämligen Wenger, fortfarande inte den gamle tränaren, som borde fråga sig vad han gör här. 3-0 till Happek och han kunde därefter njuta av ett par koppar kaffe och kanske lite D-vitamin som inte skulle skada.

Slovaken Kopanyi då? Han borrade bollarna i nät i första matchen mot Chtchetinine, som vanligt. Han har äckligt stora problem mot just defensivspelare och denna gången visade samma sak. I matchen efter fick han det dock lättare då Wenger stod på andra sidan. 3-0 även till slovaken.

Resultaten idag säger verkligen ingenting om morgondagens match. Därför blir detta en liten upp till bevis match för bägge spelarna. Som jag sa så luktar det 50/50 och Kopanyi måste visa tålamod samt våga dra till bollen i rätt lägen. Han har visat detta tidigare mot tysken och därför ger jag honom en till chans imorgon.

God kväll!

@tabletennisbet

Alla rekar
2
2018-06-14 08:30
Sven Happek vs Tomas Kopanyi
3.00 u
-3.00 u
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord