Speltips: Fokus Franska Öppna!

Hallå där, det var inte igår!

Jag är tillbaka som skribent på sidan, om än inte i riktigt samma form som tidigare. Varken jag eller 1x2.se ser mig som någon "bettingexpert" längre, utan jag viker mesta delen av min tid åt att styra det redaktionella på siten, och får 1x2.se att växa så mycket det bara går!

Hur som haver, så har jag fortfarande stenkoll på tennisen och efter att ha mottagit flertalet förfrågningar om jag inte kan börja skriva igen av mina följare på twitter, under de senaste veckorna, så har jag bestämt mig för att göra precis det, börja skriva lite igen.

Jag kommer således välja en, eller ett par matcher, med jämna mellanrum och dela med mig av mina ideér för matcherna i fråga. Jag vill dock som sagt att ni som läser inte tar mina tankar som experttips, då jag som ovan nämnt klivit ned från den positionen. Det är mina personliga tankar om ett par matcher, och vad ni vill göra med den informationen är upp till er.

Summan av hela detta dravel: Vill man hitta riktigt bra tennisrekare att följa nu för tiden, så är jag inte längre bäst ;-). Jag rekomenderar då istället Pekka och Sebastian här på hemsidan, som är enastående duktiga!

Hur som haver, slutpratat! Vi är ett par omgångar in i årets Franska Öppna, och inför kommande matcher tänker jag följande:

Goffin - Monfils
Det här har alla möjligheter att bli dagens stora höjdpunkt! Monfils är troligen Fransmännens absoluta favoritspelare, och Goffin är även han i sina bästa stunder en mycket sevärd spelare. Goffin står i skrivande stund till ca 1.30, vilket nog får anses relativt rimligt. Han är favorit i den här matchen, och når han sin maxnivå så ska Monfils förlora i slutändan.

Ni som vet vem Monfils är, vet dock också att man aldrig ska räkna ut "Sideshow Bob" och definitivt inte när denne spelar för sin hemmapublik. Hittills har han presterat helt okej, och har 6-1 i set på sina två inledande matcher utan att förta sig.
Varken Monfils eller Goffin har plockat fram sin bästa tennis, och bägge vet mycket väl att det krävs att man gör det, för att kunna vinna den här matchen. Således är det uppdukat för en riktigt bra fight.

De har mötts 4 gånger tidigare och står för närvarande på 2 segrar var. Då spelade Monfils dessutom en av dessa 4 matcher skadad, och gav upp sent i andra set. Av de 3 matcher som fullföljdes, så har alla gått till 3 set, i bäst av 3-matcher.
Jag tycker oddsen på vinnare ligger relativt rätt. Kanske att man kan jobba in Monfils med en TV-peng.

Mitt huvudsakliga bet läggs dock på ö3.5 set @ 1.63 hos Betsson-gruppen. Jag har extremt svårt att se Monfils bli totalt överkörd, och Goffin brukar blanda och ge ganska ordentligt i fem-setsmatcher.

Agut - Djokovic

Novak Djokovic var för ett par år sedan totalt överlägsen. Ingen var ens i närheten av Serben och många förutspådde att denne skulle ge både NAdal och Federer en kamp om den legendariska titeln "Historiens bästa spelare". Dessvärre för Novak så tycks dennes motivation helt och hållet stendött i samband med att han till slut vann Roland Garros för ett par år sedan. Efter den vinsten, så har Novak svalnat rejält och med nyfött barn och skador att tänka på, så har andra spelare sprungit om honom.

Det känns som att han just i detta nu är någorlunda på väg tillbaka, även om det inte ens går att nästan jämföra med den Djokovic vi såg för ett par år sedan. Han har två 3-0-segrar hittills, men har faktiskt fått kämpa mer än resultaten pekar på, trots att han mött två spelare som är klart sämre än Agut.

Agut är just nu i en minst sagt omtumlande period. AGuts mor gick hastigt bort strax innan FO startade, vilket gjorde att många trodde att spanjoren skulle ställa in turneringen. Han gjorde dock inte det, utan spelar istället i sin mammas ära. Under första rundan mot Istomin var Agut märkbart påverkad, men lyckades i slutändan ta en mycket emotionell seger med 3-2 över Istomin. Detta följdes sedan upp med en enkel seger mot Giraldo, med 3-0 igår.

Att Agut spelar med stor sorg i hjärtat är det inget snack om. Men, som vi sett tidigare, så brukar spelare i situationer likt denna, när hederskänslan är som allra starkast, kunna plocka fram något djuriskt. Agut har absolut ingenting att förlora i den här matchen och Djokovic är långt ifrån sitt bästa jag.

Under 2016, när Djokovic vann Franska Öppna, så var just Agut en av få som lyckades pressa Serben. Samma år slog han också Djokovic.
Djokovic är megafavorit här och det ska väldigt mycket till om Agut ska vinna, men jag tror definitivt att han kan ge Djokovic en match. Inte mycket talar för något annat.

Med ovan i tankarna, så ser jag O33.0 games (void på exakt 33) som ett fint spel. Linan kan lösas över 3 jämna set och är mer eller mindre 100% klart om Agut återupprepar det han gjorde 2016 (när DJokovic var i vansinnigt mycket bättre slag), och plockar ett set.

-

Utöver det, så slår jag ett slag för matchen mellan min egen favorit, och barndomsidol Fernando Verdasco mot Dimitrov. Två spelare med extremt hög högstanivå, som ska kunna bjuda på en riktigt bra match. Jag hoppas på Verdasco, men lämnar allt vad spel heter åt sidan.
Allt gott!

/Adam






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.