Tjena,

Vi fick en flygande start på veckan när kroaten Josip Huzjak vann med 3-1 över dansken Anders Lind. Den sistnämnde såg oerhört inspirerad ut till en början och tog även första set med setsiffrorna 11-5.

Där och då hade jag redan börja krita ner ett rött streck i spelboken. Som tur är tar inte matchen slut efter bara ett spelat set. För Huzjak började allt mer hitta sin deff och distans, något som vanligtvis brukar ta något set, samtidigt som Lind verkade tro att resten av matchen skulle löpa på i samma anda.

Som ni har förstått så vann kroaten de tre nästföljande seten och därmed också matchen. Hur kunde denna matchen svänga på detta vis?

Ni som läste min analys inför matchen skulle säkert påstå att jag fick alla rätt i denna matchen. Den unga dansken blev stressad när bollarna kom tillbaka om vartannat och började därmed slå hårdare och hårdare. Huzjak märkte såklart detta och kunde spela med ett helt annat lugn. Får vi ett möte i framtiden mellan dessa spelare så kommer jag troligtvis vända spelet åt andra hållet då Lind aldrig kommer göra om samma misstag igen.

Kan Huzjak bärga ytterligare en vinst åt oss ikväll? Kika blogginlägget nedan och gör din egen analys!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Challenger Ochsenhausen

Enzo Angles vs Josip Huzjak

Spel: Josip Huzjak @ 2.50

Stake: 5/10u

Bookie: bet365

Spelstopp: 19:20

Denna matchen skulle från början spelats kl 22.00 ikväll. Då Lind plötsligt blev sjuk efter matchen mot Huzjak så har vi nu bara sju spelare i tävlingen och därför har tidsplanen skrivits om. Detta gjorde att jag började tveka lite på denna matchen. Tidigare idag var jag mer inne på Huzjak på grund av att en sen matchstart borde talat för honom. Jag såg framför mig att Angles hade haft en tuff och lång dag och att då möta Huzjak två timmar innan midnatt inte var den roligaste av uppgifter.

Efter att ha suttit och analyserat olika scenarion står jag ändå fast vid ett värde på kroaten i denna matchen.

Angles har spelat fem gånger i Ochsenhausen under 2018 och samlat ihop 123 poäng. Det innebär en 17:e plats på rankinglistan. Kikar vi snabbt på Huzjaks siffror så är de mer skrämmande, 29 poäng på 6 turneringar. Som jag påtalade i det tidigare inlägget så har Huzjak inte haft ett lyckat år.

Angles har dock inga fina stats i bataljerna mot Huzjak. De har mötts två gånger tidigare i Ochsenhausen, -16 och -17, där Huzjak har vunnit båda matcherna med 3-0. Angles har likt Lind en förmåga att bli väldigt stressad och därigenom dra hårdare och hårdare. När inte det heller funkar så försöker han istället nöta ut Huzjak med en defensivare spelstil genom att skära tillbaka bollen eller ballongplocka. Vanligtvis är inte detta en lyckad taktik mot denna typen av motståndare då man istället spelar på deras styrkor.

Efter att ha läst dessa meningar kanske ni anser att det bör finnas ännu mer värde i Huzjak? Som så många gånger förr är det lätt att gå i fällan med tidigare resultat speciellt när vi snackar om defensivspelare.

Huzjaks säsong har som sagt varit under all kritik och han har under året förlorat mot spelare som han tidigare har haft det enkelt mot. Kort och gott så litar jag inte helt på hans mentala del. I övrigt så bör Angles ha lärt sig en del efter att nu har mött kroaten två gånger. Gör han verkligen om samma misstag en tredje gång?

Vi vänder blickarna till det positiva en sista gång. Angles har gått helt okej idag men måste samtidigt vinna mot Huzjak, för att ha en bättre chans på slutspel, då detta bör bli en match för de flesta att bara städa bort. Det i kombination med att han tidigare haft svårt för kroatens spel kan ställa till det ordentligt i huvudet på fransmannen. Jag ska också påpeka att Huzjak har sett bättre ut idag än på flera veckor.

Med detta sagt så kommer vi säkert att få uppleva en mental kamp mellan två spelare som säkert vill få denna matchen överstökad fortast möjligt.

Go Huzjak!

@Tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya kunder, ett erbjudande per kund | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.