Golden State Warriors (9-2) @ Houston Rockets (8-4)

Spel: Rockets ML @1.87 hos Pinnacle

Stark första match av Warriors, KD var het hela matchen och jag tror inte han missa ett enda skott innanför trepoängslinjen. Även om Durant är topp 2 bästa spelarna i ligan så kommer han få det tufft i Game 2 efter att han haft trash talk med bland annat Ariza, detta ger Rocketsspelarna ännu mer motivation. Rockets har byggt sitt lag för att kunna stoppa GSW, med Luc Mbah a Moute, Trevor Ariza, Chris Paul och PJ Tucker kommer Rockets komma ut för att spela lockdown D från början till slut med hög intensitet och om Rockets kommer ut och spelar så som de gjorde i Game 1 har de en bra chans att jämna ut serien. Eftersom Warriors spelade som galna i Game 1 så är det väldigt svårt att komma ut och göra samma sak igen, jag kan inte se att GSW kommer att ha 52% från golvet två matcher i rad även fast de har tre eldkastare i Curry, Durant och Thompson.
Man kan tro att Rockets spelade dåligt eller inte var på tå men så var det inte. Rockets spelade nog bland sin bättre basket under detta slutspel och Harden gick off med 41 poäng, även fast man hade 13 turnovers så kan man inte heller skylla på det, Warriors spelade 10/10 i Game 1 och detta kan vara lite smått oroligt då självförtroendet kan få en törn om man lägger ut hela sitt hjärta och det inte räcker enda fram. Jag tror dock Rockets kommer komma ut med eld i blicken för om dem förlorar inatt så kan de vinka hejdå till NBA-finalen. 
Som sagt så är Rockets byggda för att spela mot Warriors, matchups är mycket bra över hela planen och de spelar på ett liknande sätt i försvaret med switch vid varje screen och bra rotationer. Clint Capela kan vara Houstons räddning både framåt och bakåt, han är längst på planen och som vi vet är Warriors akilleshäl längd och styrka under korgen, även fast man roterar bra så kan en Harden eller Paul/Capela ballscreen mot Curry skada GSW då Curry är deras sämsta försvare i startfemman, detta såg vi i Game 1. Det är det Houston ska utnyttja, involvera Curry så mycket som möjligt och låt honom inte få ta pauser i försvaret med att guarda någon skytt i hörnet, försök spela Capela djupt nere vid korg så kommer man få några enkla putbacks, alley-oops och layups. Rockets bör dock gå ifrån sina ISO-plays med Harden och Paul och spela mer av ett lagspel för att få Warriors ur position, Harden måste lita mer på sina rollspelare och släppa bollen, ISO ska alltid vara en sista utväg till poäng. Laget bör också sätta mer fart på sitt anfall direkt de kommer över halvplan då man måste undvika att skottklockan går ner mot 0. Det jag vill säga är att Rockets måste switch it up lite offensivt och inte köra samma plays om och om igen. Ett lag som Warriors är smarta och kommer justera i sitt försvar.

Rockets kommer komma ut och försöka rycka ifrån direkt i första halvan av matchen, under grundserien var Rockets det bästa laget i ligan att göra poäng i 1Q och det kommer vara till fördel för Houston. Warriors är ett lag som ofta kommer igång i andra halvan av matchen och om Houston ryckt ifrån och GSW inte kommit inom 15 poäng i 3Q kommer det bli svårt för Golden State att komma tillbaka och man kommer släppa matchen för att rusta om till Game 3.

Alla rekar
HOU Rockets
2018-05-17 03:00
GS Warriors @ HOU Rockets
8.00 u
6.96 u
Ett inlägg av
Jalsjalley Jalsjalley
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord