Speltips: G2 - NIP

ECS fortsätter idag och det är fortfarande platser lediga till slutspelet i London. FaZe, NIP och G2 har matcher kvar att spela och det är nu det kommer avgöras på riktigt. Fnatic sitter på andraplatsen med 30 poäng inspelade och kan bara hoppas att ingen springer om dom. Idag kommer bli en spännande dag.

I matchen mellan G2 - NIP så gäller precis allt. Båda ligger på samma poäng men G2 innehar fjärde och sista slutspelsplatsen eftersom deras RD är bättre än svenskarnas, dock inte med speciellt mycket. Idag så möts de över två kartor och mapparna är Mirage och Inferno, två kartor som G2 får klassas som bättre på. Inferno kan NIP stå upp bra på men Mirage ska det inte vara något snack om vem som är bäst.

G2's Mirage är inte den bästa, statistiskt sett. Sitter på 6-8 i W/L med 43% win rate vilket inte är mycket att skryta om. Det som inte nämns i denna statistik är spelet på kartan. De spelar väldigt aggressivt och snabbt vilket skakar om många lag då de inte hinner med att försvara sig emot ett sådant effektivt spel. Dessvärre är G2 ett relativt nytt lag med ny ledning och en ny spelare i Mixwell vilket gör att det inte alltid går vägen när man väl är i pressade situationer som en sådan spelstil kan göra för en.

Tycker ändå man spelar riktigt bra faktiskt och har egentligen inte lyckats få med sig resultaten. De har spelat bra mot bra Mirage-lag som Mousesports, Fnatic och FaZe och har även lyckats plocka ner ett NRG som bokstavligt talat älskar Mirage. Mycket kommer ner till G2's spel. De är oerhört effektiva när de spelar och deras signum har egentligen alltid varit att fullständigt köra över sina motstånd utan att tänka på vilket vapen man har.

Spelstilen är giftig. Snabba taktiker, snabbt spel och mycket momentum är vad som gör att det rullar på för dom. Får de motstånd så brukar det trycka till emot dom då deras mentalitet aldrig varit den bästa. Samtidigt så är deras kommunikation inte den bästa återigen vilket gör det lite jobbigt för laget. Det som dock talar för dom idag är att deras spelstil passar perfekt in på NIP på en karta som Mirage då detta är en karta som NIP aldrig kunnat spela, de senaste två åren, eftersom den inte passar dom och för att NIP har, och har haft, problem att anpassa sig till de bättre lagens spelstilar. De har liksom fastnat lite i limbo.

G2 är faktiskt bra på kartan. Deras spelstil passar helt perfekt för den men man har inte riktigt fått med sig resultaten. Perfekt karta för kennys med awpen som kommer utmana NIP ordentligt i mitten och runt connector-delen. Nyckeln i matchen kommer vara att stänga mitten tidigt och sedan stänga en av siterna för NIP kommer lägga fokus däromkring tidigt i matchen. Lyckas man med det så ska man vinna detta mötet enkelt.

NIP är inte heller bra på Mirage som tidigare nämnt. Sitter på 4-6 i W/L med 40% win rate vilket heller inte är något att skryta om. Mycket av detta kommer från deras misstag och deras oerhört slöa spelstil som inte passar in på en karta som denna. De tror helt enkelt att man kan ta det väldigt lugnt på denna karta och det är väldigt fel. Kartan är inte byggd så. Den är gjord för ett snabbt spel och det är inget som NIP har i nuläget.

NIP spelar väldigt tråkigt överlag. Vad jag menar med det är att dom spelar väldigt metodiskt men långsamt och bjuder inte upp till dans så himla mycket vilket gör att deras motståndare lätt kan plocka ner dom eftersom NIP ofta ger bort entrys. På en karta som Mirage går det inte. Kartan är väldigt öppen och gör det lätt för motståndare att ta individuella beslut och vända matcher till sin egna del. Blir man för stillastående så kommer där komma en attack från ett eller annat håll vilket gör det ännu värre för rundan.

Spelet NIP har är ett problem för dom. De spelar för sakta och för övertänkande vilket gör att deras motståndare enkelt kan läsa och låsa dom. På snabba kartor som Mirage fungerar inte ett sådant spel. Nytänk är viktigt och det är inget NIP kan skryta med. Har bra spelare och rutinerade grabbar men Mirage kommer vara, och har länge varit, ett problem för detta laget.

Tycker inte G2 ska vara underdogs på Mirage. De är för bra på denna kartan, iallafall i jämförelse med NIP. Detta och att det är en mycket viktig match idag lär göra denna fighten rätt simpel. Tror vi kan se en 1-1 idag. Så länge G2 inte viftar med den vita flaggan som de har gjort många gånger förr, så vinner de Mirage utan tvekan.

Speltips: G2 ML Map 1 (Mirage)

Liga: ECS EU

Bolag: Pinnacle

Units: 2/5

Odds: 2.11

Spelstopp: FREDAG 19:00 CET






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.