Speltips: TyLoo - FaZe

Minst sagt en intressant turnering, trots allt, detta enastående och speciella event kallat IEM Sydney. Skrällar hit och dit och tillslut har vi bara fyra lag kvar. Trodde aldrig jag skulle se TyLoo gå vidare som gruppsegrare tillsammans med Astralis och således knipa varsin plats i semifinal**erna**.

Men visst är det så. Kanske är det också för att precis just nu så är denna sporten väldigt slumpmässig bland topplagen. Där finns egentligen inget lag, bortsett från Astralis, som är jämna i sik helhet. Allt från spelarbyten till sjukdomar till visa-problem till annat och mitt i all denna kaos så kommer underdogsen krypandes fram och gör det hela mycket värre för dom.

Det är helt ärligt inte så konstigt att lag som Grayhound slår SK eller att lag som TyLoo vinner sin grupp och kniper en plats i semifinalen först, med lag som Cloud9, SK och Renegades i gruppen. Det är så det ser ut för tillfället och det gäller att ta vara på just det.

TyLoo har minst sagt imponerat. Största förändringen man gjort som lag är att låta BnTeT fortsätta med IGL-rollen och låta nyförvärvet xccurate fokusera stenhårt på awpen. Detta har lett till att laget spelar lite mer avslappnat och har öppnat upp fina ytor för medspelarna, men framförallt nyförvärvet.

Spelarna i laget spelar faktiskt väldigt bra ihop. Kemin finns där, kommunikatione finns där och det fina taktiska spelet som detta asiatiska lag alltid bjudit på, finns där också. Det sitter lite inbränt i ryggmärgen på kärnspelarna och BnTeT har minst sagt byggt vidare på detta spelet.

När laget spelar bra så spelar, naturligtvis, spelarna även bra individuellt. Oftast är det så iallafall. En som alltid utmärker sig, och ALLTID, utmärkt sig, är givetvis BnTeT. Kvittar så att säga om han är IGL eller något annat - han presterar precis alltid. Det är aldrig ett frågetecken.

Det är väldigt skönt att vara ett lag som TyLoo, ett riktigt intressant och dominerande lag i sina egna regioner, och plocka upp en spelare som BnTeT som är som en spelare från en helt annan miljö och skicklighetsnivå. Det är fantastiskt att ha en spelare som du vet gör sitt jobb och lite till i precis varenda match. Detta gör att de andra spelarnas individuella förmåga ökar, alltsom oftast.

Det är inte så konstigt att TyLoo är där dom är just nu. Laget har spelat riktigt bra, framförallt just BnTeT. Han är en av de spelarna i hela turneringen som har spelat absolut bäst. Högst rating, nära nog mest frallor och framförallt en viktigt sak - han leder clutch-ligan, dvs 1vsX-duellerna. Med andra ord - när han är själv mot en eller flera motståndare, så vinner han rundan. Oftast.

FaZe vill man alltid hylla och aldrig klanka ner på egentligen men helt ärligt så ser dom inte helt friska ut just nu, speciellt när Olofmeister är ute ur bilden och xizt gör sitt bästa för att fylla tomrummet. Laget ser en aningen frånvarande ut emellanåt och man ser ingen klar och tydlig strategi eller spelidé som ska ta dom framåt.

Det är kanske inte så konstigt att man förlorade en karta mot Grayhound och en hel match mot Renegades vilket för övrigt är två lag man ALDRIG ska förlora mot. Någonsin. Vad som är orsaken är väl ganska tydligt. Man saknar Olofmeister men även om man vill göra det så enkelt och skylla på honom så är det inte hela sanningen.

Det har länge varit känt att där är något problem inom laget. Man har tagit sig framåt med stormsteg i stora turneringar men inte vunnit många av dom. Alltifrån kvartsfinaler, semifinaler och t.o.m finaler har förlorats och det har alltid varit samma problem. När det väl gäller, då går det inte hela vägen. Kanske är det också därför kära Olof inte pallade mer.

Många skriker att Karrigan är felet och lite så är det väl om man tänker efter på vilken roll han faktiskt har. Han ska tygla dessa stjärnorna i laget och göra spelet så enkelt för dessa fyra herrar som möjligt så att laget vinner matchen. Samtidigt ska han slänga ur sig taktiker och muntra upp dom när det går neråt. Det har helt enkelt inte fungerat.

Nu är det dessvärre inte enklare heller. Man står inför en riktigt spännande atmosfär i arenan fylld med australiensare och ska än en gång försöka tygla hjärnspökena som härjar i huvudet. Detta ska man göra utan en av sina stora stjärnor, som ersatts av en mindre bra spelare och en spelare som inte har samma roll, mot ett lag som man vet om att man ska slå varenda dag i veckan.

Det kan helt enkelt inte bli värre. Egentligen inte bättre heller, förutom om Olofmeister skulle kommit tillbaka. All press är på FaZe. Alla ögon är på detta stjärnlag och på andra sidan står otroligt hungriga TyLoo och bara längtar efter att få gå ut och köra över ännu en gigant.

Nå. Man kanske inte vinner men jag tror att man kan stå upp rätt bra mot detta skakiga stjärnlag kallat FaZe. Att man kniper en karta känns inte omöjligt.

Speltips: TyLoo +1.5

Liga: IEM Sydney

Bolag: bet365

Units: 2/5

Odds: 2.10

Spelstopp: LÖRDAG 07:00 CET






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.