Speltips: Heroic - AGO

Starseries fortsätter att rulla på. Det är dags för EU-lagen att spela kvartsfinaler och tävla om två platser på kommande Starseries event. Det finns en del fina matcher uppdukat och en av dom tänkte jag prata om idag.

Heroic är ett lag jag pratat både gott och ont om ett bra tag. Ibland är deras spel väldigt fint, som när JuGi & Snappi var med i laget. Ibland är det tvärtom. Nuförtiden har man ingen av dessa spelarna kvar samtidigt som man även tappat sin coach, peacemaker, vilket kan göra det svårt för detta laget framöver.

Enda sedan JuGi gick till bänken och ersättes med es3tag har jag personligen tyckt man varit väldigt off. Spelet har inte sett lika bra ut, den individuella nivån har sviktat och spelarna i sig har sett allmänt borta ut. Det har dock inte gått så dåligt som jag tyckt och trodde att det skulle göra, om man tittar på resultaten. Där fanns med andra ord lite glöd kvar trots bakslagen.

Nu, dock, så måste det börja hända saker i laget. Snappi, deras IGL, har tillsammans med JuGi, som utan problem har varit deras bästa spelare, lämnat officiellt för att ta sina karriärer till en ny nivå. Spel i Optic är det som väntar för dessa två herrar tillsammans med tre andra danskar. Ovanpå det har som sagt peacemaker lämnat vilket varit deras coach som har styrt och ställt och hjälpt till både mentalt och taktiskt.

Kvar har vi Niko, Rubino och Moddi som ska styra detta skeppet vidare. Es3tag är inte officiellt tillbaka men kan tänka mig att han får en plats i detta bygget och cromen från NOREG är det snack om ska fylla den sista spotten.

Redan här dyker det upp bra med problem. Du har talangfulla spelare i laget men du har absolut inget ledarskap. Moddi har fått rollen som spelande coach och ska nu alltså försöka få dessa herrar, som verkligen behöver en ledare och micromanagement, att spela taktiskt. Inte en rolig uppgift. Mentalt kan det gå bra men taktiskt ser det mörkt ut.

Moddi’s prestation lär gå ner sig en del nu och det är inget lovande tecken då han är en väldigt viktig spelare för detta laget. Ovanpå det så sägs det också att Friberg ska spela istället för Rubino inför denna matchen men det är än så länge obekräftat.

Klart är, att utan en coach, utan en IGL och en taktisk ledare och med en helt ny spelare i laget, så kan där dyka upp en del problem. Mer problem än vad laget hade innan.

Träning med den nya femman har det inte blivit mycket av heller och inför en så viktig match som denna så kan även detta störa laget en del. Där är mycket som inte står helt rätt i detta Heroic just nu, med all rätt, och det kommer ta en del tid att få ordning på sig själva.

Utan Snappi & JuGi såg detta laget mindre bra ut. Nu saknas även coachen som hjälpt dom på traven i de svåra tiderna. Dessutom så har vi en ny spelare som inte har tränat något märkvärdigt med laget och möjligtvis även ytterligare en spelare, Rubino, ute ur matchen. Kan inte vara lätt. Speciellt i en så viktig match som denna.

AGO har inte varit sig själva sedan de skrev nya kontrakt med sin organisation, ironiskt nog. Borde vara himlen att få veta sin plats de kommande åren och bara kunna fokusera på spelet. Istället har det gått precis tvärtom, med usla resultat både online och offline.

Där finns dock ett par ljusglimtar lite här och var vilket är fantastiskt att se. Detta laget är faktiskt väldigt bra, speciellt när de har formen med sig. Deras högstanivå är oerhört grym att bevittna men deras lägstanivå, iallafall nuförtiden, är värdelös.

Har inte haft några lätta månader bakom sig även om de, som lag, enkelt kan rätta till på detta om de hittar tillbaka till sina rötter. För det taktiska, det individuella och det mentala finns där, det visas inte just nu bara.

Har misslyckade event både offline och online bakom sig, som ESL Pro League där man slutade långt ner och kommer få spela om sin spot igen, men även event som QI Invitational där man slutade 3-4e plats som man faktiskt borde tagit sig till final i. Helt enkelt behövs det mer träning mot bra lag och mer matcher offline. Men det kommer.

Om det är något som är klart och tydligt så är det att detta laget är väldigt bra. De har en fantastisk kemi och anamma och alla spelarna spelar för varandra. Ingen är större än den andra och man visar det gång på gång, även om resultaten går i motsatt riktning.

En perfekt match man har imorgon. Ett Heroic utan sin bästa spelare, sin coach och sitt ledarskap i en sån här viktig match borde vara ett drömmotstånd. Man mötte dom för ett par dagar sedan i ESL Pro League som även det var viktigt och förlorade. Man stod upp rätt okej men det gick inte hela vägen.

Denna gången tror jag inte man gör samma misstag. Inte med dessa förutsättningarna.

Speltips: AGO ML

Liga: Starseries EU Qualifier

Bolag: bet365

Units: 3/5

Odds: 2.50

Spelstopp: FREDAG 20:00 CET






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.