Speltips: Astralis mot IEM Sydney

IEM Sydney gick från att vara ett riktigt eftertraktat event till att vara ett mediokert ett när Space Soldiers och NaVi misslyckades med att skaffa VISA till eventet. Återkommande problem det där, VISA, och inte alltid något man heller kan styra över men om det är något som är känt inom Esport-scenen så är det just VISA problem. Mycket slarv förekommer med allt från dåligt planerande till okunskap och det är något som bör tas hand om snarast för att öka intresset för denna sport.

Som tur är så är där ju fortfarande lag som kommer dit. Istället för fyra australienska lag har vi nu fem när Legacy och franska G2 ersätter dessa lag. Men det är inga direkt topplag som ersätter dessa två giganter. Kul för australienarna dock att där är hela fem australiska lag som är med och tävlar, även om dessa lagen inte kommer göra någon som helst verkan på de andra lagen.

Det är helt enkelt ett ganska löst event. Vi har ett par bra lag som SK, Mousesports, Fnatic och FaZe men resterande är inte lag som håller i längden. Visst, Cloud9 är där också och kan säkert utmana lite men dom vinner absolut ingen titel med sin femma i nuläget. Inte heller kommer NRG visa sig vara märkvärdiga även om deras resultat online talar ett helt annat språk. Vi snackar trots allt om ett offline event med en del topplag i en toppturnering där pressen att leverera och erfarenheten som krävs är större än vad någon av dessa spelarna någonsin varit med om.

SK har fortfarande problem med Stewie i laget och behöver mer tid. Kommunikationen är deras absolut största problem då enbart Fer och FalleN snackar bra nog engelska för att kunna kommunicera med Stewie samtidigt som Stewie inte spelar en roll som coldzera är van vid vilket gör att alla måste anpassa sig på nytt vilket skapar riktigt pinsamma situationer. Coldzera är van vid att komma in i dueller när motståndare är skadade eller motståndarna är defekta och sen avgöra för sitt lag, nuförtiden får han nästan skapa dessa situationer själv vilket han inte är lika van vid.

Mousesports är fortfarande ett lag som är under konstruktion. Man har deltagit i ett par bra event och haft bra placeringar men man saknar fortfarande det där lilla extra för att ta sig vidare till att faktiskt vinna ett event. Inget snack om att laget är bra och spelarna levererar, det är bara det där sista som krävs för att lyckas som man saknar och man är inte där ännu.

Fnatic har visat prov på att den nya femman fungerar. Krimz levererar igen, JW har börjat kunna träffa sina skott och Lekr0 kan hantera den gröna bössan(iallafall på Train) när det behövs. Golden har fått till detta laget men efter två raka event så har det sett helt lottlöst ut. Min gissning är att, trots vad allt och alla säga inklusive de själva, så är allting inte helt korrekt i detta laget, mentalt. Detta skapar frustration och det har synts sedan deras två turneringsvinster.

FaZe är ytterligare ett lag som varit riktigt skit på sistone. Enda sedan Olofmeister "lämnat" och xizt fyllt hans skor så har man inte sett de FaZe man vet om existerar. Det är fortfarande NiKo som levererar, eftersom han är en maskin, men de andra lyser med sin frånvaro. Prestationen är inte där, saknaden av olofmeister verkar vara enorm och xizt gör sitt bästa för att fylla den rollen men det är inte direkt en enkel uppgift. Laget lider av detta.

Resterande lag är det inte lönt att prata om. Det är inga lag som kommer att utmana. MVP, TyLoo, Renegades m.fl. har inte i närheten av vad som krävs för att kamma hem ett sådant här event, även om detta är precis det eventet där en skräll skulle kunna hända, om då inte Astralis närvarat exempelvis.

Det är helt enkelt inte mycket att tala om här. Vi har en riktig vinnare i denna turneringen och det är Astralis. Med formen laget sitter på, med Dreamhack Marseille vinsten i ryggen och med lagen och deras problem som uppstått som dyker upp på denna turneringen, så ska det inte vara så mycket snack om saken vem som ska vinna detta eventet.

Med magisk i laget så ser man pånyttfödda ut. Moralen är hög, mentaliteten är på rekordnivå och formen är helt oslagbar. Man har fortsatt att spela bra online även efter Dreamhack Marseille och man har klarat att kvala till både ECS och ESL Pro League utan några problem. Laget är mer eller mindre i sin bästa form och det krävs mycket för att stoppa dom nu.

Största pressen på detta laget har alltid varit att leverera. Men det ser faktiskt bättre ut vid denna tid. Den mentala coachen och zonic har gjort ett riktigt bra jobb med laget för att skapa harmoni och balans i laget igen. Med adderingen av Magisk så har det bara sett bättre ut.

Man är favoriten i eventet, utan tvekan och med all rätt. Det sätter press och det kan störa laget helt ärligt. Men jag tror inte att detta eventet är något man släpper. Här har man mer att vinna än att förlora. Man borde inte låta pressen tära på en om man är Astralis. Denna chansen de har nu är inte nådig.

Visst, Astralis är ju inte kända för att vinna event eller vinna dubbla event. Men historia skapas hela tiden och när passar det bättre att göra det än just nu?

Speltips: Astralis att vinna IEM Sydney

Liga: IEM Sydney

Bolag: bet365

Units: 2/5

Odds: 3.50

Spelstopp: 2018-05-01 04:00 CET






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.