Speltips: Hellraisers - North

NRG gjorde jobbet inatt när de städade undan Luminosity med 2-0 i två väldigt simpla kartvinster. Samtidigt, på andra sidan, lyckades Renegades vända och vinna mot Complexity i en match de sistnämnda hade både ett och annat övertag i som de dessvärre inte kunde förvalta. Dessa ska nu mötas i en final där vinnaren får en plats i kommande Starladder liga.

Idag kör ESL Pro League sitt sista race. Där är ett par lag som har chans att knipa åt sig platser till den mer säkrare sidan men också lag som fightas om slutspelsplats. En av dessa matcherna är Hellraisers - North där den förstnämnda behöver vinna båda kartorna för att trycka ner den sistnämnda från sista slutspelsplatsen.

Tänkte dock inte gå alltför långt in i detta och nöjer mig med att trycka ett spel på första kartan där vi har Cobblestone framför oss. Detta är en karta som är bra avancerad och som bygger på både timing och precision från lagen på banan. Finns en del bra lag i världen på denna kartan men de finns få som är riktigt bra. Lyckligtvis är Hellraisers ett av dom.

Hellraisers har verkligen fått sitt lag att fungera med de senaste värvningarna i ISSA & woxic. De har visat sig vara oerhörda talanger och spelare som passar perfekt in i detta giftiga lag. När man blandar dessa två med spelare som ANGE1, bondik och deadfox så får man en riktigt farlig kombination, på både gott och ont.

De individuella förmågorna är definitivt där, den aggressiva spelstilen är där och vinnarskallen är där hela tiden. Det som blir lite lidande är de taktiska delarna då de inte besitter någon riktig spelare med gedigen ledarskap.

Lyckligtvis har dom lyckats styra detta skeppet i rätt riktning och utvecklas hela tiden på vägen. Med erfarenheten som ANGE1 och bondik besitter så kommer man rätt långt om man lyckas förmedla denna kunskap till sina spelare på ett bra sätt. Det har bevisats rätt klart och tydligt att så är fallet i detta laget.

Map poolen är faktiskt rätt fin. Faktum är att just Cobblestone är deras bästa bana utan tvekan. Just nu sitter man bekvämt på 11-2 i W/L med en saftig win rate84,6% vilket är helt galet. Man är ett väldigt dominant lag på denna kartan. Timingen, kemin, aggressionen och spelarna i sig fungerar tveklöst nära nog hela tiden.

Två förluster har man fått på kartan. En av dom är mot det bästa laget på denna kartan överhuvudtaget vid namn Space Soldiers och den andra är mot Mousesports, som faktiskt är ett bra lag på kartan men som inte alls spelar lika bra längre. Resterande matcher är alltså vinster, mot bra lag. Man är väldigt starka på denna kartan

Ser definitivt framför mig ett supertaggat Hellraisers idag som vill ut och köra över ett mindre formstarkt North på sin absolut bästa karta. Fullt fokus. Detta är deras karta, deras hemmaplan och det är dom som styr och ställer. Ska mycket till för Hellraisers att bli obekväma på denna kartan.

North är dessvärre inte direkt helt hundra som lag fortfarande. Mycket problem i sitt spel, mycket problem i deras individuella delar och mycket problem med den mentala förmågan, som dessutom varit ett sanslöst stort problem för denna organisationen och dessa spelarna över en lång tid.

Formen är inte helt hundra heller. Har haft en del problem en lång tid nu och det visar sig i matcherna. Förlorade senast mot Alternate Attax i kvalet till ESL One Belo vilket är allt annat än godkänt. Innan dess gick det inte mycket bättre heller med förluster mot NIP och Space Soldiers.

Man är helt enkelt inte samma lag som förut. Visst, man har ju två nya spelare, men det är inte rena amatörer man haffat in och MSL’s ledarskap borde ifrågasättas rätt hårt, vilket det också gjorts en del. Något står liksom inte rätt till.

Cobblestone har alltid varit en karta detta laget kunnat spela. Med alla sina spelare. På senare tid har dock formen vänt rätt hårt på denna kartan och man ser inte alls lika fokuserade och bestämda ut här längre. De taktiker och det spel man hade förut är som bortblåst.

Kartan har blivit en average map för laget och när man möter bra motstånd på kartan så förlorar man nästan alltid. Inte så konstigt kanske att man har en sån usel win rate på mesiga 52,9%. Senast man mötte ett bra lag på kartan så fick man stryk med 16-7 av Space Soldiers. Innan dess mötte man motståndet man möter idag och förlorade med 16-5.

För att summera något så är man helt enkelt inte speciellt bra på denna kartan. Jag tror redan man har siktet på karta två som är Train vilket, ironiskt nog, är en bättre karta för North just nu. Det räcker att få med sig en vinst idag för att hålla Hellraisers borta från sista slutspelsplatsen.

Cobblestone ska man inte ha så mycket att hämta. Detta är Hellraisers territorium. De är det starkare laget, det bättre laget och det hungrigaste laget på denna kartan. Lägg därtill att de är en av de bästa lagen i världen på kartan. Här finns det bara en vinnare.

Moneyline går fint att spela på om man hellre vill det. Väljer dock att höja oddset lite för en knapp rundskillnad.

Speltips: Hellraisers -2.5 Map 1 Cobblestone (16-13 max, eller OT)

Liga: ESL Pro League EU

Bolag: bet365

Unita: 2/5

Odds: 1.90

Spelstopp: TORSDAG 20:00 CET






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.