Det är dags för den 5:e och sista kvartsfinalen att avgöras uppe i Alingsås, kan Ystad stå för en liten skräll eller håller Alingsås för trycket?

Handbollsligan

Alingsås HK - Ystads IF HF, spelstopp 16/4 19:00

2-2 i matcher varav 2 som avgjorts i förlängning gör att det blir inte mer ovisst än så. Senast kvitterade Ystad matchserien på hemmaplan med god marginal efter att Alingsås saknat Claar och Flodman på grund av sjukdom och Magnus Persson hade känning i ett knä. Inför morgondagens avgörande match räknar jag kallt med att samtliga är tillbaka och så när som 100%iga.

Att dividera om vilka som tar sig vidare tycker jag är svårt i en sån här match, båda matcherna uppe i Alingsås har slutat oavgjort och fått avgöras i förlängning vilket inte heller är en omöjlighet under morgondagen. Vad jag dock väljer att sikta in mig på är ett totalspel.

Det är helt olika typer av matcher beroende på vilket lag som spelar hemma och kollar vi till hur det har sett ut så har det blivit 52 och 58 mål nere i Ystad medans matcherna i Alingsås slutat 23-23 och 24-24, alltså 46 och 48 mål totalt. 

Jag har väldigt svårt att se en avgörande match mellan 2 lag som hela tiden tar ut varandra ska bli 5-6 mål mer än tidigare utan jag tror vi hamnar vid 50 kassar igen. Lagen kommer vara allt mer försiktiga vid varje possesion, klart det kommer kontras i rätt lägen men man chansar knappast förrän det är 10 minuter kvar då varje anfall betyder så mycket, detta kombinerat med två bra målvakter som stänger igen oftare än sällan i viktiga matcher gör att jag kommer gå på ett underspel här. 

Tycker det är helt omotiverat att ha samma total i en match 5 som i en match 1 och 3 där det ofta blir mycket mer mål och som sagt så är ju förutsättningarna för måndagens match av helt andra proportioner.

Jag väljer att spela 4.5/5 units på Under 52.5 @ 1.91 hos Pinnacle.

/AndreasB1897

Alla rekar
Under 52.5
2018-04-16 19:00
Alingsås HK - Ystads IF HF
4.50 u
4.10 u
Ett inlägg av
AndreasB1897 AndreasB1897
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord