Speltips: EPG - AGO

Det gick inte direkt som man tänkt sig senast när Space Soldiers skulle trycka till GODSENT med 2-0. Faktiskt, så förlorade dom istället med 2-1 efter en usel insats på deras eget pick, där dom förlorade med hela 16-8 efter att ha tappat 15 rundor i rad, samt en förlust på nästkommande karta med 16-13. Mycket som gick åt helt fel håll i den matchen och överlag tror jag inte turkarna var speciellt nöjda över sin insats.

I samma turnering, men i en annan match, möts idag EPG - AGO i en match där förloraren är ute. Givetvis är detta en match AGO tar på största allvar då de vill vara det laget som på allvar utmanar om toppen. Tråkigt för dom, så är deras form allt annat än bra. Senast, faktiskt igår, mötte dom Singularity som ersatt BIG i denna turnering och förlorade med 2-0 i en match som var allt annat än bra prestationsmässigt från AGO.

EPG ska inte höjas till skyarna som världens bästa lag eller liknande. Det är ett rysslag i mängden som styr och ställer lite var och när, när det finns möjlighet till det. De är inte bäst, men de är inte sämst heller. Det har dock på riktigt funnits bättre tider för detta laget och den senaste tiden har varit en markant skillnad mot förut. Det är inget lag som är något direkt vinnarlag, faktiskt, så tror jag inte direkt att de vinner matchen mot AGO idag, men de är ändå ett lag som spelar ganska underhållande och lyckas med upsets från och till. Idag är en sådan match.

Förutsättningarna är ganska enkla nämligen. Förlorar man här, så är man ute. De ser nog inte sina egna chanser som de allra bästa men de betyder inte att de inte kommer försöka sitt bästa, speciellt när de vet hur pass dåliga AGO är just nu om man pratar form. Senast mot LDLC hade man en bra chans, tråkigt nog så gick det inte hela vägen och man förlorade 2-1.

Gällande kartor så är deras streak inte speciellt perfekt. De har en del kartor de gillar att spela men när laget inte presterar så kvittar det ganska mycket då de ändå förlorar och på så vis sänker statistiken på respektive karta avsevärt. De gillar dock Cobblestone, Mirage**, Nuke och Cache för att nämna få. Faktum är att detta är några kartor man skulle kunna skaka om AGO** på, framförallt just nu.

Det ska mycket till för att vinna en sådan här match, men kan Singularity så kan EPG också, vilket de själva vet om. Åtminstone ska de kunna ha en karta om de sköter veton helt korrekt. Tror de är rätt inställda på just det.

Idag möter EPG ett AGO som är väldigt off. AGO har faktiskt inte lyckats med något vettigt sedan de signade sin nya deal som sträcker sig till 2020. Faktum är att dom INTE har spelat bra sedan dess. AGO var nämligen, på allvar, ett av de få lagen därute som kunde utmana mot de bästa och kunde spela riktigt bra CS mot dessa topplag. De har en grym struktur i laget. Bra spelare, bra taktiker, bra förutsättningar, bra mentalitet och bra förmågor som lag. De har alltid varit ett lag man gillat att kolla på och se plocka ner motstånd man kanske inte trodde de skulle kunna ta ner från början.

Största problemet just nu är att de tappat allt detta, mer eller mindre. Där finns inte längre någon låga som är tänd, någon sorts låga tagit dom dit där laget är nu. De har tappat all form de någonsin haft och ser ut att ha hamnat i ett svart hål som de inte kan ta sig ut ifrån. Alla individuella prestationer, alla smarta taktiker och lösningar, alla galna retakes och comebacks och alla kartor - allt ser rent ut sagt förjävligt ut.

Svackan laget är inne i nu är dödligt. Detta är en sådan svacka som testar ett lag ordentligt. Klarar dom sig kvar tillsammans eller måste de byta ut en spelare? De letar nog själva efter det svaret, men det ser knappast ljust ut för laget. De förlorar matcher de på förhand absolut inte ska förlora. De åker på LAN de ska vinna, men istället åker ur. De spelar i ligor och turneringar där deras chanser är avsevärt bra och de bara slänger bort det. Någonting har hänt, någonting som är riktigt oförklarligt och läskigt.

Det värsta i sammanhanget är att de själva vet om det och det ser inte direkt ut som att de är speciellt bra för dom att de vet om det heller. Pressen och förväntningarna de själva och alla runt omkring har på detta laget blir för stort för AGO. De verkar inte hitta en utväg och det syns på deras spel. Deras mentala del är mer eller mindre förstörd.

Förstå mig rätt när jag säger att detta laget har precis allt för att kunna lyckas. De är så bra. Däremot, just nu, är det ett helt annat lag. De är i en sådan svacka att man inte vet vad som kommer att hända med dom. Där ser inte ut att finnas någon vilja, lust eller ork kvar. De har ramlat och kan inte resa sig. Just i sådana situationer, i sådana matcher och i sådana viktiga tillställninga som denna matchen är. så vill man inte direkt ha med dom att göra.

EPG har en riktigt möjlighet idag. Omöjligare saker har inträffat, speciellt när lag mött AGO förut. Idag tror jag EPG tar chansen på allvar då de vet om förutsättningarna och tillståndet hos sin motståndare. Dock, att gå på en vinst jag själv inte tror på, känns ganska dumt. Nöjer mig istället med att EPG plockar en karta.

Tittar man på hela bilden så är det inte helt omöjligt.

Speltips: EPG +1.5

Liga: GG:Origin

Bolag: Betsson

Units: 2/5

Odds: 1.86

Spelstopp: ONSDAG 17:00 CET






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.