Speltips: Space Soldiers - GODSENT

Fortsättningen på GG:Origin kvalet med en plats på IEM Sydney till vinnaren är igång igen. Idag spelas vinnarmatchen i Grupp C där vinnaren får en 1-0 ledning inför kommande BO5 match där vinnaren i sig får en plats i slutspelet. Med andra ord är detta en rätt betydelsefull match för båda lagen som möts men det ska finnas ett lag som är lite bättre, lite mer taggade och lite mer förberedda för denna chans.

Space Soldiers har ganska nyligen kommit hem från WESG där de placerade sig på en andraplats efter att ha förlorat finalen mot Fnatic. En rätt tung förlust kan man säga då de ledde sista kartan med hela 14-7 men ändå förlorade. Förlusten har dom dock kommit över rätt bra och har nu varit hemma en liten stund för att jobba på sina vardagliga uppgifter.

De har hunnit med att spela ett par ESL Pro League matcher där de fullkomligt kört över sina motstånd som varit AGO och EnVyUS och man har även lyckats kvalificera sig till Dreamhack Marseille på denna korta tid också efter att ha vunnit över North igår med 2-1.

Faktum är att detta Space Soldiers har vunnit samtliga matcher de spelat sen de kommit hem och endast tappat en karta mot alla motstånd, en karta de förlorade igår mot North. Det är ett ganska utomordentligt styrkebesked från detta oerhört vassa Space Soldiers som annars i sin vanliga form är väldigt starka som lag.

Den grunden som lades för ett par år sedan med denna Space Soldiers lineup börjar på allvar att betala av sig nu. De är ett lag som alla lag fruktar att möta. De ingjuter skräck i sina motståndare, en sorts tanke om omöjlighet och de får motståndare att darra när dom hoppar in på servern. Det är få lag som har denna skräck i sig och någonstans ser det ut som att Space Soldiers njuter rätt mycket av det.

För de är ju ett av de absolut bästa lagen i världen, egentligen. De har inte fått visa det tillräckligt ännu, men det kommer. Mer offline events, mer invites till stora events och mer spel mot bättre motstånd kommer göra en ordentlig skillnad för detta laget. Bara att de är i ESL Pro League gör susen för laget.

Med stjärnor som Calyx och Xantares i laget är det svårt att förlora. Dessa herrar steppar alltid upp och gör sitt och lite till för att gå vinnandes ur varje duell och match. Lägg därtill en sanslöst bra spelare i paz, en ifrågasatt men ändå duktig ngiN och en ännu bättre ledare i Maj3R och du har en riktigt farlig lineup.

Många lag vet om detta. GODSENT vet om detta. Kvällens match lär bli rätt läskig för svenskarna.

GODSENT är faktiskt ett lag jag hypat lite under en kort tid och egentigen med all rätt. De är ju i grund och botten ett bra lag, de har bara inte alls sett ut att vilja spela någon som helst CS alls vilket har gjort att deras inställning, uppvisning och matcher rent generellt har varit allt annat än bra.

Just nu ser det dock lite annorlunda ut. Någonstans har man hittat lite glädje igen, någonstans har man börjat prestera och någonstans ser det ut som att laget faktiskt ska börja utmana lite.

Kanske är det för att brollan och hampus har dykt upp i laget, kanske är det för man gjort sig av med andra spelare, kanske är det något annat. Det är svårt att veta och ännu svårare att förstå men det är någonting man som svensk faktiskt njuter av.

Ett svenskt lag, som faktiskt presterar. Visst, vi har Fnatic, som på allvar börjat poppa fram den senaste tiden. Men vad har man mer? Inte NiP direkt. Nu tror jag absolut inte GODSENT kommer vara ett lag som på allvar kommer utmana, men man blir glad i själen när man ser ett svenskt lag prestera lite bättre än förväntat och framförallt när man vet om att det är ett bra lag i grunden som äntligen utnyttjar sin potential.

Ett problem som verkar ha dykt upp i laget är att Brollan inte ska spela. Varför det är så är okänt men det borde vara infon som gått ut som är helt fel egentligen då Brollan får spela denna turnering vilket han redan gjort dessutom. Istället, om infon nu stämmer, ska de använda sig av allu som de använt sig av i ESEA eftersom att Brollan är för ung för att delta där.

Bra spelare, givetvis, men har definitivt inte hittat sin nivå han tidigare haft och han ser heller inte ut att passa in speciellt bra i GODSENT's spel. Ser ganska off ut när han spelat på sistone och har inte riktigt den glöden han haft förut.

Oavsett om Brollan eller al**lu spelar så spelar det inte så himla stor roll egentligen. Visst, spelet och kommunikationen är bättre med Brollan, men han och a**llu är två helt olika spelare vilket gör det svårt att säga vem som egentligen är bättre. Däremot, har allu betydligt mer erfarenhet från svåra matcher vilket kan vara en viktig nyckel i matcher som denna. Allu's form är dom ett stort frågetecken.

Dessutom får man fortfarande inte glömma att det faktiskt är Space Soldiers de möter. Ett lag som inget lag vill möta och framförallt inte GODSENT. Ett lag som, oavsett vem du tar med på planen, fullständigt kommer köra över er. Det är precis så Space Soldiers fungerar normalt sett.

Nu är dom i form vilket är farligare.

Speltips: Space Soldiers -1,5 (2-0)

Liga: GG:Origin

Bolag: bet365

Units: 2/5

Odds: 2.10

Spelstopp: TISDAG 21:00 CET






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.