Speltips: Renegades - Optic

Enkel vinst för Luminosity inatt när de stängde ner Splyce med hela 16-3Train. Var inte speciellt mycket snack om saken i slutändan och handikappet med -3.5 rundor, dvs att vinna max med 16-12 satt ju komfortabelt. Alltid kul!

Idag är det nya matcher på schemat och idag ska Optic försöka plocka full pott mot Renegades vilket jag inte alls tror kommer att inträffa. Renegades är nämligen ett väldigt effektivt lag och ett lag som definitivt har mycket att säga till om mot både mindre bra och bättre motstånd. Samtidigt är Optic ett väldigt nytt lag som fortfarande försöker hitta sig själva och sina roller inom laget vilket leder till att deras spel är väldigt ojämnt och resultaten likaså.

Optic har inte varit det riktigta Optic sen de vann ELEAGUE med sitt gamla lag innehållande tarik, RUSH, mixwell, NAF och stanislaw. Det var verkligen det bästa laget på väldigt länge inom NA och ett lag som kunde utmana mot höjdarna Cloud9 och det, på den tiden, sämre Liquid. Nuförtiden, när saker och ting har vänts på alla dess möjliga håll, hittar vi istället gade, cajunb, k0nfig, stanislaw och Shahzam i detta Optic.

En rätt ironisk lina om man får säga så då förmodligen ingen såg dessa fem spela ihop någonsin. Att det skeppas över tre danskar till Optic och tar in en av NA's sämre awpers aka Shahzam tillsammans med geniet Stanislaw är mer eller mindre bara en dum idé i mångas huvud. De kunde ju egentligen bara behållt den förra linan med allu, mixwell, friberg, hs och magisk. Den var betydligt bättre. Men, mot alla odds, har de faktiskt visa sig fungera ganska okej.

Mycket tid kommer behövas för detta laget. Framförallt mycket träning. Och något man vet om, och som det snackas om hela tiden borta i NA-regionen så är det att träningen inte är av den högsta kvalitén. Med andra ord sitter dom lite snett på det redan från början. Ska de bli riktigt bra så behöver dom åka över till EU och få riktigt motstånd hela tiden istället för bara ibland.

Resultaten i deras senaste matcher har varit gott & blandat. Helt ärligt. De har spelat totalt 14 kartor och vunnit 8 av dom. Det måste ändå rankas som någorlunda okej då det är ett helt nytt lag med helt nya spelare som aldrig någonsin spelat ihop allesammans. Det tar tid och det kommer eventuellt senare i livet för dom. Saken är ju bara den att just nu så har dom ingen direkt jämn rörelse framåt. Det går lite fram och tillbaka och det syns på hur dom spelar också. De har en del idéer men de tycks inte ha allt för mycket att sätta fram när det väl gäller.

Tappet mot Liquid igår på Inferno är ungefär en sådan grej. Ledde rätt stort och komfortabelt, förlorade ändå kartan. Likaså var det på Train, även om man nu vann, tack och lov. Ledde med hela 10-1 innan resultatet skrevs till 16-12 efter att man haft en ledning på runt 15-6/7. Det är liksom inte hur bra som helst, även om de vann matchen.

Det är lite för ojämnt just nu och de är svårt att säga riktigt var detta laget står. De kan ta vinster mot bra lag men de kan också förlora mot mindre bra lag. Det är ett stort problem och det är något som måste åtgärdas. Dessvärre för dom så tar sådant tid och det är inte direkt något de har nu när ligorna är i full gång. Det kommer bli tufft framöver.

Laget har ingen direkt karta de är super på. Dock, ser det ut som att Train kommer bli en karta detta laget kan räkna med att spela en tid framöver då de både har spelarematerialet för kartan men också grundidéen. De är en karta de gillar att spela och det syns faktiskt också. Mirage är också en karta de haft bra success på under deras korta tid, men man måste komma ihåg att de mött ganska mediokert motstånd där, förutom Cloud9 och NRG. Mot Cloud9 vann dom, men Cloud9 har inte varit bra på Mirage sedan de vann Majorn och NRG hade dom ingen direkt chans mot. Allt som allt finns där för lite att säga till om för att räkna med dom på Mirage än så länge.

Renegades är ett lag jag alltid älskat. Enda sedan Vox Eminor tiden egentligen. Visst, nu är det inte samma spelare längre, eller ja inte alla, men de är mer eller mindre fortfarande samma stuk. Oerhört strukturerade, oerhört effektiva och oerhört aggressiva. Det är mer eller mindre deras spelstil enkelt förklarat.

Visst att dom nu bytt spelare återigen. NAF är ute och inne i Liquid och jkaem har tagit hans plats. Ingen dålig ersättare direkt och definitivt en spelare som kan vara giftig för motståndarna men som framförallt passar riktigt bra in i Renegades spelstil.

Har haft en del mixade resultat den senaste tiden. Inte riktigt fått det att fungera som man vill och där ligger väl en del olika orsaker till det men man måste komma ihåg att detta laget aldrig kan eller ska underskattas. Där finns så mycket energi och mentalitet i ett sådant lag att det borde vara förbjudet att säga nej till dom.

Där finns väldigt mycket i Renegades som talar för att de aldrig ska räknas ut. Man har en bra mentalitet och en väldigt bra struktur i sitt lag som gör att man ständigt överraskar både motståndare, fans och kritiker. Där finns mycket firepower och mycket hjärta i ett sådant lag och de blir mer eller mindre aldrig direkt mätta. Det är dags för dom att komma tillbaka in i gamet och i en sådan här match tror jag man är vråltaggad på att visa att man är på gång igen.

Gällande kartor så har man alltid gillat kartor som har bra speed i sig. Mirage, Cache, Cobblestone, you name it. Train är en karta man kunnat spela och gillat att spela en bra tid men just nu, med den nya linan, fungerar allt inte speciellt bra. En sådan karta, mot Optic, kan det nog gå lite fel. Däremot Mirage, en karta man alltid presterat på och alltid gillat att spela, ska man ha mer att säga till om.

Just så är fallet inatt. På en karta som passar utmärkt till Renegades spelstil, där ska man ha kommandot från minut ett mot ett lite mer osynkat Optic. Det ska bli intressant att se Optic försöka stänga ner Renegades mitt-kontroll men också deras snabba spel som påminner mycket om Cloud9's aggressivitet. Lägg därtill att aimet mer eller mindre alltid är på topp hos Renegades vilket kan göra det hela ännu mer pinsamt för Optic.

Tror vi får se 1-1 inatt. Renegades plockar Mirage och Optic plockar Train. Känns inte alltför dumt.

Speltips: Renegades ML Map 1 (Mirage)

Liga: ESL Pro League (NA)

Bolag: Betsson

Units: 2/5

Odds: 1.94 (Just nu över 2x hos vissa sidor!)

Spelstopp: TORSDAG NATT 00:00






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.