Speltips: Space Soldiers - GODSENT

Vet inte riktigt vad man ska säga om Windigo's prestation idag. Det var verkligen inte det laget man har sett den senaste tiden som var ute på banan och spelade, det var något helt annat. Skumt är det också när detta är en turnering som gäller allt och lite till. Kanske var de lite för ignoranta och självbelåtna och lät Alternate springa ut och skjuta hs utan att göra någonting åt det, kanske var det något annat. Bra var det dock inte.

Nya tag redan inatt då WESG går in i slutspelet. Nu är det åtta lag kvar som ska tävla om den sköna prissumman på $800.000 som väntar på förstaplatsen. Två lag som jag tror hamnar i finalen är Fnatic och Space Soldiers. För att det ska vara möjligt så måste Space Soldiers besegra GODSENT för det första.

GODSENT har gjort det bra i turneringen. Den enda matchen jag inte imponerades av överhuvudtaget var matchen mot Cloud9. Man spelade faktiskt bra som T på första kartan vilket var Train och därefter kollapsade precis alltihop, även inpå nästa karta. Visst, man är inte helt hundra som lag och man har haft en del problem förut med inställning, mentalitet och attityd rentav och man har heller inte mött ett motstånd av Cloud9's kaliber på ett bra tag, om ens någonsin med denna lineupen. Däremot tycker jag man borde ha fått med sig en karta ändå, för man är så pass bra som upset-lag.

Dessvärre, så var Cloud9 riktigt smarta. Man tog bort sin enda karta man just nu har problem på, vilket är Mirage, och således tog man bort GODSENT's enda riktiga chans på att vinna en karta, mer eller mindre. För GODSENT har dessvärre inte så många bra kartor och definitivt inte bra kartor som man kan ta bra lag på, som Cloud9. Just map poolen för ett lag som GODSENT är viktigt då de inte riktigt har allt det där andra som de bättre lagen har, som erfarenhet från offline event, rutin, lagmoral och mentalitet rent generellt, helt enkelt inte mycket att komma med. Då är det viktigt att man skapar sig en bra struktur från början så att man kan slå lag som är bättre än en för att man har just en större och bättre map pool än vad motståndarlaget har. Det blir liksom en upset-faktor kan man säga.

En annan sak som är viktigt att veta är att detta GODSENT är väldigt nytt. Det är faktiskt inte så länge som de har spelat ihop, med tanke på brollan och hampus och dessa två herrar är bra mycket oerfarna. De är inte vana att spela i offline-miljöer och de är heller inte vana vid att möta motstånd av denna kaliber. Det är mycket press på dom att leverera, och framförallt mycket självskapad press vilket gör det svårt för spelarna individuellt att prestera som ett lag.

När alla dessa moment slås ihop så är det inte överdrivet konstigt att de åkte på däng mot Cloud9. Det är heller inte speciellt konstigt att de förmodligen inte kommer längre än just till denna matchen, för Space Soldiers är definitivt i nivå med Cloud9 på vissa punkter. Det kommer bli svårt för GODSENT om de inte lyckas få alla bitar på plats rätt fort. Dessvärre är det nog redan som bortblåst.

Space Soldiers är ett lag med en sanslöst bra struktur. Dessa grabbarna har spelat ihop väldigt länge och känner varandra både in och utantill. De har en sanslöst bra kemi i laget och spelar oerhört attraktiv CS. De har taktiker som få, individuella superstars som få och överlag en riktigt bra moral i laget. Inställningen är alltid på topp, mentaliteten sviktar sällan och lagets harmoni skiner nära nog hela tiden.

Det är inte konstigt man är rankat som det 16e bästa laget i världen. I mina ögon är dom bättre än så, men just nu är dom rankade där. Man har precis allt ett lag behöver. Egentligen, det enda man saknar, är just erfarenhet och rutin på event och framförallt stora event där man får möta de bättre lagen och kan visa vad man går för. Just sådana event är något detta laget behöver mer av och en bra placering i detta eventet kommer ta dom ett steg närmare.

Det är nämligen så att ju bättre du presterar ju mer ögon får du på dig. Stora event, som IEM och ESL kommer att scanna marknaden och dra in ditt lag där om ni presterar tillräckligt bra. Space Soldiers vet om detta och de vet vad som krävs för att nå toppen. De är nära och det vet dom också. Motivationen är på topp. Projektet som startade för ett flertal år sedan är på väg att nå sitt slutgiltiga mål och många kritiker kommer få svälja sina ord.

I denna turnering har dom spelat bra. Man städade av sin första grupp med enkla 3-0 följt av att gå vidare till nästa gruppspel och vinna gruppen med 2-1 efter ett tie-game med TeamOne, vilket för mig är en gåta. Mirage är en karta som Space Soldiers helt ärligt talat är bra på och TeamOne är inte i närheten av kalibern som Space Soldiers sitter på, men ändå gick det inte vägen. Det är ett måste att fixa, oavsett om det var pga underskattning eller rent generellt dåligt spel.

Tittar man på kartor så spelar inte Space Soldiers Nuke. GODSENT i sin tur spelar inte heller Nuke vilket lämnar något frågetecken på vem som får banna först. Har man lite tur så kanske GODSENT får banna först och plockar bort Nuke följt av att Space Soldiers plockar bort exempelvis Mirage, vilket är GODSENT's bästa karta. Nu tror jag dock inte Space Soldiers är speciellt oroliga över att spela den mot GODSENT, men för att vara på säkra sidan så hade det varit ett bra önskemål. Overpass brukar vara en karta Space Soldiers inte vill spela numera och det kan bli så att de tar bort den istället.

Kvar blir en del intressanta kartor som Cobblestone, Cache, Inferno och Train - kartor som Space Soldiers ska vara bättre på. Speciellt när det gäller. För när det gäller, då skiner detta laget. Ett lag som GODSENT med minimal erfarenhet lär och kan få det tufft i ett möte som detta.

Space Soldiers kommer gå ut och visa att de är det bättre laget och att de är där för att vinna.

Speltips: Space Soldiers ML

Liga: WESG

Bolag: Pinnacle

Units: 3/5

Odds: 1.54 (Just nu 1.51 på Betsson)

Spelstopp: LÖRDAG 05:30 CET






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.