Speltips: Rogue - Luminosity

QBF gjorde verkligen ingen bra match igår. Alltså, de spelade tillräckligt bra för att vinna, förstå mig rätt, men alla dessa misstag på misstag och framförallt mot eco’s gjorde att laget tappade alldeles för många rundor och tillslut förlorade. Man hade ledningar och övertag men ändå lyckades man slarva bort det. Ibland blir det så. Dessvärre är det sådana förluster som stör en som mest.

Tack och lov spelar inte QBF idag och tack och lov finns där lite skönare utbud idag. En del matcher i både ECS och ESL Pro League i både EU och NA gör denna onsdagen spännande. Mitt fokus riktas till första matchen mellan Rogue - Luminosity som idag ska utspela sig på Nuke.

Just Nuke är en komplex karta. Den är väldigt trång och kräver en del teamwork för att få det att fungera både kortsiktigt och långsiktigt. Kartan har fått sig en del turns på sistone och är väldigt annorlunda från standard versionen av själva Nuke men den är fortfarande spelbar. Många lag spelar inte den längre och med all rätt då den är väldigt svår att ha att göra med. Där finns liksom inte mycket utrymme att göra något och det krävs oändliga timmar inne på kartan för att bli bra på den vilket ofta gör att jag väljer att skippa den och fokusera på andra.

Luminosity är en av de lagen. Denna linan har spelat Nuke officiellt hela fem gånger. Man har vunnit tre av dom och förlorat resterande. Det intressanta i sammanhanget är dock att detta har hänt på förra versionen och inte den nya. Skillnaden är väsentlig. Dessutom skedde den sista officiella matchen på Nuke för mer än två månader sedan.

Det säger en del. Brassar överlag är inte alls glada i kartan och har vägrat att träna på denna kartan länge eftersom den är så svår. Dessutom så har Luminosity haft som vana i en bra tid att permabanna Nuke vilket också talar sitt tydliga språk. Laget är inte direkt glada i kartan, känner sig inte komfortabla där och har helt enkelt inte lusten eller tiden att bli bättre på kartan. Speciellt med utbudet som redan finns gällande kartor.

Laget i sig är dock väldigt bra. Bra form, bra teamwork, bra struktur och bra spelare. Man trivs på kartor där teamwork spelar roll, men det får inte vara för trånga kartor, som denna. De trivs på lite mer öppna kartor där lagspelet och den individuella nivån kickar igång tillsammans, ungefär som på Train.

De har säkerligen tränat från och till på Nuke inofficiellt men om man tittar på när de senast spelade den, lag i allmänhets intresse för kartan, historia på kartan och brist på att låta kartan vara med i map poolen i matcher så kan man ändå dra en slutsats att den inte är alltför attraktiv för laget.

Rogue är inte heller ett lag som automatiskt väljer att spela denna kartan. De har däremot lärt sig att det kan vara bra att ta denna kartan under vingarna för att kunna utmana mot alla lag om det kommer ner till just Nuke.

Rogue är ett lag som är väldigt dedikerade. De är inte bäst men de är inte totalt värdelösa heller. Sitter på bland annat HiKo och CadiaN i laget men också nya spelaren sick som anlände från Misfits. Fungerat väldigt bra med dessa spelare och de två andra mindre kända spelarna vice och gMd.

Just dedikation och disciplin är något detta laget har mycket av. Man tränar jämt och ständigt och ibland kanske för mycket. Brukar snitta 8-10h/dag vilket blir en del timmar om man spär ut det. Det har gett resultat också vilket alltid är skönt för ett lag som detta.

Laget har blivit ett litet underdog lag som går ut och skräller mot de bättre lite då och då. Nuke är en perfekt karta för det och en karta man valt med mer än bara vilja att spela den. Laget spelar bra där, en karta framförallt hiko älskar att spela och brukar dominera på och är säker på att detta laget är fullt förberedda för mötet mot Luminosity på just denna karta.

Det är en karta som passar Rogue. Man är tillräckligt strukturerade och disciplinerade för att hantera en karta som denna och det är en karta mindre bra lag ofta skräller till sig vinster mot bättre lag på. Det hela blir inte mycket sämre när man plockat ner Splyce, som älskar Nuke, med hela 16-2 för ett par dagar sedan.

Jag tror man är rätt förberedda. Viktig liga, viktiga poäng, viktig match. Varje match är överlevnad för ett lag som Rogue och de vet om det.

Speltips: Rogue ML Map 1 (Nuke)

Liga: ESL Pro League

Bolag: Pinnacle

Units: 2/5

Odds: 2.70 (2.62 just nu på flesta sidor)

Spelstopp: ONSDAG NATT 00:00






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.