GODSENT gjorde jobbet inatt och ordnade en bra start på WESG åt oss! De gick ut med full motivation och vilja och dominerade AGO fullt ut och vann med de klara siffrorna 16-8 på en av GODSENT’s bättre kartor kallad Mirage.

I bakgrunden av WESG så fortsätter turneringarna och ligorna online att utspela sig. Just en sådan turnering ska vi titta närmare på idag när BETS Challenger går in i slutspelet. Idag möter svenskarna från Red Reserve förra Majorn’s skräll kallade Quantum Bellator Fire. Två lag, två bra lag, där ena laget står lite bättre till just nu om man tittar på form.

Quantum blev den stora skrällen förra Majorn. Man lyckades kräma ur sig allt man förberett sig på och gick vidare från både qualifiern till självaste turneringen och sedan från gruppen i självaste turneringen. Starkt, stort och modigt är nog tre rätt bra ord som beskriver vad detta laget lyckades med.

Formen därefter har varit sisådär. Det har tagit en stund för dom att landa, återfinna sig och börja jobba igen. Nästa Major är dom direktinbjudna till så fokuset ligger inte på att bli bättre och kvala in till den, däremot ligger fokuset på att bli bättre som lag, jobba på sina misstag och fortsätta att kvala in till stora turneringar så att de får möta bättre lag.

Just nu ser dom prima ballerina ut. Sitter på hela 9 raka vinster mot ett blandat sätt av lag, mest mediokra sådana, men ändå lag som absolut kan vinna över både dom själva och Red Reserve. Resultaten i sig speglar också en ganska fin dedikation och vilja att bli bättre. Man har inte vikt ner sig. Istället har laget fortsatt att jobba på sin plan och gjort allt i sin makt för att anamma den.

Turneringen dom spelar i tar dom tillräckligt seriöst, annars hade dom inte varit i kvartsfinal. Laget kom även tvåa i sin grupp bakom det andra stjärnlaget AVANGAR där man skrapade ihop 9-2 i W/L vilket visar ett ganska starkt engagemang. Laget är mer eller mindre där för att vinna. Vinner man här, möter man vinnaren mellan Sprout - ForZe och även där har man bra chans på avancemang.

Red Reserve tycker jag inte det står lika bra till hos. Det är ett starkt lag med en bra mix av spelare. Fortfarande väljer man dock att köra med coachen DJL som alltid passat bättre som en sjätte spelare än en femte. Mixen mellan Freddyfrog, Relaxa, PlesseN och Bååten är fin. De synkar bra alltsom oftast och visar prov på fina skickligheter. Det är dock svårt att spela fyra-mot-fem både mentalt och ute på planen.

Kanske har det börjat visa sig lite när resultaten vacklar. Laget spelar inte lika dedikerat och konsekvent som de både kan och har gjort förut. Man har skrapat ihop en del förluster där man egentligen ska vinna. Typ som mot Valiance för ett par dagar sen där man hade ett grymt kommando på karta ett enbart för att förlora på övertid följt av att förlora karta två efter att ha börjat upphämtning. Där åkte man 2-0 i en match man ska vinna om man är på hugget.

Ser lite ut som man tappat gnistan och glödet. Map poolen i sig är inte deras bästa vän heller. Det går inte att bara spela Overpass. Förlust mot ett omotiverat Superjymy utan Aerial och mot ett separerat PRiDE med MiNiSE på utgång gör mig lite rädd. Dessutom på en karta som Mirage båda gångerna som man helt klart kan välja att banna om man inte vill bli bättre på den.

Jag är liksom inte helt övertygad över vart detta laget står längre. Man är inkonsekventa, map poolen är svag, inställningen är inte där och dessutom väljer man fortfarande bort bättre spelare för sin coach för att han är en bra vän. Det håller inte i längden. Inte på denna nivån.

Speltips: QBF ML

Liga: Bets.net Challenger Series

Bolag: Pinnacle

Units: 2/5

Odds: 2.385 (finns till 2.37 på bet365 ex)

Spelstopp: TISDAG 21:00 CET

Alla rekar
QBF ML
2018-03-13 21:00
QBF - Red Reserve
2.00 u
-2.00 u
Ett inlägg av
Alive Alive
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord