Speltips: Cloud9 - Liquid

IEM Katowice är igång och vi har ett par fina matcher på agendan. Just denna matchen finner jag extremt intressant då jag fullkomligt älskar att se två NA-lag möta varandra. Alltid ett roligt spel mellan lagen, lite banter men också mycket känslor. Bättre blir det inte när man får se de två bästa lagen i hela NA möta varandra. Kommer bli en grym fight!

Båda lagen har börjat turneringen på bästa sätt. Man har så att säga vunnit sina respektive matcher man spelat. Cloud9 slog TyLoo, även om det var med nöd och näppe, på Inferno med 16-14. En match, man förmodligen ska vinna lite mer självsäkert, men åtminstone vann man. Liquid å sin sida fortsätter att dominera. Mötte Gambit i en ganska klar match och vann 16-10 utan några direkta problem.

Cloud9 har gått ner sig lite sedan de vann årets första Major. Den här energin och det momentum som man satt på från början till slut i den turneringen har sakta börjat avta, vilket är ganska logiskt också. Man hade lite med sig in i CS Summit som var precis efteråt och även lite med sig in i Starladder men ingen av turneringarna gick hela vägen. I CS Summit förlorade man mot just Liquid, när Liquid dessutom precis fått in NAF-FLY från Renegades som ersatte JDM, med 3-1 i en final där Cloud9 hade ett 1-0 advantage från start. De lyckades så att säga endast ta en karta mot Liquid, med ett stort övertag redan på förhand. Starladder gick inte bättre heller när man blev utslagna i gruppspelet efter att ha gått 2-3

Det ser verkligen ut som att det börjar gå tillbaka till det normala. Laget har vunnit en Major, känner sig lite lagom kaxiga och inser snart att verkligheten är ikapp laget igen. Energin man hade och lade på Majorn är ganska bortblåst. Man ser inte direkt ut att ha någon vidare ork kvar, vilket är väldigt farligt då året precis börjat. Gäller att ställa om för detta laget, annars kan det gå illa framöver.

Liquid är faktiskt precis raka motsatsen. Man får ny energi hela tiden, även när man byter spelare till höger och vänster. Laget blir inte sämre heller, snarare bättre, vilket är rätt skrämmande men också fascinerande. Zews som coach är nog en väldigt viktig faktor för detta laget för han verkar ha fått enormt med koll på dessa unga spelare samtidigt som spelarna i sig lyssnar och förstår denna herre mer än vad man skulle kunna tro.

Laget i sig spelar väldigt bra. Dominant, energiskt, strukturerat och metodiskt. Man ger inte upp, någonsin. Har synts ett flertal gånger både när dom spelat med Zews som coach pga roster-locks men även när man precis fått in en ny spelare i laget. Faktum är att NAF kom in precis för CS Summit och där förlorade man första matchen för att sedan gå hela vägen och vinna skiten. Starladder kom man på plats nummer tre efter att ha besegrat FaZe i en match där FaZe dock stod för en fattig insats.

Nu är man här, på tredje eventet på väldigt kort tid, och ser inte alls slutkörda ut. Laget ser snarare ännu mer taggade ut, ännu mer förberedda och ännu mer hungriga på mer, vilket är intressant. Man skulle kunna tro att de inte hade någon ork kvar efter en mängd CS och resande på så kort tid, men detta ser helt tvärtom ut.

När laget befinner sig i denna formen och har denna energin känns det ganskas dumt att inte fortsätta rida på vågen.

Speltips: Liquid ML

Liga: IEM Katowice

Bolag: Pinnacle

Odds: 2.179

Units: 3/5

Tid: TISDAG 20:10






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt