Hej,

Det blev ett bra slut även på dagens spel när Cacic/Smola till slut kunde gå vinnande ur sin match. Ett tufft första set slutade i en tiebreak förlust men man höjde sig ordentligt under andra och vann det med 6-3 och kunde sedan vara lite lite bättre i super tiebreaket för sin vinst. Skönt med tanke på hur jämnt det kändes i första, att man kunde visa att man är förstaseedade av en anledning den här veckan.

Hsu/Nkomba - Bourchier/Bourchier (1) @ 3.25
Turnering: ITF Australien F1
Spelbolag: bet365
Värdering: 5/10U
Spelstopp: 05:30 

Äntligen får vi gå på veckans absolut mest intressanta turnering och den finner vi "down-under"! Australien är det som gäller och som ni nog vet är det ju sommar där nere nu när vi har vinter och då spelas såklart tennisen på gräs! GRÄS! Som jag älskar detta snabba underlag. 

I alla fall, det spelas intressanta dubbelmatcher. Tyvärr finns det ett par som är ungefär hundra gånger bättre än alla andra så det är redan avgjort vilka som vinner veckans turnering. Men alla andra par får fightas om plats nummer två och där finns det en hel del intressanta par att titta närmare på.

Två av dom är i denna match och båda paren är intressanta ur helt vilt skilda världar. Paret vi spelar emot består av bröderna Bourchier. Harry, den yngre av dom, var väldigt lovande som junior och spåddes bli väldigt bra. Tyvärr har det inte lossnat alls för hans del och det känns lite som att han stannat ungefär vid att vara en hygglig futureslirare. Har annars en del kvaliteter och en stark forehand, men jag vet inte riktigt, det lossnar bara inte för honom, alternativt att han inte har det lilla extra som krävs. Harry är dock fortfarande ung så det finns nog chans ett litet tag till ändå. I dubbeln har han historiskt gjort det bättre men haft det tufft där också på sistonde. Avslutade året rätt dåligt men hade ett bra 2017 annars med ett par titlar och några finaler på futuresnivå. Rankad nästan runt de 400 bästa i världen så det är en väldigt bra dubbelspelare på den här nivån.

Hans bror är den åtta år äldre Edward. Aldrig haft någon direkt karriär alls faktiskt utan spelat sporadiskt under alla dessa år som aktiv. Det är egentligen bara 2017 som han spelat tillräckligt mycket och där gick det faktiskt bra, med tre finaler bland annat. Edward har aldrig haft någon singelkarriär annars så det får väl ses som en utpräglad dubbelspelare det här. 

Båda gillar i alla fall gräs som underlag och visade under gårdagen att man inte ska underskattas den här veckan när man slog Mitchell/Puttergill i två raka set. Motståndet har en hög kapacitet i dubbeln men bröderna Bourchier visade ändå prov på att man är duktiga tillsammans och som alla bröder är man nog rätt så samspelta. Annat hade ju varit väldigt lustigt kan man tycka.

Men vi ska inte backa bröderna och framför allt de stora favoriterna idag. Utan vi ska försöka oss på en luring till underdogs. Till ytan ser de inte ut att vara mycket till, men både Hsu och Nkomba är två rätt så lovande juniorspelare som nu börjat ta klivet ut i proffsvärlden. Hsu kanske med den allra högsta potentialen då han var rankad som topp 5 i världen men Nkomba var inte så dålig han heller då han nästan slog sig in bland topp 50.

Hsu har visat prov på att vara en riktigt skicklig dubbelspelare på framför allt juniornivå, där han i slutet av 2017 vann US Open. Hsu har trots sin ålder spelat en del dubbel proffessionellt med, där han har två kvartsfinaler från Challengerspel och två ytterligare semifinaler på futuresnivå. Så just i dubbeln så tror jag detta kan bli en väldigt farlig spelare i framtiden.

Nkomba har inte direkt samma resultat att visa upp men har gjort några bra turneringar ifrån sig trots de få turneringar han spelat och jag tror, precis som med Hsu, att det finns mycket spel i Nkomba med. Bara att det kanske inte är här just nu. 

Man hade det rätt tufft här i första omgången och gick vidare till slut efter att ha vunnit i super tiebreak mot två andra unga spelare. Resultatmässigt inget att hurra över direkt och jag tror den matchen spelar en del roll i dagens oddssättning. Och det faktum att bröderna Bourchier slog bra motstånd relativt enkelt.

Trots det så tycker jag det finns en del värde här. Hsu och Nkomba har spelat förr med varandra och möjligtvis tog det ett tag för dom att hitta samspelet på gräset med. Möjligen är underlaget lite för snabbt för dom båda, men man har tillräckligt bra grundspel för att kunna returnera starkt mot motståndarna. I dagens match är Edward Bourchier ett svaghetstecken och där tror jag man kan nyttja en del i hans serve i alla fall. Kvalitetsmässigt ser jag i dubbeln bröderna att vara lite starkare just idag, men jag tycker juniorerna har mer spets och jag tror de kan prestera väldigt bra när man står i underläge. 

3.25 tycker jag är ett väldigt intressant odds och skulle sätta Hsu/Nkomba ned mot 2.75 som ett mer korrekt odds. Erfarenheten kan spela stor roll idag och gör den det kan det bli tufft. Men spelar man respektlöst och tror på sin förmåga så kan detta vara en riktigt bra match på förhand att spela på.

Ett inlägg av
Sebastian "Cirseb" Sebastian "Cirseb"
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord