Satan i gatan vad intressant match det blev mellan AVANGAR - Mousesports! Vinnande ur spektaklet gick ingen mindre än AVANGAR och dessutom tog dom sig hela vägen till IEM Katowice när dom besegrade AGO med 2-0 i finalen. Vårat spel, på att AVANGAR skulle plocka en karta, satt precis som den skulle!

Idag börjar ESL Pro League. Närmare bestämt Säsong 7. Intressant må man säga då det inte känns som det gått 7 säsonger men å andra sidan så spelas där ju typ två per år. Nytt för i år är ju att vi har två riktigt tunga nykomlingar med, nämligen AGO och Space Soldiers. Båda dessa lagen är definitivt välförtjänta av att sitta i den positionen dom sitter i just nu och kommer nog göra sin markering rätt bra under denna säsongen.

Ett annat lag som är bra intressant denna säsongen är Hellraisers. Man har genomgått lite reparationer i laget och har nu kommit fram med en rätt fin lina. Woxic, ISSA, Bondik, ANGE1 och DeadFox spelar alltså i dagens Hellraisers och detta kommer garanterat vara ett av de få upset-lag som kommer härja runt i denna ligan denna säsongen.

Där finns väldigt mycket firepower i detta laget, nästan lite för mycket, men där finns också mycket självförtroende. Största nackdelen med laget är ju erfarenheten, den är inte gigantisk. Visst, man har ANGE1 och Bondik, men 2/5 eller 40% av laget räcker inte långt. Däremot kan de andra tre spelarna ha en väldigt bra nytta av ANGE1 och Bondik vilket redan börjat gett lite effekt.

Denna linan är bra intressant. De spelar ett intressant spel. De har olika tempon. Oftast dock, spelar de rätt snabbt. De spelar aggressivt, metodiskt, kaxigt och bestämt. Ibland lite för kaxigt, men oftast brukar det gå deras väg. De har en del taktiker som de utgår från men oftast är det spelarna själva som öppnar banan med sina individuella skickligheter.

Just när de möter bra lag, så är dom extra peppade. Speciellt ett lag som NaVi. Speciellt på en karta som Overpass, vilket är en karta som Hellraisers trivs på och där statistiken egentligen inte talar för hur bra dom faktiskt spelar kartan. Något som är ökänt för lag som Hellraisers är deras slarvande och det sitter givetvis kvar. Man vill lite för mycket och är lite för oerfaren vilket gör att man inte tänker tillräckligt på konsekvenserna av sina handlingar emellanåt. Just Overpass, har blivit en sådan karta. Hellraisers är väldigt duktiga på den men lyckas ibland att slänga bort lite för mycket för att kunna vinna den.

Utöver slarvandet är man dock fantastisk. Man har en bra setup, fina aggressiva plays och man vågar väldigt mycket. Man är liksom inte rädda. De har en schysst attityd ute på banan, de är inte rädda för att springa över sina motståndare, de är inte rädda för att visa vad dom går för. Det är något som är viktigt att ha i en match som denna.

NaVi är inte riktigt det laget man hoppats på. Har fått in Electronic och Zeus som sina senaste förvärv för ett tag sedan man ingen av dom har väl egentligen satt sin prägel på laget. Electronic har sjunkit i prestation sen han kom från FlipSid3, ett lag han fick kämpa för att synas i. Visst, han är ny, måste finna sin plats i laget och dittan å dattan, men jag tycker mig se att han går ner sig själv medvetet. Han försöker anpassa sig mer efter laget och Zeus spelidéer än sitt eget spel. På så sätt blir han lidande, vilket är något NaVi inte egentligen har råd med då han är en stjärna utan dess like.

Zeus i sin tur har inte fått igång detta laget som tänkt. Om man tyckte han gjorde under med Gambit så vill man ju tro att han skulle skapa ett nytt stjärnlag med NaVi men allt har gått helt åt motsatt håll. Där är för mycket trötthet i laget. För lite vilja, för lite lust, för lita motivation, vilket är väldigt konstigt då de knappt vinner något. Man skulle ju kunna tro att det är dags nu isåfall, men icke sa nicke.

Edward och Flamie är inte vad dom varit. De ser oerhört trötta ut, oerhört slöa ut och rent av omotiverade ut. Där finns kraft i dom, rutin, erfarenhet, egentligen allt, men dessa egenskaperna används inte lika ofta - eller egentligen på rätt sätt, numera. Likaså gäller för Zeus. Hans egna prestation blir lidande när han axlar rollen som ledare, vilket givetvis är logiskt, men med tanke på hur dåligt hans lag spelar så hjälper det heller inte när han själv spelar förjävligt. 

Den enda som får klassas som helt fantastisk i detta laget, och som har varit det under en lång tid, är s1mple. Han ger sig aldrig. Han skiter totalt i om hans lag inte performar, han ska performa ändå. Han har en sån fuck-off attityd att man blir mörkrädd. Han är nyckeln i detta laget kan man säga. Spelar han bra, så brukar laget resa sig, men inte alltid. Han kan inte spela 1v5 hela tiden och det har märkts på deras senaste resultat. De har tappat för mycket, mestadels, pga att laget i sig inte spelar som det ska. Alla spelare bidrar helt enkelt inte.

Till Overpass, så är det faktiskt en karta NaVi gillar och som dom egentligen är bra på men deras spel just nu är allt annat än bra. Kartan har pickats mot både Epsilon, North och Gambit och man har förlorat den alla gånger. De slarvar liksom för mycket. De ser ut att tycka att de är för bra på den och således inte behöver oroa sig alltför mycket om hur deras resultat i halvtid blir eftersom att de ändå tror de kommer vinna. Väldigt farligt att tänka så, ännu mer att spela så. Mot Hellraisers kan detta bli ett problem och är man inte med från start så blir detta en svår match för NaVi.

Speltips: Hellraisers ML Map 2 (Overpass)

Liga: ESL Pro League

Bolag: bet365

Odds: 2.25

Units: 3/5

Tid: TISDAG 20:20

Alla rekar
Hellraisers ML Map 2
2018-02-13 20:20
Hellraisers - NaVi
3.00 u
3.75 u
Ett inlägg av
Alive Alive